Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
niekto tam dole ma musi mat rad... ;)
niekto tam hore ma musi mat rad, ked mi doprial taketo pekne pocase na cestu domov :) nech to este hodinku a pol vydrzi a budem spokojny.
Štát je rozvinuté spoločenstvo obcí (29) alebo politické spoločenstvo ľudí, ktorí sa spojili na dosiahnutie určitého blaha. Základné úlohy štátu spočívajú v zabraňovaní nadmernému hromadeniu majetku občanov a nadmernému rastu politickej moci jednotlivca a udržiavaní otrokov v podriadenosti. Ideálny je taký štát, ktorý zabezpečuje maximálnu mieru šťastného života pre čo najviac otrokárov. Otroci a slobodní chudobní sú politicky bezprávni. Ostatní slobodní občania (majetní) majú potom povinnosť podieľať sa na správe štátu. Existujú tri dobré a tri zlé formy štátu (zlé vznikli deformáciou dobrých); dobrými formami štátu sú: monarchia, aristokarcia a politea. Zlými formami štátu sú: tyrania (vznikla deformáciou monarchie), oligarchia (deformácia aristokracie) a demokracia (deformácia politey).
omega: nie ako ?
Pamatate si niekto, ako definoval "stat" Aristoteles ?
ojka dakujem krasne a prepac, ze som tak musel zdrhnut :(
Jediné čo Chuck Norris nedokáže, je vyžiť zo slovenského platu
tak potom dobrú chuť k obedu ti prajem (:
môžme jednu hodiť (: hneď som tam...
ojik moja mas vela prace doma? Nedame particku? :)