Dano1989 : Ahoj, tento stav, co si popisoval sa velmi podobana panicku poruchu a to ze ti chodi v spolocnosti, davaj si pozor, aby ti to nepreslo az do agorafobie, to je fobia, ktora je spojena s panickou poruchou , proste raz ti pride zle , co spusta niake stresove, alebo nervove vypatie v urcitom obdobi, ty sa nalakas a budes sa bat vychadzat medzi ludi, budes premyslat, ci ti nedojde zle ked budes sam, dostanes strach vychadzat von sam. Toto vsetko viem, pretoze aj ja som uz skoro pred rokom dostala z nicoho nic jeden zachvat paniky, odborne sa to nazyva atak, z nicoho nic mi doslo strasne zle, podlamovali sa mi nohy, trpla mi sanka, zalialo ma teplo, a mala som pocit ze odpadnem a uz sa viac nepostavim, toto sa mi zacalo od tej chvili opakovat vkuse, potom menej casto, ale vzdy je pokojove obdobie a akcne obdobie, kedy sa aj ja bojim niekam vyjst von. Navstivila som strasne vela doktorov, od ineterneho, obvodneho, neurologa, dokonca som vystriedala dvoch kardiologov a nikde mi nic zavazne nenasli. Az nakoniec som skoncila u psychiatricky a tami predpisala antidepresiva, lebo tam sa nachadza hormon serotropin tusim tak sa vola, a to je takzvany hormon stastia, ale nebrala som to, lebo moj znamy tieto lieky bral a mal s toho vedlajsie ucinky - halucinacie, a toho som sa velmi bala. Doktor mi odporucil ze si mam najst taku robotu , kde nebudem mat cas na to mysliet :D a nasla som si taku a predstav si pomohlo to :) vo vsetkom hra najvacsiu rolu psychika, len sa netreba vzdavat aj ked je to obcas tazke, lebo sa to bude vracat, ale hlavne si musis davat pozor aby si nebol v strese a v napeti, lebo to je ten spustac na to . Dufam ze som ti pomohla a hlavne nemusis sa bat aj ked je to neprijemne, vsade na internete ved si mozes precitat o tejto poruche sa pise ze nie je to zivotu nebezpecna choroba, ale zneprijemnuje to riadne zivot.