Ahojte, dlhsiu dobu uz rozmyslam,co budem dalej robit. Maturujem tento rok, neviem,ci mam ist dalej do skoly,alebo ci mam ist pracovat. Neviem absolutne co by som chcela ist robit, pretoze som taka,ze sa prisposobim hoci comu. Dokazem sa naucit vsetkemu a dokazem vsetko urobit. Je to pre man tazke rozhodnutie. Tak isto neviem,co dalej s priatelom. Vsetko sa mi zda take zlozite a pritom to je jednoduche. rozmyslala som,ze by som sla ku vestici,aby ma nakopla trochu ktorym smerom sa mam uberat a ktorym nie. V moje triede ich uz bolo dost u nej, pretoze spoluziacky tiez nevedia co maju dalej robit. Isli by ste aj vy ku vestici? su v tom nejake rizika? Dakujem za rozumne odpovede
isli by ste ku vestici?
gerbil...dik za radu... precitala som si toho par.. chcela som len povedat,ta vestica co by som mala ist ku nej nieje niako medializovana,prave ze som pocula od o nej len same chvali,ze to co predpovedala sa aj stalo. Peniaze, povedala,ze co jej kto da to zoberie, ale nemusi nikto nic dat. Laka ma tam zvedavost. Mojej spoluziackynej mame, povedala, ze ma 4 deti, ze jedna je tak umelecky nadana-je to pravda,druha ze to dotiahne velmi daleko, tretia ze ma hudobny talent- ta dcera nikdy nespievala,nehrala, ked mama prisla domov, jej dcera mala vytiahute varhany a spievala..atd. proste vela pravdivych veci..a este jej povedala, ze ma problemy so zlcnikom a nikto z doktorov nevie prist na to co jej je, a vestica jej povedala,ze si ma dat vysetrit pecen a nakoniec to ma z toho...myslite,ze neznamej osobe,by povedala len tak od vymyslu sveta tolke pravdive veci???
Ahoj, o vešticiach som písal na www.zdravie.sk . Prečítaj si, ak sa stále nevieš rozhodnúť.
Dosť múdrych rád tu už padlo, odo mňa iba toľko: pokiaľ naozaj za nejakým senzibilom chceš ísť, NEchoď za nikým, koho inzerát nájdeš v novinách, televízii alebo v inej forme média. Sú iba ako slepí ľudia, čo sa snažia viesť ďalších slepcov.
babenka1..z toho psychologicko-pedag. poradenstva u nas boli..kazdemu len hovorili aby isiel na socialnu pracu... >:( ???
Veštica ti môže pokojne povedať, čo sa stane cca o mesiac... ale takisto, ako ti to môže povedať, môže si to aj vymyslieť.
Ja som bola. V auguste. Povedala mi absolútne všetko, doteraz sa to splnilo. Do bodky. A išla by som k nej znova
Keby si trochu porozmýšľala, tak by si prišla na to, že pánom svojho života si ty a žiadna veštica ti nemá do neho čo hovoriť. Stojíš pred životným rozhodnutím a namiesto toho, aby si sa TY zamyslela, chceš sa zveriť do rúk osoby, čo ťa ani nepozná. Chceš robiť toto celý život? Chceš, aby cudzí za teba rozhodovali, kedy sa máš vydať, či máš mať dieťa, aký byt si máš kúpiť? Ak áno, tak potom ťa ľutujem.
Pozri, sú stránky, na ktorých si môžeš urobiť testy, že na ktorý odbor by si sa mala zamerať, podľa svojich predpokladov.
Prípadne choď do psychologicko-poradenské centra vo vašom meste a za poplatok si daj taký test urobiť, a ešte ti ho aj psychologička vyhodnotí. Na niektorých gymnáziách sa to robí a tie testy sú pomerne spľahlivé, odhadnú tvoje zručnosti a predpoklady.
Alebo ôžeš pouvažovať, či radšej nepôjdeš pracovať, trochu si našetríš a potom na vysokú (veď teraz nemusíš ísť na výšku rovno zo strednej). Alebo choď na rok do zahraničia, naučíš sa nejaký cudzí jazyk. proste TY musíš rozhodovať o svojom živote a nie nejaká cudzia žena s kartami.
vevericka, vestica ti ma urcit, na aku skolu by si mala ist? ked si dostatocne inteligentna, zamysli sa a odpovedz si, akymi nadprirodzenymi schopnostami moze oplyvat pozemska bytost? asi len takymi, ze bude tahat peniaze od hlupakov, ktori jej na to skocia. prepac, nechcela som sa ta dotknut.
ty sama musis najlepsie vediet, co by ta bavilo, aspon uzsi okruh si vyber, napr. medicina, farmacia. alebo stavebnictvo, architektura, a podobne. mozes sa na rok zamestnat v oblasti, ktora ti je blizka a potom sa rozhodnut. ale musis zhruba tusit oblast, nevrav ze nevies co ta bavi :-)
ku vestici by som urcite neisla
akcerkiev- a co chces sediet doma kym ta neosvieti???......
skus sa zamysliet.....a pouvazuj co by ta bavilo...
Cakas radu od inych ...ale to ti nepomoze ak sama nevies.
A kludne studuj aj blbost a zistis potom,ze chces na inu skolu....prestupis...a co!
Denz..keby viem kam mam ist studovat, aky odbor tak by som tu neriesila problem ze neviem kam mam ist..to je to,ze ja neviem, ci mam ist na farmaciu, na medicinu, na stavebnu....proste odbory kazdy uplne odveci...nemozem ist nieco studovat,len tak a potom zisitm po 3 rokoch ze mna to vlastne nebavi
Mozes tam ist len tak zo zvedavosti, ale byt na tvojom mieste, tak sa nenechavam jej predpovedou nejak velmi ovplyvnit. Ja osobe by som ku vestkyni nesla, lebo keby mi nieco povedala, tak by mi dala cervika do hlavy, i napriek tomu, ze by som si vravela, ze to absolutne nemusi byt pravda (pretoze po pravde povedane-hlavne tie, ktore zato beru prachy maju od ozajstnych vestkyn daleko). Bala by som sa, ze ma jej slova velmi ovplyvnia...ak si taky clovek, ze vypocut si ju vypocujes, ale nenechas sa nou zmagorit, tak tam mozes zbehnut:)