Tlakomer

peter m

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

My sme spokojny s Omron tlakomeron. ma to naj hodnotenie
su velmi kvalitne
napr tento www.ortoshop.sk

Deane

Jej, táto téma mi pripomenula nášho bývalého brigádnika Fera. Je už na dôchodku. Ten nám v práci stále rozprával o tlakomeroch, aké doktorka má v ordinácii, že používa akýsi nepresný a dobrý si šetrí, ako si doktori vyrábajú pacientov a pod. Síce v mnohom mal pravdu ale aj tak sme ho už ani nepočúvali. Od kolegu dostal nickname Fero-tlakomer. Ten by tu napísal o tlakomeroch prednášku. Alebo ak si z TN ho môžeš navštíviť.

havko

Mám manuálny tlakomer na pažu s manometrom a stetoskopom. Som s ním spokojná, meria celkom presne .Dobre počujem najvyššiu i najnižšiu hodnotu pri meraní tlaku. Som dosť citlivá na každú odchýlku tlaku, takže vyšší tlak hneď cítim. Pre mňa už 120/80 je veľa.
Potrebovala som však mať tlakomer, ktorý by bol po ruke i v práci a zmestil sa do kabelky, tak som si objednala údajne najpredávanejší tlakomer na zápästie. Pred tým som si prečítala recenzie predajcov, ktorí vychválili hlavne technické vymoženosti tejto značky tlakomeru a tiež i presnosť merania. Mám stabilne nízky tlak cca 100-110/55-60, tak som si vopred odmerala na manuálnom tlakomery: 105/60 a o chvíľu na tomto zápästnom tlakomery, kde mi nameralo 135/83 (meranie som opakovala viackrát a presne podľa návodu). Môžem však len konštatovať, že nepresnosť merania je dosť veľká aj keď sa všeobecne píše, že meranie digitálnym tlakomerom je viac-menej orientačné s minimálnymi odchýlkami.
Každý nech si uváži, aký tlakomer si kúpi, či chce mať čo najpresnejšie odmeraný tlak, alebo "držať nervy" z orientačných hodnôt nameraného tlaku a zbytočne behať po lekároch a začať nedajbože užívať i tabletky proti vysokému tlaku.

Ainka

My mame doma digitalny (nepamätam značku) s manžetou na rameno. Tiež je citlivý, a ukazuje rôzne hodnoty,napr. pri 1. meraní, keď rozprávate, resp. sa hýbete. Keď som ale v kľude a už pri druhom meraní ukazuje hodnoty pomerne presne- ako u lekára.

Peter - AUDI

Ja som si kupil tlakomer na www.mixxer.sk ten mechanicky s fonendoskopom, ten je presny ukazuje dobre. Digitalny tam maju tiez, ale ten som nechcel lebo moja mama ho ma a ked uz su slabsie baterky, tak bud neukaze presne alebo vyhadzuje casto error. Dufam ze som aspon trocha pomohol :-)