Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo ešte nespíte?

lleilla

mozme aspon snivat (ak sa podari ovsem zaspat) o tom horucom kupeli a rano budeme vdacne na prebratie aj za sprchu v tom nasom sprchovacom kute :O)

ojka

ďalšie super rady (: čo zdroj, to iné vetičky, ale kapanek sa zhoduju :D ja by som brala horuci kupel aj každý deň, keby to šlo (:
* Šesť hodín pred spaním nepite povzbudzujúce nápoje (káva, čaj, malinovky s obsahom kofeínu).
* Aspoň 2 hodiny pred spaním nefajčite a nepite alkohol.
* Cvičenie spánok zlepšuje, ale necvičte tesne pred zaľahnutím do postele
* Zvyknite si vstávať vždy v tú istú hodinu, a to aj cez víkend.
* Vyhýbajte sa spánku v priebehu dňa
* Dajte si pred spaním teplý kúpeľ
* Vyhnite sa ťažkým jedlám a doprajte si len ľahkú večeru
* Spánok podporuje aj teplé mlieko s medom
* Nelíhajte si do postele, ak nie ste ospalí
* Ak sa ospalosť po zaľahnutí stratí, radšej vstaňte a nájdite si nejakú nenáročnú činnosť
* V posteli len spite. Nepracujte, netelefonujete, nejedzte v nej a pod.

ojka

lleilla :D mi čítaš myšlienky :D ja som do bodky taká istá :D tak už máme odpoveď na otázku, že prečo tak dlho buntošievame (-:O

ojka

lleilla, no pochybujem (: myslím, že na riadnu guľovačku si treba ešte počkať, asi fakt do tých vianoc, resp. minimálne do decembra (:

ojka

* 1. Asi päť hodín pred zaspaním nepite kávu, čaj, kolu alebo energetické nápoje. Pôsobia povzbudivo a rušia spánok.
* 2. Nepite večer alkohol, zhoršuje kvalitu spánku.
* 3. Nefajčite, zvlášť nie pred zaspaním. Nikotín organizmus povzbudzuje.
* 4. Vynechajte večer ťažké jedlo, jedzte naposledy tri až štyri hodiny pred uľahnutím.
* 5. Prechádzka po večeri môže spánok zlepšiť. Naopak cvičenie tri až štyri hodiny pred uľahnutím môže spánok narušiť.
* 6. Po večeri už neriešte dôležité témy, ktoré vás môžu rozrušiť.
* 7. Posteľ a spálňu používajte len ku spánku a milovaniu (v posteli nejedzte, nepozerajte sa na televíziu a cez deň v nej ani neodpočívajte).
* 8. V spálni minimalizujte hluk a svetlo a zaistite vhodnú teplotu (najlepšie 18 až 20 stupňov Celzia).
* 9. Ulíhajte a vstávajte každý deň približne v rovnakom čase, aj cez víkend.
* 10. Obmedzte pobyt v posteli na nevyhnutný čas. V posteli sa zbytočne neprevaľujte, posteľ nemá slúžiť k premýšľaniu.
nooooo, ktoré pravidlá porušujeme/-te z tohto najčastejšie? (;