Potrebovala by som poradit.Kupila som si zapastny tlakomer.Kazdy my hovori ze nemeria presne .Inak je velmi citlivy to staci ked sa otocim alebo silnejsie nadychnem uz ukazuje vela.Tak neviem co hovorite?
Tlakomer
delphia
nemáš pravdu, že z nemocníc stiahli ortuťové tlakomery a teplomery, pretože praxujem v nemocnici a hoci majú na oddelení digitálne teplomere merajú ortuťovými lebo digitálny neukáže viac ako 35,5 a tlakomery majú len ortuťové
denz tep sa meni ale nieje mozne ze raz ti ukaze napr. 170 na 90 a hned nato o minutu meriam 130 na 80. to je nieco take ako tie digitalne teplomere co ukazuju 34.8 , 35.6 a clovek ma teplotu.
meggy- raz ukaze tak a o chvilu inak...srdce je raz take premenlive:))
netika ako hodinky stale rovnako:))
pulz sa meni stale...kazdym nadychom ci pohybom......
Preto je to vzdy ine....
A nechapem stale...naco je tu niekomu sto percentne presny tlakomer....
aj atomove hodiny maju odchylku a zijeme...
taky zapastny tlakomer presne nemeria raz ukaze tak a o 2 minuty inak najlepsi tlakomer je kupeny zo zdravotnickych potrieb co sa da na ruku len sa stali a pomeria vsetko stoji okolo 70€.
neviem ci sa daju este kupit, ak ano, tak zrejme len nacierno dopredavaju svoje skladove zasoby, nakolko podla europskych smernic su uz zakazane prave kvoli ortute. z nemocnic sa uz stiahli este minuly rok. rovnako aj klasicke ortutove teplomere. dostat uz len digitalne schity :(
delphia
sú stiahnuté z trhu, ale v niektorých lekárňach ich kúpiš :) ale teraz ich nahradili ručičkové :)
Aj my máme OMRON.
neda sa povedat ze meria nepresne.ale ramenove su spolahlivejsie-kedze sa meria blizsie k srdcu.a co sa tyka znacky-omron su jedni z najkvalitnejsich.
ortutove boli najlepsie, ale uz su stiahnute z predaja
alicka- ale snad ako orientacne ti to hadam staci.....ved to nemusis mat na sto percent presne ako svajciarske hodinky aby si vedela na com si.....