kriza vo vztahu?

Príspevok v téme: kriza vo vztahu?
ESL

ahojte, neviem, co robit, tak pisem sem a prosim vas o nazory a rady =( som s priatelom 8 mesiacov, viem, je to malo, ale od zaciatku sme si povedali, ze nam nejde len o \"zabavu\", ale ze obaja to chceme brat vazne... ja som nemala dobre skusenosti s muzmi, tak som sa bala otvorit srdiecko a tak som sa snazila zachovat si rozum cisty... on mi vsak od zaciatku daval tolko lasky a pozornosti, ze som sa neubranila a ani neviem ako som v tom bola az po usi... az pri nom som spoznala, co laska naozaj znamena... postupne vsak zacali prichadzat nedorozumenia, neskor aj hadky, ale vzdy sme to hned vyriesili, porozpravali sa a bolo zase dobre... problem je, ze niektore veci chapeme odlisne a to, co pre mna nema velky vyznam, pre neho ma vyznam podstatny a uplne odlisny... on je velmi citlivy na urcite veci, a ja sa ich postupne ucim a snazim respektovat, ale v poslednej dobe \"triafam do cierneho\" prilis casto, takze v poslednej dobe sa hadame naozaj kazdy druhy den... ja to znasam velmi tazko, vzdy preplacem polku noci a on uz ma toho tiez dost a vyzera to tak, ze uz to vzdava, uz nema ani chut sa o problemoch porozpravat a povedal, ze hoci ma lubi, a aj nasu buducnost si vzdy vedel predstavit, ale nedokaze ist takto dalej... chcela som, aby mi povedal, co vsetko mu vadi, on povedal, ze to by som mala sama vediet a ze ak to neviem, tak to potom naozaj nema vyznam... snazila som sa, nech sa o tom porozpravame ako vzdy, nech sa z toho vykecame, ale povedal, ze sa o tom nechce rozpravat... takze teraz to vyzera s nami tak, ze chvilku je dobre, skoro akoby sa nic nestalo, a o chvilku je zas tichy, nerozprava, \"odhana\" ma od seba a vtedy mam pocit, ze ku mne nic neciti, mne to ublizuje, zacnem plakat ako mala, jeho to este viac podrazdi, potom sa ukludnime, zas je chilku akoze dobre a stale dokola... posledne dni, ked som mu povedala, ze ho lubim, neodpovedal vacsinou, a na druhej strane, v noci ma objime a zasepka, ze ma lubi.. aj vcera, ja som povedala, ze ho lubim, on neodpovedal, a rano ked odchadzal z domu, ja som spala, prisiel, objal ma a povedal, ze ma lubi... vcera navrhol pauzu, ja som odmietla, lebo viem, ze pauza v 99% vediet k definitivnemu rozchocu... som zmatena, nechapem, ked hovori, ze ma lubi, ale ze takeho hadky vedu ku koncu... chcem, aby v nom ozila znova ta ochota bojovat o nas vztah, a hoci aj niekedy na chvilku ozije, potom zrazu z nicoho nic aj zanikne... neviem, ako sa spravat, aby som mu ukazala, ze mi na nom naozaj zalezi a ako mu dokazat, ze to stoji za to bojovat... naozaj neviem, ako sa spravat.. ked som smutna a som ticho, tak aj on je ticho, pripadne mi vytkne, ze takto sa veci este zhorsuju, a ked sa na druhej strane snazim spravat akoby bolo vsetko v poriadku a som k nemu ako med, tak on ostane ticho a odozenie ma od seba, ze chce byt sam... vtedy na nom vidim, aky je smutny, povie, ze chce byt sam a ide do postele... takze zatial sa snazim byt normalna, mila, ked mu volam, opytam sa: ahoj zlato, ako sa mas a pod., on odpovie stroho, som ok, ale snazim sa to ignorovat.. . len to nema ziaden efekt =( fakt som vo veciach vztahov a lasky uplne nemozna, tak prosim, poradte mi =( naozaj ho nechcem stratit =(

rony26

no tak bud je chalan sebecky a velmi rad sa uraza a necha nech sa mu stale doprosujes alebo je velmi citlivy, vsetko si velmi pripusta a berie prilis vazne...a tuto konkretnu situaciu, mas pravdu asi naozaj cakal, ze to s nim preberies, opytas sa a nielen oznamis...a ked sa nato pozries s odstupom casu ako to vidis? nemohla si mu to najprv vysvetlit, ze je to len docasne atd.???...mozno vnima vas dvoch ako "jeden celok" a chcel by vsetko riesit spolocne...a teda on to tak robi? so vsetkym co sa ho tyka ta najprv oboznami, vypocuje si tvoj nazor, radu a pod.???

