cviky na hrudnik

klaudusinka

- tých cvikov je kvantum, len treba vedieť aj odhadnúť tú mieru, že čo je pre nás vhodné, či je človek začiatočník alebo pokročilý, či už má nejaké skúsenosti s cvičením -

lenka22

Dj Hide, ale ja nechem vyzerat ako kulturistka :)))) ja sa len nechcem triast ako zeleeee. Nechcem priberat na vahe ale dobre vyzerat, o vahu mi nejde ale o to aby som mala spevnene telo a aby som nekypela :)

DJ HiDe

axa: dakujem, to, ze milujes sport tesi zase mna, takychto ludi mam rad :)
lenka22: este som ti zabudol povedat, ze ten treningovy plan je na nezne pohlavie dost narocny, cviky si "prevziat" mozes, no opakovania, serie a pocet treningovych dni si radsej ani nevsimaj :)

DJ HiDe

lenka22, to zalezi podla intenzity tvojho treningu, jeho zatazenosti, taktiez to maju na starost aj ine bocne faktory, ktorych je v tomto smere neskutocne vela, no kulturistika sa na nich nebuduje..
k tvojej vyske by pre teba bola idealna hmotnost 60kg, co by si pri zohladneni stravy a treningu mohla do leta v pohode dosiahnut..
pozri sa, ja som s posilnovanim zacinal pred piatimi rokmi, a skutocne som bol riadna trieska...pamatam si este na casy, ked mi bolo problem dvihnut na bench 25kg, doplnim to poznamkou, ze dnes to zvladam so 170-timi kileckami bez zmeny farby a viditelne zvysenej intenzity dychania :)

lenka22

Dj Hide, ked tak pozeram tak si celkom zbehly... Stihnem sa aspon trochu spevnit do leta?? Mam 170cm a cca 55kg. Chodim do posilky aj na aerobic a podobne skackanice, ale nemam vobec svaly, preto som zacala cvicit, lebo ma napr. bolieva chrbat kedze ho nema co drzat... Citam tvoj treningovy plan a celkom sa mi pozdava, asi ho vyskusam

DJ HiDe

xax, uff, to su take povrchne rady...
hrazda je hlavne tvarovacim cvikom na chrbat, a ostatne partie pri tom zatazis len letarne...najlepsi a najucinnejsi cvik s velkou cinkou je stary-znamy benchpress, ktorym posilnis celu hornu cast svojho tela...
inak, tych cvikov existuje az dost, ich zoznam s prevedenim najdes na strankach uvedenych pod mojim prispevkom :)
inak, prispevok doplnam mojim aktualnym treningovym planom, aby som niektorych jednotlivcov vyvodil z nazoru, ze na dobre telo staci jeden cvik :) uz len dodam, ze tento plan zo mna urobil za necele 2 mesiace ineho cloveka :)
ehm, tak tu to je-
Pondelok:

Triceps, hrud a trapezy

Utorok:

Biceps, brucho

Stvrtok:

Ramena a hrud

Piatok:

Triceps, chrbat a biceps

Nedela:

Biceps, ramena a kondicne hrud+brucho
------
Triceps:

Atomicke tricepsove kluky (4x30)

Tricepsovy tlak s velkou cinkou (4x10)

Kick-Back (4x25)

Zadné kliky (4x50)

Hrud:

Pullover (4x20)

Benchpress (4x15)

Rozpažovanie (4x25)

Tlaky s jednoručkami (5x30)

Ramena:

Predpažovanie (4x25)

Rozpažovanie (4x20)

Tlaky nad hlavu s velkou cinkou (4x15)

Arnoldov tlak (4x25)

Biceps:

Koncentrovany bicepsovy zdvih (4x20)

Bicepsovy zdvih s jednoruckami na lavicke (4x20)

Bicepsovy zdvih s velkou cinkou (4x15)

Bicepsovy zdvih s jednoruckami (4x60)

Bicepsovy zdvih s jednoruckou v predklone=dopumpovanie (2x20)

Chrbat:

Pritahy k hrudi s velkou cinkou (4x15)

Mrtvy tah (4x15)

Pritahy s jednoruckou na lavicke (4x30)

Brucho:

Brusaky (4x300)

Uklony trupu do stran s jednoruckou (4x50)

Vytacanie trupu s velkou cinkou (3x15)

Trapezy:

Dvihanie ramien s velkou cinkou (3x30)

xax

Sashka-tak odporucim ti jednu skvelu stranku mas tam cviky na vsetko www.fitexpres.sk a s vlastnej skusenosti zacni cvicit hrazdu...a v posilke na lavicke dvihat velku cinku-s pomocou trenera ci znameho...inac to nezvladnes!a ked nemas na posilku tak je to pre teba tazsie tak skus na dedckom ihrisku na rebriku robit hrazdu cize dvihat sa hore...len skusaj.Myslim ze na SK-su na ihriskach tie rebriky....no neviem nie som tam mometalne.
Drzim palce!!!