Anulovanie manzelstva

Príspevok v téme: Anulovanie manzelstva
beata11

Chcela by som poprosit o radu,lebo som zufala a neviem ,co mam robit. Vydavala som sa z uprimnej lasky ako 34 rocna pred par mesiacmi za muza,ktoreho som poznala dva roky,bol rozvedeny s jednym zavazkom,s umyslom usadit sa a zalozit si konecne rodinu.
Pocas vzajomneho spoznavania som obdivovala na nom vlastnosti,ktore nasvedcovali,ze je zrely na vazny vztah. Tesila som sa,ze nema vztah k alkoholu,vobec nepije, ze nevyhladava rozne spolocenske posedenia a oslavy a ze ma citovy vztah k dietatu z prveho manzelstva,ktore pravidelne navstevoval.
Povahovo bol oproti mne dost uzavrety,vela toho ani s druhymi nenarozpraval,horko tazko sa dal nahovorit na nejaky spolocny vylet alebo kulturne podujatie,kdezto ja som bola zvyknuta volny cas vyuzivať vzdy aktivne.Brala som to tak,ze je odomna starsi a ze je viac ustalenejsi a vsetky zabavky uz ma za sebou. Casto mi hovoril,ze mu na mne zalezi a ma ma rad.Vydavat som sa nemusela,
jednoducho to rozhodnutie prislo postupne ako nieco samozrejme. A vsetko to peklo,ktore teraz prezivam,zacalo prave na svadbe. Nakolko sme obaja veriaci,sobas bol v kostole. Na svadobnej hostine,som si zrazu vsimla,ze zacal obracat do seba jeden poharik za druhym.Velmi ma to prekvapilo,lebo pocas nasho chodenia nikdy nic nevypil a o alkohole sa vyjadroval s odporom. Vtedy som si pomyslela,ze to bude suvisiet s tym,ze sa druhykrat zeni a ze to je len kratkodoba psychicka zalezitost. No zial,od toho dna pije kazdy den. Byvame v rodinnom dome u jeho rodicov a ja ako novomanzelka kazdy den ked pride z prace ho vidim opiteho,alebo zamkne sa sam do izby a tam pije a ja len vyhadzujem prazdne flase a hladam,kde ma ukryte dalsie. Po vytriezveni ma prosi na kolenach o odpustenie a v stave opilosti ma zas vyhana z domu. Trikrat som uz od neho odisla k rodicom,ale na jeho naliehave prosenie som sa zas vratila a takto to stale pokracuje. Dokonca niekedy nejde aj par dni do prace. Zacala som cez jeho znamych skumat jeho minulost a aj svokra mi potvrdila,ze kedysi bol alkoholik,podstupil liecbu a 8rokov absolutne nepil. Lenze tuto skutocnost mi moj mily zatajil, ako aj to,ze splaca vysoky uver a ostava mu len zivotne minimum.Chcela som tuto situaciu riesit tak,ze bud pristupi na liecbu a budeme nas vztah budovat aj napriek tomu,co spravil,alebo manzelstvo ukoncime. Slubil,ze podstupi liecbu,ja som vybavila konzultaciu na psychiatri,kde sme isli obidvaja,no lekarka bola zhrozena ako odmietal spolupracovat a vsetko to skoncilo fiaskom,povedal,ze nie je psychopat a ani alkoholik a jeho pitie trva nadalej.Rodina ma presviedca,nech sa vratim z kratsej cesty a rozvediem sa ,ze s alkoholikom a jeho pozickami budem mat tazky zivot a ked budeme mat deti,budu trpiet vsetci.Zufala som z toho,ze neviem ako sa mam rozhodnut. Na jednej strane realita nevhodneho vyberu partnera,na druhej strane moja silna viera v Boha. Bola som sa poradit aj s fararom,kde som mu povedala,ze partner ma pred sobasom neinformoval o svojich problemoch s alkoholom a pozickami a ze by som chcela sobas anulovat. Jeho odpoved bola taka,ze musim byt trpezliva a modlit sa pre jeho zachranu,obetovat sa a nemysliet na seba a stat pri nom v dobrom aj v zlom. Takze teraz trpim,lebo takyto start do manzelstva som si ani v tom najhorsom sne nepredstavovala,a v pripade rozchodu budem zatratena zo strany cirkvy mojim nedodrzanym manzelskym slubom pred oltarom. Prosim poradte ako to zvladnut a za akych podmienok moze byt sobas anulovany.Dakujem.

