Dobrý den!obraciam sa s problémom,ktorý mam so synom.má 9 rokov a uz dlhsí čas vystipaný,červený konečník/okolie okolo neho /.Bola som u detskej lekárky,dala nam imazol,ale nepomohol,skusali sme pytiol,sudokrém,rybaciu masticku,canesten,kupem ho 2x do týždna v hypermangane,ale uz som po tom vsetkom rezignovala a teraz mu davam len klasický tekutý puder,lebo zasyp mu hned zmokvá a je to este horsie.test na mrle dopadol negatívne..neviem na aké vysetrenie sa mam pýtat,alebo čo mam skusit..dakujem za akukolvek radu.
vyštípaný konečník u 9 ročného
Este ma napadlo,čo mam povedat svojej lekarke,aby mu vysetrila stolicu?myslim,urobi sa klasický rozbor stolice,alebo žiadat niečo konkretne?Ja som sa jej aj pytala,či to nemoze byt napr.zlatá žila,neviem,mávaju to aj deti?tak mi povedala,ze to by nemal podrazdené okolie okolo konečníka..
dnes je tretí den,čo mu davam bactroban,ale zlepsenie ziadne...
v piatok sme boli u detskej lekarky.Výter z konečníka synovi neurobí,lebo vraj podla neho by nič nezistila.Predpísala mu masticku Bactroban a ak nezaberie,posle nas na imunologiu a kožné.od piatka mu davam uz spomínanu mast,ale okolie konečníka je stale červené.
Datelinka:mam doma aj optalo framykoin,tak mu skusim dat aj to,neviem či je to rovnaké zloženie s Bactrobanom,alebo iné,prečitam si letačik.
Este som volakde nasla,ze ho mam kupat v repiku/doposial som ho davala sediet do hypermanganu/alebo v dubovej kore..
opat sa ozvem,ako pokracujeme...
ano, vsak je to antibiotikova mast, prave preto dobre zabera na taketo infekcne ranky. ale je len na predpis. ja vsak ked poziadam pediatricku, tak mi vzdy povie, ze je dobre mat to doma a bez vsetkeho predpise. a ona je z tych lekarov, co nepredpisuju oralne antibiotika len tak, pre nic za nic. len na bakterialne infekcie.
no a ked som pri tom, tak by este mohol zabrat bactroban. ale s framykoinom mam ozaj lepsie skusenosti :-)
datelinka- no a mna tu v inej teme niekto sprdol,ze je to ATB...
a pritom je to super vec.:)
sharon, ja som bola v tom, ze vyter z konecnika mate davno za sebou a ze vysledok bol negativny :-(( to vam mali urobit ako prve, pretoze to vyzera, ze ma syn nieco agresivne v stolici. a potom uz bolo treba skumat na gastroenterologii, preco je to tak ...
sharon, myslela som na ophtalmo framykoin. nam zabera hned po prvom pouziti aj na drobne, nehojace sa ranky kdekolvek na tele. velmi rychlo pomohol aj pri hojeni pupocku u novorodenca.
sharon- no ma teda ,,dobru"lekarku.....len co je pravda.
Asi bude fakt dobre ak jej budes radit ty ,ze co ma robit.
Tak daj vediet .:)
Mery55:Antibiotika sme nebrali,takze z toho to nema..
Denz:dnes je piatok,idem opat za lekarkou,aby nas objednala na výter z konečníka.ja neviem,ako k tomu pristupuje,na vsetko sa musim pýtat ja.urobila mu len test na mrle,dala imazol a koniec.preto sa pýtam,čo mam od nej žiadat..dakujem,ozvem sa ako sme dopadli.
a neuzival predtým nejaké silné antibiotiká ?mojej dcere ked bola mala dala lekarka unasyn zlu gramaž a to jej upne ,,vyžralo ,,konečnik nikdy viac
sharon- mu nerobili vyter???
som myslel,ze uz to mate za sebou.....jasne,ze v prvom rade to.
A cim skor......
Si ani nechcem predstavit ako chalanisko trpí :(