Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Okuliare - riskujem alebo robim dobre?

Príspevok v téme: Okuliare - riskujem alebo robim dobre?
Miso1337

Ahojte.
V prvom rade musim povedat, ze sedim vela za PC je to moja praca.
Mam okuliare s ktorymi uz zle vidim do dialky tak som dostal nove. Na nove okuliare mi dali silnejsie diptrie ale aj cylindre.

So starymi vidim dobre na PC a zle do dialky. S novymi vidim vsade dobre.

Bojim sa, ze ked budem nosti len nove(tj. silnejsie), tak si na to oci rychlo zvyknu a zasa o 2 roky mozem menit skla.

Otazka : Mozem pouzivat stare slabsie okuliare na PC a nove do dialky? Nevadi, ze na novych mam cylinder a na starych nie?
Dakujem

alabama2

Ja už rok cvičím očnú jogu a dúfala som, že zrak sa mi zlepší. A odrazu tieto posledné mesiace som videla horšie. Nosím šošovky tak som sa rozhodla, že ich vymením. Išla som na kontrolu očnému, bála som sa, že zas budem mať silnejšie a... mám o trištvrte menšiu dioptriu! Teším sa, zrak sa mi zlepšil :-), takže odporúčam cvičiť. Preto som zle videla, lebo som mala tie šošovky predimenzované, silné.

jajkafr

cabadajka
keďže máš cylinder pravdepodobne máš astigmatizmus to znamená že ti obraz dopadá na sietnicu z viac ako jedného uhla, cylinder toto vyrovnáva... ja mám tiež sklá s dioptriami + cylindrami nevidno to, vyzerajú ako klasické dioptrické okuliare :)

Cabadajka

Ocna mi dala dioptrie+cilinder a uplne po 1. krat budem mat okuliare.Prosim vas co to je ten cilinder. Dakujem :)

jajkafr

Miso
buď rád že vidíš je kopec ľudí dokonca detí ktoré majú oveľa menej rokov ako ty a musia nosiť okuliare a majú silné dioptrie a navyše to či máš v okuliaroch dioptriu 0,5 alebo 2 v dnešnej dobe ani veľmi nevidno... keď som si bola vyberať okuliare ja tak som mala na výber jednak z obrovského množstva rámov takže sa nemohlo stať žeby som si nevedela vybrať a po druhé som si mohla vybrať ešte aj sklá z reflexom, bez, slnečné číre takže v dnešnej dobe s tým nieje žiadny problém, ale samozrejme keď chceš niečo lepšie musíš viac zaplatiť. Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že zrak sa nosením alebo nenosením okuliarov nezhoršuje. Napr. u mňa ľavé oko stojí nemení sa dioptria a pravé oko vymením dioptrie za silnejšie a o pol roka sa mi znova rozmazávajú písmená a to nosím okuliare stále. A tiež mám dioptriu + cylinder.
Takže pekne nos tie nové okuliare so silnejšími sklami a tvoj zrak sa raz určite zastaví a nebudeš musieť meniť sklá po každej návšteve očného.

lienka666

Miso,
ja som ako dieta nosila okuliare s dost silnymi dioptriami a cilindrom - je to nieco ako zabrusenie skla podla vyklenutia sosovky a ako mi vtedy vysvetlila ocna doktorka, tak ten cilinder sluzil na zlepsenie videnia v priestore.
Potom som prekonala dve operacie, dnes bezne okuliare nenosim, s vynimkou dvoch situacii - praca s PC a soferovanie...a mozno budes prekvapeny - mam skla "plan" (bez dioptrii), ale z CILINDROM.
Takze podla mna hlavne pri praci s PC pouzivaj tie nove a ten cilinder ma svoje opodstatnenie. Neviem kolko mas rokov, ale vekom sa zrak aj tak zhorsuje a s castejsou vymenou skiel treba pocitat, hoc nestoja malo.

Miso1337

Si si ista? Vsak naco su mi tak isto silne diptrie na 1m na pocitac a napr. za volantom kde treba zmurit do dialky?

leeerka

no tak ale to je riadna hlupost ..aby si nosil inak silne, alebo slabsie okuliare ... ved to je odveci ... ved len tym si budes zbytocne kazit oci ..ked budes nosit rozne dioptrie

Miso1337

Ja som skor myslel ze mi ocna povie ze horsie vidim, tak mi len zvysi dioptrie ale nezmeni ten uhol na cyldinry
cize by sa oci nenicili, len by som striedal dvojo okuliari s rovnakym zlomom ale rozne silnymi diptriami

leeerka

no tak ak ti zmeni dioptrie, tak si ich budem muset vymenit ... ja som tiez tak menila ..lebo mi trochu zvysil dioptrie a tym padom som musela menit komplet skla..a kedze som mala dobre skla, tak som si za tieto musela dost zaplatit..lebo mi povedal, ze by nebolo rozumne, dat si lacnejsie, uz len z toho dovodu, ze oci su zvyknute na nieco ine a dat im v podstae "nieco horsie" by bola hlupost ... ale tak a mam aj sosovky...