ESL

rony: vznikaju rozne, aj ja... vcera cez mobil, ked som mu povedala, ze som zobrala extra sichty cez vikend... len sa opytal od kolkej do kolkej, a povedal, ze musi ist, odvtedy bol urazeny... pre mna uplne nepochopitelny dovod, ale ponamahala som si hlavu, a spomenula som si, ked sme mali podobnu "hadku", on ma v takychto situacicach pocit, ze nie je pre mna dolezity, ze to s nim nekonzultujem a pod, tak ked prisiel domov, snazila som sa mu vysvetlit, ze je to len docasne, kym sa jedna zena nevrati do prace, pretoze nikto iny okrem mna, kto by bol dostupny momentalne, na to zaskoleny nie je... povedal, ze nechce nic pocut, a ze ho mam nechat tak, proste klasika... ked som sa ho snazila pohladit, odsunul ma prec, a dorazne zopakoval to iste... nechapem, ako moze byt jeden den ukazkovo pozorny chlap, a druhy den ma takto odbijat...

rony26

wowo1: no ja by som to nebral ako vysmech, tu vetu "zeby mala vediet co mu vadi"... v podstate ma pravdu a myslim si, ze nechce tak vela, ked od partnerky ocakava, ze ho bude aspon ako tak poznat po osmich mesiacoch...to ako keby sa muz po takom case priatelky spytal: "co by si chcela na vianoce?"...vacsina zien ocakava, ze ich mily na to pride sam
ESL:myslim si, ze je od neho trochu nefer vytvarat z nedorozumeni nieco viac, robit z komara somara a pestovat v tebe neustaly pocit viny (ak su to teda fakt nedorozumenia z kazdodennych malickosti)...podla toho co pises sa mi zda, ze trosku vidi len seba v tomto a unika mu, ze ty to po prve: nerobis naschval- - -podruhe: ta to velmi trapi - - -potretie: mas snahu to riesit...no ale zase nemozes sa cudovat ani jemu, ak ste to uz prebrali x krat a jemu sa zda, ze sa to "nezlepsilo", tak je jasne, ze jeho chut bavit sa o tom bude stale mensia...a to, ze hadky vedu ku koncu o tom by sa dalo polemizovat...hadky vzdy boli, su a budu a zalezi uz len na povahe vas dvoch ci ste schopni nejakych kompromisov v tomto smere...ci viete odkial pokial a zaco sa hadat, ci si viete priznat chybu, ospravedlnit sa a pod...a tie nedorozumenia vznikaju realne, face to face ci skor cez mobil a net?

ESL

bojim sa pauzy ako "cert kriza"... viem, ako sa sprava k ex, totalna ignoracia... a aj sam mi raz povedal, ze jeho nazor je, ze vztah ma skoncit uplne, bez dalsich stretnuti a komunikacie... a ze ak raz odide, tak uz sa nikdy nevrati... preto si myslim, ze pauza by v nasom pripade znamenala definitivum =( on by to bral ako koniec, bez snahy napravit nieco a urobit krok spat =(
vcera sa opat urazil na nieco, uplna blbost, ja tomu poriadne ani nechapem, hoci sa snazim rozumiet jeho odlisnej mentalite... bohuzial, nerozprava sa so mnou, a mna to este viac depta... lezat v posteli vedla cloveka, ktoreho milujete, a on vas odmieta, chce byt sam, nechce sa porozpravat, ignoruje vas... strasne to boli

jka

no ja by som tiež navrhovala takú mini-pauzu len, že týžden a potom sa s triezvou hlavou a v klude porozprávať.

wowo1

mam pocit ze ho stracas a velmi silno.
1/ mysim ze si je velmi dobre vedomi ze si na nom zavisla,{ta ignoracia teba, to je uplne ponizujuce}
ak v praci je do telefonu strohy to je O.k. ,ale muzi nemaju radi moc otazku ako sa mas ,pripomina im to kontrolu co mali v dectve od matky,,ako sa mas co bolo v skole:}].
nechaj ho nech hovori alebo nehovori,ked nechce.Skus aj ty byt stroha v odpovediach.
Dalsia moznost je ze niejaka ina zenska sa mu pacia je s toho zmeteny, alebo ma problemy v praci. a hlavne sa mi nepacilo
cituje ta-"chcela som, aby mi povedal, co vsetko mu vadi, on povedal, ze to by som mala sama vediet a ze ak to neviem, tak to potom naozaj nema vyznam."
Tak toto je od neho velmi drze...totalny ignorant tusim sa ti tou vetou aj posmieva.Robi si s tebobu co len chce, trochu pritvrdi,ziadne mam ta rada,,a tak,,kludne aj tyzdnova pauza,,viac je asi zbytocna.