Okuliare - riskujem alebo robim dobre?

Príspevok v téme: Okuliare - riskujem alebo robim dobre?
Miso1337

Ahojte.
V prvom rade musim povedat, ze sedim vela za PC je to moja praca.
Mam okuliare s ktorymi uz zle vidim do dialky tak som dostal nove. Na nove okuliare mi dali silnejsie diptrie ale aj cylindre.

So starymi vidim dobre na PC a zle do dialky. S novymi vidim vsade dobre.

Bojim sa, ze ked budem nosti len nove(tj. silnejsie), tak si na to oci rychlo zvyknu a zasa o 2 roky mozem menit skla.

Otazka : Mozem pouzivat stare slabsie okuliare na PC a nove do dialky? Nevadi, ze na novych mam cylinder a na starych nie?
Dakujem

simca_medova

Baby na okuliare môžem odporučiť queensoptik. sk :) Ja mám odtial okuliare už nejaký ten rok a nemôžem povedať krivé slovo vydržali aj nejaký ten pád--ehm---

Karolinka1

Ja by som to neriskovla doktorka asi vie ake by ti mala predpisat a podobne... ja som to takto spravila, ze som ich ani pomaly nenosila a zrak sa miteda poriadne zhorsil, ktovie?

0vecka

2 miso ja som nosil bryle 9 rokov a zevraj to nieje pravda ze si zvyknu n ahrubsie popolniky a budu sa dalej kazit... ale tazko povedat...

dorkaa

Mala som - 4, teraz mám 3.25 a vidím lepšie :-), tie štvorky sa mi zdali už strašne veľké, ale keď som bola u doktora tak som sa pýtala aké dioptrie som mala keď som bola u neho na vyšetrení. Ja som totiž bola u neho v r.2002, teda pred ôsmimi rokmi a vtedy som mala trojky. A teraz 3.25, tak sa teším, lebo si myslím, že to je super.
Cvičím ráno, keď sa preberiem, sadnem si v kuchyni na stoličku, pozriem rovno a idem hore, dole. Potom zo strany na stranu, potom šikmo hore a na opačnú stranu dole a naopak, potom krúžim očami doľava, doprava. Potom sa postavím k oknu a pozerám do diaľky na kopec a potom úplne do blízka na niečo na okne - na nejakú špinku:-), aby tá šošovka pracovala. Fakt som rada, nečakala som takého zlepšenie. Raz som pozerala na you tube také video alebo tu na zdraví bol taký odkaz a tam bolo ako to jedna dievčina precvičuje

sade8

alabama2

tak to je super, ja tiez cvicim ocnu jogu asi od oktobra

mozes napisat presne ake ty cviky cvicis s ocami, ci mame tie iste, alebo kde na stranke si ich nasla

diky