V skratke..moj najvacsi strach v zivote je nemat vladu nad svojim telom.Po velkych stresoch som pred rokom zazila moj prvy panicky atak.Bol to najhorsi zazitok v zivote.Nohy sa mi podlamovali,sucho v ustach,srdce busilo ako o zavod a na to to najhorsie..hnacka.V praci.Modlila som sa na tom zachode aby som neodpadla,lebo keby ma tam niekto nasiel s prepacenim pokakanu a odpadnutu,neprezila by som to.2 mesiace som bola doma,dennodenne busenie srdca,strach ist von,no nenormalne.. Konecne po roku som z toho ako tak vonku,ale stale mam priserny strach.. Strach ze ked ma to niekde chyti,podlomia sa mi kolena,odpadnem niekde na ulici a ani nebudem vediet ako a po......m sa... alebo pocikam.. Prosim vas mavate aj vy pri uzkosti toto?? Neda sa to vydrzat... Je to to najhorsie co moze byt,prepadla by som sa od hanby,raz som odpadla na diskoteke pred zachodom,strasne sa mi chcelo na velku a kym som stihla odomknut,bola som na zemi,cudujem sa,ze to moje telo zadrzalo kym som nebola pri vedomi.Ale hned ako som sa prebrala moje prve slovo bolo zachod a tam polhodiny a znovu zalievanie potom,strasne horko...Je mi zle len pri pomysleni na velku potrebu,uz radsej nejedavam,aby sa mi chcelo co najmenej..je mi zo seba zle..co sa to stalo?;((((((
Mam strach ze sa mozem kedykolvek po....
xdanielax – kiez by to bolo take jednoduche..ale dakujem za povzbudenie :)
atm – skutocne dobra otazka, ale kedze ako som uz aj pred tym pisala, nikoho som pri tom este neprichytila, takze ti na to neviem odpovedat..ale povedzme, ze by sa to aj stalo, tak myslim, ze by som to brala v pohode. pousmiala by som sa nad tym, ale nevadilo by mi to ani nic..no pokial by som bola ja v opacnej situacii, prislo by mi to strasne ponizujuce, hlavne pred priatelom.. ale ako vydim, je to len moj osobny problem, ktory si zrejme budem musiet v hlave vyriesit :-)
choroba
AdamKrt
26.08.10 16:19
IP adresa
242.78
Naucte sa ovladat svoje telo, napr. aj pravidelne vyprazdnovanie. Potom si urcite, kedy pojdete na toaletu a nepostihne vas to napr. niekde v praci, ci inde, kde sa vam to nehodi.
V
V
...no,naucit sa ovladat telo-neviem-mozno sa to da-pretoze sama som sa vedela tak ovladat-ze nikdy sa mi nic vazne nestalo-ale to bolo v pripade-ze som bola uplne zdrava
ale ak telu nieco chyba-je chore tazko sa ovlada-vtedy sa neda ovladat a spusta sa to samo-bez toho aby to clovek vedel.
teraz nepisem len problem zo zachodom-ale vseobecne-pretoze vela lekarov a ludi povie ze ludia si to namyslaju-ak raz ma nieco boli tak ma boli a nebudem si to vymyslat/hoci aj taky su-aby ich kazdy lutoval/
najlespie to pochopia taky ktory si nevedia vymyslat a ochoreju tak ze nebudu mat nad telom kontrolu-lebo chod=roba si s nimi bude robit co che...
UZKOSTLIVA-ty potrebujes ist k lekarovi a zistit pricinu preco sa ti to deje-len tak z nidoho nic to nie je...i keby to bolo psychickeho razu-tiez to musi mat nejaku pricinu-psychika tiez velmi suvisi zo zdravim...
kvoli tomu neist na dovolenku s kamaratmi/priatelom?? Tak to uz je trochu prehnane. Na izbe je predsa telka, radio... osviezovac vzduchu/okno prosimta, neries taketo banality a uzivaj si zivota :-) kolko ludi by rado slo na dovolenku a ty mozes a nejdes kvoli takej blbine, to fakt netreba riesit.
I ked ja si pamatam, ze raz ked som mala asi 14 a straaaasne som bola zalubena do jedneho chalana mi bolo trapne aj ist sa vycikat :DD tak som tam trpela :DD ale dnes mi je to smiesne, ked clovek musi tak musi, vsetci chodime na zachod predsa. Niektore baby zvladnu aj vracat a nic si z toho nerobia :DD
drviva vacsina ludi sa tym jednoducho nejak nezaobera..:) mozno otazka stoji, ako to ty sama vnimas u druhych
Presne tak, kvoli sraniu prist o kopu zazitkov..:( dobre, povedzme, ze by som sa do toho este nejako dokopala pri kamoskach, ale pri priatelovi? V ziadnom pripade..ja viem, ze je to uplne prirodzene, ale predstava spolocnej dovolenky s priatelom, kde je zachod na izbe, je uplne hrozna.. ked uz sme pri tom, chalosi, ako to vnimate? Ked si vasa holka odskoci a zacujete/zacitite nieco?
kvoli sraniu prísť o kopu zážitkov ... no to hádam nie....je to normálne , prirodzené hádam nedovolím nech ma roztrhne ....ale je pravda že ked je človek dade preč tak to trvá dlhsie kým si zvykne a ide bez stresu :D :D
ja som mala tiez taky blok, ze som nechcela ist nikam inam na zachod, len doma...ale po 5 rokoch na intraku som si zvykla asi na vsetko...na sediace kamosky na zachode,ktore s nami este cez dvere aj diskutovali a podobne, vsetko s wc spojene..a teraz to uz neriesim
tak to ste sa na tej chate zrejme hanbili vsetci;) ja mam tiez nejaku tu chatovacku za sebou a mam skor uplne opacnu skusenost:) vlastne si ani neviem predstavit, ze ak je ta chata viacdnova a je vela jedla a chlastu, aby to niekto vydrzal nejak 'oddalovat':)
Ja mam tiez taky problem ako tu niektore holky pisali, ze nemozu ist na velku inde ako doma. Chaty a dovolenky s niekym inym ako rodicmi u mna preto nepripadaju do uvahy..:((
atm – naozaj netusim, ako, ale ked som bola tych parkrat este davno s kamaratmi na chate alebo na skolskom vylete, NIKDY som nezapocula ziadny zvuk, nezacitila ziadny smrad ani dokonca nezaregistrovala, ze by sa niekto na zachode zdrzal dlhsie. O to je to potom tazsie :-))