Je lakomý alebo šetrný? Kde je hranica?

Príspevok v téme: Je lakomý alebo šetrný? Kde je hranica?
Magda36

Mám priateľa a z jednej jeho stránky som už dlho v rozpakoch.
Kde je hranica medzi šetrnosťou a lakomosťou?
Priateľ má vyše 40 (ja 36), slušný príjem, je IT technik s solídnej firme, je rozvedený, bezdetný. Býva vo svojom byte v paneláku, auto má firemné.
Sme spolu niečo vyše roka, nebývame spolu, ale často som uňho cez noc.
1. Nedokážem ho primäť k tomu, aby si kúpil (a nosil) oblečenie aspoň trochu k svetu. Nosí vystrapkané nohavice, roztrhané vyťahané lacné ponožky, zožmochlané tričká, umelé mikiny na holom tele (občas to príliš nevonia). Topánky vyzerajú ako z výpredaja u vietnamcov. Vyhlásil, že on sa v tom dobre cíti a že je to jeho vec.
2. Jeho byt nesie obodraného ducha 80-tych rokov, vystrapkané fľakaté koberce, otlčený nábytok, šnúry a káble,..
Napríklad, o zhrdzavený, zanesený odkvapávač sa bil ako lev. Vraj nič nepotrebuje. Upratuje minimálne.
3. Ani raz som nedostala kvety.
4. Ako darček som raz dostala bonbonieru.
(Ale keď som potrebovala s niečím pomôcť, pomohol mi.)

Čo si o tom myslíte ?
Dá sa na to zvyknúť ?
Dá sa čakať, že by sa to zmiernilo ?
Je to v tom, že mu práve ja nestojím nestojím za trochu snahy ? Naschvál nepíšem o iných stránkach nášho vzťahu.

magda 36

Ste zlati. Nikdy by mi nebolo napadlo, ze si na mna este po takom case niekto spomenie a bude ho to zaujimat. Dakujem.
Nie sme rozideni. Asi tomu nebudete rozumiet, ja tomu tiez nerozumiem. Ale on uz vie, ze sa myslienkou na rozchod vazne zaoberam. Je to velmi, velmi tazke.

AdamKrt

ShutUp:

dobre povedane. Niektori ludia maju ine priority a ini zase takzko chapu nieco ine. Je to to iste, ako keby sa cloveka opytali, ktore stena je lepsie. Ci to, ktore ma radsej maso z kacky, alebo druhe, ktore ma rado bravcovinu... :)

gregory

Magda, poznam situaciu, ktoru opisujes. Nehodite sa k sebe. Ak zacnes riesit, co ti nevyhovuje, on ti nebude rozumiet. Pre neho to nie je dolezite. Na tebe mu nezalezi natolko, aby sa pokusal svoje sposoby zmenit. Ma proste ine priority, ako ty. Mozno si precitlivela. Ak je on schizoidny psychopat a ty si precitlivela, budete sa navzajom len trapit. Vidim to na rozchod.

addria12

Ahoj, Magdi, stale cakam, ze sa tu este od teba par riadkov objavi. Nechce sa ti napisat, ze ako sa to vyvijalo ? Ako ten tvoj ITckar reagoval? Alebo ste este spolu?

ShutUp

raz som v obchode s IT videl chlapika co vyzeral ako s 80 rokov,sveter roztahany dieru na teniskach a IQ 180...bol to pan vo svojom obore,

Je to choroba zo zamestnania...zeny takuto veci tazko pochopia !teda asi ziadna...

magda 36

Pre lucka_lucka:
Napisem ti potom na mail. Este raz: nadherny vikend.
Dakujem vsetkym, co mi pomohli rozmotat sa.

magda 36

Pre lucka_lucka:

Ach, dakujem... Rozkosne.
Aj tebe prekrasny vikend. Konecne sa to obracia na radostnejsie pocasie.

lucka_lucka

magda 36 velmi som zvedav ana jeho reakciu a jeho chovanie ak nieco podniknes.....
zelam ti chlapa ktory by ta nosil na rukach.zelam ti krasny slnecny vikend magduska

zuzka0609

mam nieco podobne s priatelom,bol mamickin milacik,nechcela od neho viac,ako zaplatit elektriku v domacnosti,tak bol zvyknuty mat vsetko co chcel,hlavne plnu chladnicku,je rad,ked nam jeho mama posle kurence,maso a ine,ale jeho ochota za to nieco spravit pre nich je nulova.co mu vycitam ja zase.ked sme isli byvat spolu,mali sme kazdy zariadenu jednu izbu,on tu svoju nechal doma,a jeho mama nam kupila spalnu,pomohla nam s vela vecami,moja mama nam nemala z coho dat..a pri nejakej hadke zacl ss tym,ze ja mam kolko rokov a nemam nic,ani nasetrene,nechape to.lenze ja mam dceru,s ktorou som bola 12r.sama a starala sa.on nema takisto nic,iba auto,a velku dlzobu,pretoze sa mu vzdy malilo co dostal,tak pouzival uverove karty.za ktore platil mesacne okolo 430€.pomohla som mu vybavit si pozicku,vyplatil vsetky karty co mal,a teraz plati mes.229€, a najviac ma boli,ked zacne s tym co kto ma...no,co je on za pripad,povedzte mi to?