Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
som skorsie napisal diky :)
slovenský politik László Szigeti
:DDDDDDDDDDDDDD som sa schuti zasmial tak to je slovak ako repa :D:D:D:D
ojka a daj este 4.8 :) mna najsamviac zaujima 4.8 :D :D :D
a čo sa týka 4. augusta taaaak správne ako System poznamenal, bude Deň Matice slovenskej (v Turčianskom sv. Martine sa uskutočnilo prvé valné zhromaždenie) (:
a narodky oslávia, resp. by oslávili, keby sa dožili títo známejší ľudkovia:
Percy Bysshe Shelley (219) - angl. básnik (zo školy známe dielo "Odpútaný Prométheus"),
kráľovná matka Alžebeta (111)- matka súčasnej kráľovny Alžbety II.,
am.jazz.hudobník Louis Armstrong (110),
Jásir Arafat (82) - palestínsky prezident a vodca Organizácie pre oslobodenie Palestíny ,... keby niekoho zaujímalo, tak pred 7 rokmi mu bola udelená aj Nobelovka za mier (;
polstročnicu, čiže 5O-tku oslávi súčasný prezident USA Barack Obama, zaujímavosťou je, že je prvým afroamerickým prezidentom USA
no tak ked musííím :D dopredu si to vyčerpáte :D
takže zajtra 3. augusta:
- pred 233 rokmi bolo otvorené slávne milánske divadlo La Scala
- pred 85 rokmi začalo prvé rozhlasové vysielanie na Slovensku (ráááádiožurnál ((((-:)
- am. herec "Martin Sheen" - otec slaaavneho Charlieho Sheena- bude mať 71 rokov
- a narodky takisto oslavi slovenský politik László Szigeti(54)
- a pred 3 rokmi vo veku super 90 rokov umrel Alexander Solženicyn - známy ruský spisovateľ a držiteľ nobel.ceny za lit., o ktorom sa aj deťúrence v škole učia
určite máte ešte v pamäti aspoň dielo Jeden deň Ivana Denisoviča (to sme mali i my ako povinné čítanie)
lost, no zajtra bude predsa stredaaaaa, polovica pracovného týždňa (-:O
či si mal niečo špeci na mysli? nejaké KFC výročie? či?
musis ! :D
tsss, no neviem, neviem, či môžem takto dopredu kalendááááárikovať, môžem?
ojka a 4.8 mi povec cim bude zvlastny tento den ? viem ze vtedy vznikla matica slovenska nie ?
dávno sme si nedali mini-kalendárik
máme:
Svetový týždeň na podporu dojčenia
Medzinárodný týždeň klaunov
Medzinárodný deň spomienky na holokaust Rómov
uplynulo 77 rokov od dňa, keď sa Adolf Hitler sám vymenoval za "vodcu a ríšského kancelára"