Dobrý den!obraciam sa s problémom,ktorý mam so synom.má 9 rokov a uz dlhsí čas vystipaný,červený konečník/okolie okolo neho /.Bola som u detskej lekárky,dala nam imazol,ale nepomohol,skusali sme pytiol,sudokrém,rybaciu masticku,canesten,kupem ho 2x do týždna v hypermangane,ale uz som po tom vsetkom rezignovala a teraz mu davam len klasický tekutý puder,lebo zasyp mu hned zmokvá a je to este horsie.test na mrle dopadol negatívne..neviem na aké vysetrenie sa mam pýtat,alebo čo mam skusit..dakujem za akukolvek radu.
vyštípaný konečník u 9 ročného
Jednotka:avivaz uz nepouzivam ziadnu..
Denz:takze radis poziadat lekarku o komplexné vysetrenie krvi?naposledy mu robili,či ma dostatok zeleza,testy dopadli dobre,ale to asi nestači povedat,ze chcem vseobecné vysetrenie,lebo z toho asi nebude doktorka vediet nic.rozmyslala som,či by mu nemala zobrat výter z konecnika,mozno tam niečo...ale dakujem za usmernenie.
Aknitka:ten nechtikový krem skusim tiez,vdaka za radu.
Vyskúšaj zmeniť aviváž. Najvhodnejšia je detská aviváž. alebo po praní vypláchni spodnú bielizeň v čistej vode.
môj syn keď bol ešte bábätko tak mal tiež tento problém a nám pomohol nechtíkový krém na zapareniny od značky Weleda (tiež nám vtedy nič iné nepomohlo) + každodenné kúpanie v repíku.
ale ak ste už naozaj všetko vyskúšali a dodržiavate hygienu tak ako píšeš tak sa mi nechce veriť že keby to bola len obyčajne zaparená ritka tak by ste to už nevyriešili. ja nie som odborník ale nemôže to byť nejaký ekzém alebo herpes?
sharon- da sa zistit toho vela.....komplexne testy ti zistia mozno podstatu problemu.
a ak nic ....tak to potenie treba konzultovat o moznosti pouzitia butoloxinu.
Denz:navrhujes testy krvi,mocu imunologické vysetrenie...čo sa da konkretne zistit z krvi ,mocu v tomto pripade?o čo konkretne mam poziadat?ja som s tým problemom bola za svojou detskou lekarkou a ta mi dala len imazol,ked som bola za nou druhý krat,ze nepomohol,tak mu urobila test na mrle,ten dopadol negativne a čo dalej?niekedy mam pocit,ze ja musim navadzat a ja ziadat aby sa to riesilo.hygienu dodrziavame,ja mu po kazdej stolici umyvam ritku...
datelinka:mas na mysli klasický framykoin?ten sme ESTE neskusali...
sharon- treba hladat pricinu toho stavu a nie kupovat draho premrstene pripravky,ktore ti aj tak nezarucia nic.
To nevyriesi nejaky krem......
treba v prvom rade zistit ci je tam dostatocna hygiena!
ak ano...treba hladat dalej....test krvi,mocu....imunologicke testy...
a ak je to z potenia treba sa poradit o injekciach botulotoxínu.
Sharon, ona žije v UK a kupuje ho v lekárni, alebo na www.healtinajiffi.co.uk, pošlú ho aj na Slovensko.
sharon, framykoin si skusala?
viem,ze som uz ten problem spominala,ale nie sa nevyriesilo,stale sa motam s týmto problémom dookola.Spominaný krem E45 je určený pe detikčo nosia plienky,ale za pokus by to asi stálo... dá sa kupit v lekarni?Inač klasické maste na hemoroidy nie su určené pre deti.Stolicu ma skor tvrdu a to ze sa potí to je pravda,lebo je aj trochu silnejsej postavy.ten problém so zbytkovou stolicou ma tiez napadol,ale bielizen nemava znečistenu..Spominate tu aj cicadermu,to sa da bezne kupit v lekarni,ale čo s tým aration clear gelom,ten je volne dostupný?Kedze zatial nie nezabralo,včera som mu opat natrela pytiol.Ten olivový olej mate na mysli asi z lekárne?dakujem za vase nazory a rady,opat sa ozvem ako na tom stojime...
a inac ten nappy krem, ako uz z nazvu vyplyva, je ozaj pre babatka uzivajuce plienky (nappies) :-)) sharonin devatrocny uz iste plienky nenosi :-)) ale netvrdim, ze by to pomoct teoreticky nemohlo. nepoznam.