Potrebovala by som poradit.Kupila som si zapastny tlakomer.Kazdy my hovori ze nemeria presne .Inak je velmi citlivy to staci ked sa otocim alebo silnejsie nadychnem uz ukazuje vela.Tak neviem co hovorite?
Tlakomer
Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.
My sme spokojny s Omron tlakomeron. ma to naj hodnotenie
su velmi kvalitne
napr tento www.ortoshop.sk
Chod si s nim do ...
Zdravím ak hľadáte radu pri výbere tlakomeru tak vám odporúčam tento informatívny článok - www.testado.sk
Jej, táto téma mi pripomenula nášho bývalého brigádnika Fera. Je už na dôchodku. Ten nám v práci stále rozprával o tlakomeroch, aké doktorka má v ordinácii, že používa akýsi nepresný a dobrý si šetrí, ako si doktori vyrábajú pacientov a pod. Síce v mnohom mal pravdu ale aj tak sme ho už ani nepočúvali. Od kolegu dostal nickname Fero-tlakomer. Ten by tu napísal o tlakomeroch prednášku. Alebo ak si z TN ho môžeš navštíviť.
Mám manuálny tlakomer na pažu s manometrom a stetoskopom. Som s ním spokojná, meria celkom presne .Dobre počujem najvyššiu i najnižšiu hodnotu pri meraní tlaku. Som dosť citlivá na každú odchýlku tlaku, takže vyšší tlak hneď cítim. Pre mňa už 120/80 je veľa.
Potrebovala som však mať tlakomer, ktorý by bol po ruke i v práci a zmestil sa do kabelky, tak som si objednala údajne najpredávanejší tlakomer na zápästie. Pred tým som si prečítala recenzie predajcov, ktorí vychválili hlavne technické vymoženosti tejto značky tlakomeru a tiež i presnosť merania. Mám stabilne nízky tlak cca 100-110/55-60, tak som si vopred odmerala na manuálnom tlakomery: 105/60 a o chvíľu na tomto zápästnom tlakomery, kde mi nameralo 135/83 (meranie som opakovala viackrát a presne podľa návodu). Môžem však len konštatovať, že nepresnosť merania je dosť veľká aj keď sa všeobecne píše, že meranie digitálnym tlakomerom je viac-menej orientačné s minimálnymi odchýlkami.
Každý nech si uváži, aký tlakomer si kúpi, či chce mať čo najpresnejšie odmeraný tlak, alebo "držať nervy" z orientačných hodnôt nameraného tlaku a zbytočne behať po lekároch a začať nedajbože užívať i tabletky proti vysokému tlaku.
My mame doma digitalny (nepamätam značku) s manžetou na rameno. Tiež je citlivý, a ukazuje rôzne hodnoty,napr. pri 1. meraní, keď rozprávate, resp. sa hýbete. Keď som ale v kľude a už pri druhom meraní ukazuje hodnoty pomerne presne- ako u lekára.
najlepsi je omron m6
ja som počula že dobry je omron a aj tensoval, mate niekto skusenosti a odporucania?
Ja som si kupil tlakomer na www.mixxer.sk ten mechanicky s fonendoskopom, ten je presny ukazuje dobre. Digitalny tam maju tiez, ale ten som nechcel lebo moja mama ho ma a ked uz su slabsie baterky, tak bud neukaze presne alebo vyhadzuje casto error. Dufam ze som aspon trocha pomohol :-)