Sebapoškodzovanie

Príspevok v téme: Sebapoškodzovanie
Eliška

Režem sa a neviem prestať, možno by som zvláádla prestať, kebyže veľmi chcem , ale neviem či chcem, je to ako droga. Aj keď mi je dobre, tak je tam to nutkanie "urob to". Nerežem sa každý deň, skôr raz za týždeň po dobu už vyše roka a tak nejako....Pomožte prosím, uvítam vaše rady, názory a skúsenosti...už ma nebaví skrývať svoje jazvy a rany...

jajka001_

Eliška je mi velmi luto co prezivas. Kazdy by si hladal nejaku formu uniku, to co robis, si velmi ublizujes, ostanu ti trvale jazvy. Mama vam asi nepomoze,ale ona je jedina, kto by mohol. Bohuzial. Snaz sa vypadnut z domu co najskor. Ked ti nadavaju, prefiltruj si to...otcovi sa nepostavis, ale ignoruj tie reci, nech sa ta nedotykaju.
Prestan sa prosim ta rezat, ak mozes, chod sa radsej prejst...vybehat sa, ist za kamaratkou...

titiiii

Eliska aj ja som too mala za mladi podobne nie najlepsie vstahy so svojou najblizsou rodinou ale treba to prezit.Raz ma napraty =opyty jemne povedane skoro prehodil cez zabradlie so stvrteho poschodia ale cas ubehol a vsetko je inak tak aj tysa urcite budes mat inak, treba vela trpezlivosti a hlavne sebaovladania. skoncis skolu a zacnes uplne novy svoj zivot...ja som pre moj problemy mala aj malo kamaratov tak ty to mas oto lepsie ze ich mas viac...tak si vzdy v najhorsom pomysly na to dobre co si prezila, skus ustupit rodicom a najprv im upratat aleo co od teba budu chciet a potom si urob ulohy..
Vies takeot vztahy potrebuju jedneho co ustupi a rodicia to urcite nebudu vies je to na tebe...tak to skus prosim ta ok?!!!!A ak ti bude najhorsie mozes si s niekym pisat ak mas net doma... ak chces tak mozes aj so mnou :) vies niekedy je lepsie sa zdoverit aj cudziemu ako vlastnemu hmm zo svojej skusenosti pa

Eliška

ide aj o rodičov... ocino, keď je opitý tak je aj agresívny, ale aj za triezva schytám pár faciek...počúvať o tom, že som ku.va, keď prídem z vonka, čo som bola s kamarátkami, aj to chodíme iba samé baby a prídu po mňa a ma aj domov odprevadia.. a to aj minule hneď ma oco schytil vo dverách a som dostala, a mama mu aj povie prestaň, ale to len tak, aby sa povedalo, bo sa aj ona bojí, že dostane...vždy si to odnesiem ja, mladší brat, nosí zle známky zo školy, fláka sa celé dni po vonku a je dobre, ja zle umyjem riad, alebo poviem počkajte chvíľku nech si dorobím úlohu do školy, a už je zle... som nechopná, ničoho si nevážim, nič nerobím, všetko čo robím odfláknem ......

alternantka

Eliška, ale rodičov nezmeníš... neprevychováš, najmä v tom, o čom píšeš, by to išlo len ťažko... Môžeš ale zmeniť svoj pohľad na nich, svoj postoj, a tak si pomôcť zároveň. Ak by sa ti podarilo aj čosi zmeniť na rodičoch, budeš hľadať ďalšiu výhovorku a seba stále odkladať... ale musíš začať niečo robiť so sebou, v prvom rade so sebou. Neber to ako poúčanie, ale ako dobre mienenú radu... nestrácaj čas s tým, čo zmeniť nemôťeš (rodičov), prijmi to, prijmi ich, akí sú a meň seba, svoj život, to sa ešte dá.

titiiii

Ahoj Eliska moja zlata ale takto nic nevyriesis a navyse ked sa o par rokov pozries na svoje ruky tak to uz teraz dufam zacnes lutovat.
A co na to tvoja mamina???Vie o tom, ze mas takyto problem??

meggy10

Eliska nechapem preco by sa mali zmenit rodicia na rodicov vinu nehadz oni ti chcu len dobre.

Darika ved ja som napisala ze emaci su blci ja neuznavam tie rozne skupiny ludi lebo je to chore, a ked uz ma clovek nejake psychicke problemy ako je tento urcite by nemala sediet doma ale zacat to riesit inou cestou psychiatrickou nie netovou.

darika

Eliska
ty mas ale tvrdu palicu?Nejdem ti tu rozpisovat,cim vsetkym som presla ja,ale ver,ze to ma veeelmi daleko od teba.A neublizovala som si.Kedysi sa to asi nerobilo,alebo menej,pretoze som o takom niecom nevedela.Hod to na niekoho,nech su to aj rodicia,len to niekomu musis povedat.Ja mam 36 rokov a mam uz vela za sebou.Mam dieta,obehali sme kus sveta a tiez by som ked som mala 10 rokov,nepovedala,ze sa raz budem mat dobre.