Pitná voda z vodovodu

Fallo

RNG- to s tebou suhlasi kazdy.....ze cistu vodu,ale netreba tu zavadzat,ze pitna voda je skodliva......to ze nie je sto percent bez urcitych latok neznamena,ze pomrieme ako zajace...
a to nehovorim o tej predoslej teme,ze rakovina!
Nikto nechlasta vodu z potoka priamo .
Chvala bohu ludske telo si vie poradit so skodlivymi latkami v nizkom mnozstve.A preto sme tu.
Je tisic krat viac skodlivych latok a sme tu...tak nezavadzajme tu ,ze pitna voda z vodovodu je nieco zle.
Vdaka.

RNG

majama, nikto netvrdi, ze zamorenie je len z vody.
Paneboze, este len to by nam chybalo!
Ale aj sucasne zamorenie vody k roznym zdravotnym problemom niekedy aspon ciastocne prispieva.
A pritom, voda sa da tak lahko ocistit dnes!

RNG

datelinka, si mimo, lebo rozbory vody v poslednom case poukazuju na jej zamorenie roznymi kanceroznymi latkami, ako PCB , nitrosamin a organicke chloraty, ktore neustale rastie.
Co sa tyka spotreby energie na destilaciu, v tom mas pravdu, ale napr RO a RO/DI filtre nespotrebuvavaju ziadnu elektrinu

Inac energetika nie je hlavnym zdrojom znecisteni, ale chemicky,farmaceuticky a tazobny priemysel.
Spalovanie uhlia a nafty dnes dava do vzduchu prakticky len vodnu paru a kyslicnik uhlicoity a velmi malicko kyslicnika siriciteho, Tj v krajinach, kde maju "ciste" elektrarne.
A nuklearne elektrarne nedavaju do vzduchu nic a ked su spravne navrhnute a operovane, su uplne bezpecne.
Neverte popularnej tlaci, tam nuklearne odsudzuju, a nepravom. Ja viem, o com hovorim, som fyzik a mnohi z mojich spoluziakov su dnes pracujuci v poli nuklearnej energetiky, uz seniori, jeden je dokonca univerzitny profesor a casto ma informuje o stave Nuklearnych elektrarni na Slovensku(samozrejme aj inde, kedze slovenski inzinieri robia hodne udrzobnych prac na reaktoroch v zahranici)

Cernobyl nebol spravne navrhnuty, ten typ reaktora(uhlikove bloky treba mechanicky stale prenasat z miesta na miesto a ked to zlyha, nastane miestne prehriatie a poziar) sa neda poriadne kontrolovat a naviac tam sustavne porusovali povodne operacne procedury, aby vyrobili co najviac plutonia a elektriny. Diktovali tam politici, nie inzinieri a tak to aj dopadlo.
Vodne reaktory ten problem nemaju. Niekolko pump zabezpecuje chladenie, kazda nezavisle, tyce sa daju vytahovat, cim sa reakcia spomali az zastavi a su tam aj druhe tyce, kadmiove, ktore tiez reakciu vedia zastavit. Prinajhorsom, ked vsetko zlyha, kadmiove tyce sa roztopia(nizky bod topenia) a zaleju reaktor, cim ho uplne zastavia
Takze neverte tlaci, ked rozsiruju falosne spravy okolo nuklearnych reaktorov, je to ciste vysledok propagandy uholneho a naftoveho priemyslu a aj samotnej energetiky v niektorych krajinach, kde nechcu vyrabat lacnu energiu z uranu, ale drahu z uhlia a nafty, potreebuju za elektrinu co najviac pocitat.

dionee

majama samozrejme, ja si tiez myslim ze starsi ludia mali zdravsiu stravu. Niejeto o vode, ale napr. my sme prestali kupoval malinovky, mineralky, dzuse proste pijeme len zdravu vodu. Clovek pije denne a myslim si ze aspon ked aj len tu vodu bude pit zdravu robi pre seba vela. Clovek si musi i stravu vyberat a ja aj to robim.
Lenze ja zas malo jem i pijem:(

majama

...je to blbost,ked zvalujete vinu na rakovinu len pri piti vody z vodovodu.darmo budete mat rozne filtre atd.ked jete jedy v potravinach-farbiva,konzervanty,stabilizatory atd...ak chcete zdravo zit,tak popri tej vode sa teda zamerajte na to co jete...inak moja prababka pila len vodu zo studne co mala na dvore a zomrela 98 rocna,babka detto a je aktivna ma 85 rokov...takze len o vode to nieje...

dionee

Nechce sa mi citat vsetky prispevky ale my sme si kupili filtracnu kanvicu na vodu a voda je urcite chutnejsia i cirejsia.. Kvietky nou polievam, aj macicky piju taku vodu.
U rodicov zo studne priam pachne voda po zeleze. A v praci mi vo vode plavaju biele bodocky.
Sestra si uz kupila chladnicku so zabudovanou filtraciou na vodu.

datelinka

rakovinu mozeme mat vo zvysenej miere mozno prave vdaka tym, ktori si doma vodu destiluju. destilacia je energeticky velmi narocny proces, ako aj ostatne tepelne procesy. a predpokladam, ze na destilaciu nevyuzivate obnovitelne zdroje energie. energetika je jednym z najvacsich znecistovatelov ovzdusia.
ak by aj bola vodom zdroja toxickych latok (aj ked u nas plati jedna z najprisnejsich noriem na pitnu vodu a ta teda musi splnat ozaj prisne limity), na vzniku rakoviny sa podielaju omnoho vaznejsie zdroje - tie statisice chemikalii, ktore pouzivame v domacnosti, ktorymi sme exponovani v pracovnom aj mimopracovnom prostredi, ktore prijimame skor stravou ako pitim a podobne.

AdamKrt

RNG
Dnes 02:11

nejak si to zle interpretujes. NIKOMU NEVADI LEPSIA VODA, keby bola voda z vodovodu lepsie filtrovana. Chcem len poukazat na to, ze Ty hovoris o filtracii vody, ale zem, hnojiva, ovzdusie, potraviny - vsetko do tela dostavas tie skodliviny, ci chces, ci nechces...

karioll2

toto nema vyznam,ked budes stale niekomu tvrdit ze je nedela a on opak,co z toho?oni si nikdy neuvedomia,ze destilovana voda nema ziadny pozitivny ucinok na cloveka