Uver 9000000

Zajišťujeme půjčku pro všechny s opakujícím se příjmem - zaměstnanci, podnikatelé, seniory, ženy v MD. Výše úvěru: až 500 000 000 Kč. Během 10 minut provedeme tzv. Scoringového klienta, který vypočítává, kolik peněz si každý klient může půjčit za jak dlouho as vysokou splátkou. Důkazy jsou jednoduché, od podpisu smlouvy až po doklad o kompletní dokumentaci, dohodnutá částka bude do vašeho účtu do 24 hodin. Poskytuji individuální přístup ke každému klientovi a komplexní služby po celou dobu trvání úvěru. Ne klienti, kteří jsou v exekuci nebo insolvenci. Stačí poslat SMS nebo napsat e-mail. Jsem svázaný agent pro jednoho agenta. e-mail - mehmethakan117@gmail.com

Barbaradfdef

Máte dlhy? alebo finančných potrieb?
Ponúkame úvery podľa vašich potrieb: osobné pôžičky, úvery na bývanie, hypotekárne a iné pôžičky a úvery.
Kontaktujte nás pre viac informácií.
E-mail: barbara.balland002@gmail.com

siska2010

Rozved sa a ziadaj anulovanie. Mas na to pravo a aj dovody. A to Ti pisem z vlastnej skusenosti. Presla som tym istym.

salatka

ok..teraz dam svoj nazor, aj ked ostatne som vobec necitala ..je to sice pekne, ze si velka katolick a..ale ako nehnevaj s ana mna, to sa nehcaj pschyicky tyrat od svojho manzela ..hned ho opusti a rozved sa s nim .. a to co ti naropzraval ten knaz ..no too by som s prepacenim do riti nakopala .. blbca jedneho ... tak jasne, ty sa mas za neho modlit .. tak to je sila ..za blbeho alkoholika, ktory ti ublizuje psychicy a posiela a vyhadzuje ta z domu ... a kto sa modli za ite hladne deti? nikto .. takze do certa s takymi radami ... nenehcaj so seou zamatat a co najskro ho opusti a hlavne teraz, pokial vas este nic nespaja a nemate deti ..aj ked pravdupovediac nehcapem, ako si sa nemohla za dva roky, co ste spolu chodili , ze bol alkoholik a ze splaca velky uver ..to mi je divne ..

Lucinka33

Pokus sa o anulaciu, svagrovej sestre anulovali manzelstvo, aj ked na to nemali ziaden vazny dovod, ziaden alkoholizmus, nic take, len zenska si nasla ineho chlapa. Dvakrat sa vydavala v kostole, otras. Ale to je ich problem, knazov mozu oklamat, Boha nie. Tvoj pripad je vsak iny, mas dovod, manzel ta oklamal, je alkoholik, podla mna mas dost velku sancu uspiet.

0vecka

ja to nikdy nepochopim lebo bezne holky nechaju typka napr preto ze uz to nieje take ako na zaciatku a ze proste ho maju radi je k nim dobry ale s niekym inym to snad bude lepsie a na druhej strane sa ine nechaju takto terorizovat

poipoi

Priamo z kanonickeho prava:

Kán. 1098 - Kto uzaviera manželstvo oklamaný podvodom, vykonaným na získanie súhlasu ohľadne nejakej vlastnosti druhej stránky, ktorá svojou prirodzenosťou môže ťažko narúšať manželské spolunažívanie, uzaviera ho neplatne.

Kán. 1153 - § 1. Ak niektorý z manželov vytvára veľké nebezpečenstvo pre dušu alebo pre telo druhej manželskej stránky alebo detí, alebo ináč veľmi sťaží spoločný život, poskytuje druhej stránke zákonný dôvod na odstúpenie na základe dekrétu miestneho ordinára, a ak hrozí nebezpečenstvo z oneskorenia, aj na základe vlastného rozhodnutia.

Urcite sa porad s nejakym knazom, s nejakym inym ako s tym, scktorym si uz hovorila.

dandal

Cirkev Tvoje manzelstvo urcite nezrusi.Poznam jeden pripad,ked nemali deti a manzelstvo nezrusili.Radim Ti aby si rychlostou rakety od neho utekala,ak nechces skoncit ako handra.Prepac ale uz nou si aj teraz.Alkohol je najvacsia pliaga.Alkoholici klamu az sa hory zelenaju a pre nich je najdolezitejsia flasa,manzelka je hodne daleko.Najvacsi hriech spachas,ked s nim splodis dieta,pretoze ono si to nezasluzi.