ahojky..mam 24rokov a moj zivot je jedna velka cierna diera.Nikdy sme doma nemali peniaze,tak som ledva odmaturovala a hned som isla do prace.uz predtym som vedela ze tazko zvladam stres a tlak,ale naplno sa to prejavilo az ked som zacala robit.Moje prve prace boli casnicka kde ma ohmatavali kazdu chvilu,to bolo v BA,strasne ma bolievali nohy,potom cukraren kde sa robili 12hod.a majitel mi nedovolil si sadnut cely cas som musela stat okrem obedu,neskor na linke v anglicku tak isto,za chrbtom sef,stale tlak,cim viac sme vyrobili,tym viac este od nas chceli,poslednych 5rokov mojho zivota ma proste zabilo..keby som toto mala rozpisat,neviem..kazdopadne skoncilo to panickymi atakmi a uzkostou,prestala som chodit do prace,som doma na slovensku a zatial nemusim pracovat,lebo mam nasetrene,ale viem,ze ta chvila sa nezadrzatelne blizi.Odkedy sa mi toto stalo,len pomyslenie na ranne vstavanie alebo statie niekde na linke alebo stres od zamestnavatela mi robi zle.Bolieva ma zaludok,panicke ataky ustupili ale uzkost zostala..Prosim vas poradte mi co mam robit.Uz som rozmyslala aj o samovrazde,ja proste nezvladnem dalsiu robotu kde ma len budu boliet nohy a cele telo,kde ma budu hnat cely cas,viem ze to nedokazem..skusam si najst pracu niekde aspon v kancelarii alebo niekde v obchode predavat.Ale muselo by to byt kludne miesto.ja totiz neznesiem vela ludi..nikde nic.same linky a vyroba..poznam to..uz nechcem..poradte prosim,co sa v takychto situaciach robi...ked pracovat sa musi,lebo nebude na jedlo a najom...;( dakujem a ospravedlnujem sa za dlhy prispevok,potrebujem to dostat zo seba von...
Mam strach z prace,...
Podnikanie je super,ale v dnesnej dobe v case krizy,no neviem.Ja som tiez podnikala a musela som v auguste obchod zavriet ,lebo som nezarobila ani na najom.Teraz som na urade ,dala som si prihlasku na nejake kurzy.Z tolkych ludi co su tam ,vybrali len 15 a ze nemaju peniaze na kurzy a tento rok to bol posledny .takze som sa marne tesila ,ze aspon na chvilu pojdem medzi ludi.Tiez neviem ako zvladnem nejaku inu pracu,kedze zdravotne nie som fit.Pasovu robotu si neviem ani predstavit.
Existuje X robot, ktore nevyzaduju stat na nohach nonstop.
v prvom rade prehodnot svoj zivot triezvo.neboj sa vyuzit pomoc psychologa,urcite ti pomoze ta nasmerovat.externe studium je dobra rada!si este mlada, je skoda premrhat mladost a ked budes starsia mozes lutovat.zvykneme zabudat na okolnssti ake sme mali vtedy a mame tendenciu sa obvynovat.ale to urcite nerob!staci i rekvalifikacny kurz, na urade prace by ti poradili.je mnoho moznosti,len prosim ta neupadni do stadia,ked mas pocit ,ze nic nema zmysel a nezvladas, nezvladnes!a urcite nezabudaj, ze v podobnej situacii je mnoho mladych ludi.
a co ziska externym studiom? na chlieb a najom nezarobi, bude ju to stat tisice a zas bude len pod tlakom a v strese.
vierka, naozaj by ti prospelo, ak by si bola samostatne zarobkovo cinna, len zavisi od toho, aku mas kvalifikaciu alebo odbornost. nie vzdy sa to da. a pravdupovediac, aj to je dost stresujuce.
skus sa obratit na odbornika, treba riesit pramen priciny, ak sa ten neodstrani, budes pocitovat tlak stale a vsade.
Choď na externé štúdium!
no teraz podnikat...no neviem. hnat ta budu, to je jasne ale nemusis byt v kazdej praci na nohach
vierka: akú máš skončenú školu?
Ja mam tiež pracu, kde ma ženu, je to akoby pasova vyroba musim stihať tým druhym ale nejde to tiež by sme na to mali byť dvaja alebo traja, ja som sama ale nevšimam si nikoho a robim ako viem.
Vierka,taku pracu kde ta nebudu hnat tazko najdes,kazdy zavod na slovensku,alebo aspon väcsina zdiera ludi a daju im robit taku pracu co by mali traja robit a robi to jeden,viem o com vravim a ku tomu za mimimalnu mzdu.Ak si na urade prace sprav si niaky kurz,poziadaj o prispevok na podnikanie a zacni v dacom podnikat a budes samej sebe panom :)
ahoj Vierka viem si to predstavit co prezivas prednedavnom som s tym presla aj ja .Vies nie kazdy z nas vie rovnako zvladat stres a ten zhon v com zijeme.Si este mladucka mohla by si najst nejakeho dobreho psychologa skym by si sa mohla o tomto probleme porozpravat .Ten strach co prezivas a to vsetko okolo toho ta prejde neboj ale neide to len tak hned .Chodis von medzi priatelov?Nesed doma musis ten strach zo seba dostat a nepoddavat sa mu .Drz sa moja