V skratke..moj najvacsi strach v zivote je nemat vladu nad svojim telom.Po velkych stresoch som pred rokom zazila moj prvy panicky atak.Bol to najhorsi zazitok v zivote.Nohy sa mi podlamovali,sucho v ustach,srdce busilo ako o zavod a na to to najhorsie..hnacka.V praci.Modlila som sa na tom zachode aby som neodpadla,lebo keby ma tam niekto nasiel s prepacenim pokakanu a odpadnutu,neprezila by som to.2 mesiace som bola doma,dennodenne busenie srdca,strach ist von,no nenormalne.. Konecne po roku som z toho ako tak vonku,ale stale mam priserny strach.. Strach ze ked ma to niekde chyti,podlomia sa mi kolena,odpadnem niekde na ulici a ani nebudem vediet ako a po......m sa... alebo pocikam.. Prosim vas mavate aj vy pri uzkosti toto?? Neda sa to vydrzat... Je to to najhorsie co moze byt,prepadla by som sa od hanby,raz som odpadla na diskoteke pred zachodom,strasne sa mi chcelo na velku a kym som stihla odomknut,bola som na zemi,cudujem sa,ze to moje telo zadrzalo kym som nebola pri vedomi.Ale hned ako som sa prebrala moje prve slovo bolo zachod a tam polhodiny a znovu zalievanie potom,strasne horko...Je mi zle len pri pomysleni na velku potrebu,uz radsej nejedavam,aby sa mi chcelo co najmenej..je mi zo seba zle..co sa to stalo?;((((((
Mam strach ze sa mozem kedykolvek po....
hmmmm
a to ked je na tom inkriminovanom zachode niekto iny, tak nie su pocut ziadne inkriminovane zvuky prirody?;)
Tak toto je veľmi zaujímevá téma ...Ja mám problém len v tom že ked som u priateľa aj viacej dní tak proste nechcem ísť k nemu na veľkú ani bohovi.. ked si predstavím že hned pri kuchyni v ktorej sú furt jeho rodičia je hajzel a že ja tam mám ísť s..ť, tak sa modlím nech už idem domov ...nemám takéto psychické problémy ako vy len nechcem kakať hocikde :D
aj to je dosť zaujímavé ako človek si vie mozgom ovplyvniť svoje telo ..to ako keby si začnem namýšľať že chudnem , tak schudnem ?? :D to by bolo perfect
Silenka-
citas mi myslienky bojujem s tym uz takmer 5 rokov, a to aj prd vlastnym frajerom nie som vysporiadana s tym a furt sa kontrolujem ked idem na wc, snazim sa takym situaciam vyhybat aby mi neboolo zle,ale ako nechces naschval needy proste nemozes za to a ako nahle mam v hlave mylsineku ze tak teraz to na mna pride blok a koniiec. a nedokazem ist u frajera na zachod.len domov...chore ze??prostte akonahla v hlave odstartujem tu myslienku ze mi teraz moze prist zle tak koniec...myslim ze sa to nikdy ani nezmeni co satyka chatm viacdnovych vyletov,toho som sa ja uz vzdala davno...ten pocit ze medzi tolkymi ludmi ist na zachod ale to neni normalne ze ist na velku...to je velka ako ked just sa vystresujes a hanbis sa potom ze co ked niekto bude pocut zvuky alebo co...proste super no:) aspon ze nie som sama tak soms a potesila teraz :D
Naucte sa ovladat svoje telo, napr. aj pravidelne vyprazdnovanie. Potom si urcite, kedy pojdete na toaletu a nepostihne vas to napr. niekde v praci, ci inde, kde sa vam to nehodi.
Dalsia vec - asi sa vam, ako dalsim tisicom ludom hnusia na niektorych miestach toalety. Ci hygiena, ci samotne sadnutie si na cudziu toaletu. Naucte sa tiez nudzove pouzitie toaliet - styl ala turecke zachody. Podrep ako lyziar a tlacit.... :) Potom neni problem toaleta v akomkolvek stave.... :)
mala som rovnaky problem s panickou poruchou, stale sa liecim, ale uz to skoro nepozorujem. chodim k psychiatrovi a toto rozhodnutie bolo to najrozumnejsie, ake som mohla urobit. pri panickej poruche sa treba zacat liecit cim skor, lebo potom clovek zisti, ze mu je od strachu najlepsie medzi 4 stenami a krasny zivot mu uteka pomedzi prsty...
kde ste vsetci odisli? ako sa vlastne mate ??? ja som dnes na celej ciare zlyhala :((((
Aj ja mam v podstate problem s tymto rano som dost dlho na wc aby sa mi v skole nechcelo a tak tiez nejem moc na obed aby sa mi vecer nechcelo lebo chodievam na kruzky a tak do ineho mesta autobusom...ale ked vidim ludia ze nie som sama normalne sa mam lepsie,myslim to tak ze nie som jedina na svete no mam s tym problemy...neni to boh vie co ...dufam ze sa z toho dostanem..:) mam iba 14 rokov...
cawteee no ja mam podobny problem ako vy, ale ja mam zasa strach z toho ze sa povracam hocikde a tak, no je to strasne tiez som bola na vselijake mozne vysetrenia a tak, vsetko v pohode, takze snazim sa to riesit u psychologa:)tiez niekedy vynechavam autobusy, lebo stane sa mi ze mi pride zle v autobuse normalne vystupim a idem radsej na peso, zo skoly odchadzam z hodin a tak.....sice nijako sa mi to neprejavuje ze nevracam, ale furt mam ten pocit ze je mi zle, to je podla mna uz niekde v hlave zablokovane....mam i ten presne pocit z jedla ze idem jest a uz sa bojim ze mi bude zlee a tak, no viem si predstavit co prezivat, tiez chodim koli tomu po menej von, lebo mam strach uz aj niekedy vyjst vonku, alebo nebodaj vstupit do nejakej miestnosti....tak som zvedava dufam, ze psycholog pomoze, drzte sa
ano, mala-mam nieco podobne-co sa strachu tyka z WC-velkej potreby, tiez som chodila kazdu chvilu, hnacky a vsade sa mi chcelo. ten strach som sice neodstranila-je vo mne stale, ale na tie hnacky (boli funkcne-psychicke,lebo som bola i na vysetreniach) pomohli dlllllllllllhodobo probiotika, cierne uhlie, smecta, cucoriedky, horka cokolada, aloe-proste vsetko co by inak bolo proti klasickej hnacke na stuzenie stolice a hlavne crevnu mikrofloru-teda tie probiotika-ktore beriem roky denno-denne a citim sa s nimi lepsie-trochu i psychicky. u psychologa som ale nebola iked viem, zeby som mala.
tak vyskusaj aspon toto, kym sa rozhodnes liecit u psychiatra
urcite vyhladaj pomoc. ty.. aj baby co maju podobny problem ako ty.. je to psychicka porucha a moze ti velmi uskodit....