ahojte.Uz dlksi cas mam problem ja a moje stravovanie.Vsetko to malo co zjem tak mam hned vycitky,casto pouzivam aj prhanadla.Uz neviem co to je normalne sa naobedovat.Ked ziem daco co sa mne zda viac napriklad banan,tak dokazem mat obrovske vycitky ktore ma casto vedu az k placu.Ja nechcem,ale nedokazem to.Viete mi niekto poradit prosim ak ste tiez presly niecim takymto.Dakujem Vam moc.Chcem pomoc tu,osobne o tom nedokazem hovorit aj ked by som moc chcela.Idem s toho zosaliet.Nezjem daco bez toho aby som nepozrela kolko kcal to ma.Jem ozaj pomerne dost malo lebo sa bojim ze velmi priberiem.
mam velky problem,viem to
Kedze uz bez prehanadla nejdes, tak je navizsi cas naozaj nieco s tym robit!!! Takto cim dlhsie ho budes uzivat, tym viac rokov potom nepojdes normalne na wc.. Creva uplne zleniveju.. Skus sa proste nahnevat a nedat si ho. Aj ked nepojdes na wc napr. tyzden, vydrz to!!! Potom tyzdni urcite pojdes, ale samozrejme musis aj v crevach nieco mat. Teda papat, aby malo ist co von.. Ono sa to nezda, ale do wc ide priblizne pri takych malych davkach co zjes 10% pri normalnom traveni, to znamena, bez prehanadla. Zbytok sa vztrebe, lebo tvoje telo potom tu potravu uplne vycucia, koly energii, vitaminom atd., kedze ju nema dostatok...
Presla som si tym istym a viem, ze to nieje prijemny pocit, ked si das prehanadlo, brucho boli, stres predtym aj potom zas koly jedlu atd.. V tomto pripde nepomoze nic ine ako pevna vola..
hellka chod za psycholog. vyborne je ze si uvedomujes ze mas problem a chces tam ist...hanbit sa vobec nemusis ved pozri kolko ludi tam chodi. ona ti pomoze, mysli na svoj zivot ked si ho tymto znicis...no teraz mas este cas tak chod vsetko bude dobre uvidis zvladnes to budem na teba mysliet...
hellka- ak prehanadlo tak len na cas ho este uzivaj....skus kazdy druhy den si ho dat....
a chod prosim za lekarkou.
Tinusiceeek ja si svoj problem velmi uvedomujem.Ja nastastie podvahu nemam ale inak problem mam obrovsky.Menstruaciuu som uz stratila na pol roka ale potom som zacala brat antikoncepciu tak ta mi nastastie drzi pravidelny cyklus.Aj zdravotne sa tie necitim tak ako pred rokom byvam casto unavena a chodenie po schodoch ma doslovne zabija.Za poslednu dobu to velmi pocitujem ze som si znicila organizmus.Bez prehanadiel to nedokazem,inak na VC ani nejdem.
Ja som si presla tym istym asi 8 rokov dozadu. Stale som odmietala nazor, ze to nieje anorexia a nesla som k doktorke. Doslo to az tam, ze som bola totalne podvyzivena, stratila som mendzes atd. Skoncila som v nemocnici na psychiatrii, des. Potom druhy krat, este vacssi des. Chvilu som sa stravovala normalne, ale normalny metabolizmus sa mi nikdy nenapravil. (Vplyvom prehanadiel mam doteraz kazdodenne zapchy. Na stolicu idem 1 alebo 2 krat tyzdenne). Potom som sa vrutila do bulimie atd.. Teraz mam z toho vsetkeho neskutocne zdrav. problemy. Viem, ze sa ti to bude zdat zbytocne co pisem a povies si je mi to teraz jedno, alebo mne sa take nic nestane, ale ver mi pokial tu svoju chorobu nezachztis vcas, tak velmi zle dopadnes. PS/dlhodobe uzivanie prehanadiel sposobuje velke problemy, maj to na mysli.
ked nechces skodit okoliu tak chod hned k doktorovi lebo budes na tom este horsie a to sa na 100% niekto dozvie a potom ich to len bude trapit..a ked ta opusti priatel kvoli niecomu takemuto tak je to kreten
a neverim,ze by ta priatel koli tomu nechal......
ak ta lubi....skor by ta psychicky podporil..
Hellka- sasne,ze to nemusi nikto vediet:)
ak to teda ty nepovies niekomu v kruhu priatelov a.....ved to poznas:)
zajdi za psychologickou a porozpravaj sa o probleme.....
Denz dufam ze mas pravdu a zvladnem to.Myslis ze by som tento problem mohla riesit bez toho aby si to vsimol moj priatel a moja rodina?Myslim ze on by ma potom bral ako choru a opustil ma.Mamicku by som velmi utrapila keby vie o tom vsetkom,lebo ona panikary ked mam len chripku.Nechcem skodit mojmu okoliu preto ze ja som hlupa.
anna00000:ako si sa dostala z tej anorexie?Bolo to odbornou pomocou?Prosim ta ak ano,nemohla by si mi tak trosku povedat ako to prebieha lebo mam velky strach,ale chcem sa z toho dostat.