Pitná voda z vodovodu

Fallo

RNG- skusim este raz.......
voda je casto kontrolovana aj ked je neustale cistena... je aj na
slovensku vela kapacit co sa tomu rozumeju a mam pocit,ze lepsie ako v USA...Su tu lepsie studovany ludia.
Davat do popredia nieco tak zanedbatelne pre zdravie oproti inym necistotam je o nicom.
Voda je oproti potrave snad na poslednom mieste v skodlivosti.....
A ako sa vraví...vsetkeho vela skodi..tak aj tato tema nic nezmeni.

RNG

stale tu vykrucate moje slova, ja uz toho mam dost, nemam cas sa tu dohadovat s ludmi, ktori nemaju ani naznak ziadnych dat a dokazov, okrem svojho osobneho presvedcenia o svojej neomylnosti. A davaju sa dokopy ako svorka vlkov a do kazdeho hryzu, organizovane.
Tak si tu temu zozerte.

Fakty o zamoreni vody aj tak nepotlacite, na to je dost tabuliek v internete, ktore ukazuju jasne nedodrziavanie noriem a aj samotne normy su casto vysledkom politickych rozhodnuti miesto zdravotnych.

RNG

Ja som nikdy netvrdil, ze voda z vodovodu je vzdy skodliva, ale niekedy je a to tie linky jasne ukazuju.
A neustale sa zhorsujuce zamorenia zacinaju alarmovat aj hygienicke ustavy, takze je to zrejmy dobry dovod na cistenie vody coraz viac.
A roznych skodlivych chemikalii len probuda a mnohe z nich sa vobec nesleduju v rozboroch, toboz na Slovensku, kde su laboratoria ovela slabsie vybavene, ako v USA.
Prosim, tu mi nevyskakujte a nebite sa do prs, to je ciste vec penazi a bohatsie a vacsie krajiny si mozu viac dovolit.

Ked vidis, kolko krat sa porusuju normy, a tie urcili lekari, ktori vedia, kolko telo znesie bez poskodenia, tak mi tu prosim nenahovaraj, ze ta vodovodna voda je vzdy cista a bezpecna, ako sa v tlaci a cez vodarenske ustavy ludom umyvaju mozgy.

RNG

chloe, na internete najdes rozne rozbory vod z roznych miest, Ked porovnam cistotu europskych vod z viacerymi odtialto, tu to zamorenie nedoslo az tak daleko.
Nezabudni, ze napr Dunaj bol pred vyse 200 rokmi este pekny modry(o tom svedci aj hudobna skladba)
A Dunaj a Maly Dunaj su zdroje vody, z ktorych sa filtraciou piekovou vrstvou robi pitna voda po celej podunajskej nizine.

Prosim , menej protiamerickych sentimentov, to nijak neprispieva objektivnosti v tomto fore.

Inac na ilustraciu, ako sa dodrziavaju normy si pozrite napr www.reef.sk a otvorte pdf standard tab...)
Alebo si pozrite, ako sa dodrziavaju normy na tomto:
www.bvsas.sk otvorte si tam pdf

A samozrejme, nikde som zatial nenasiel,kompletne rozbory vod, s desiatkami moznych priemyselnych zamoreni, ktore by mali byt pre obcanov zverejnene, lebo sa ich to tyka.

Tak ako to najdes napr na www.nrdc.org

dionee

Len tak este z nudy sem hodim,co dokaze zdrava voda. Fakt to netreba podcenovat.Na vasom mieste by som si dala robit rozbor vody. Ja som sa rozpravala s jednym , co robil vo vodarnach a tiez som vselico pocula takze neverim ze nasa pitna voda je kazdy tyzden bezpecna:D
Pozrime sa na zoznam chorôb, ktoré sú liečené touto terapiou - pitím čistej vody.

1. Bolesť hlavy 12. Astma 23. Hostorthobics
2. Krvný tlak (vysoký krvný tlak) 13. Zápal priedušiek 24. Cukrovka
3. Anémia 14. Tuberkulóza 25. Očné choroby
4. Rheumatism (bolesť v kĺboch, svaloch) 15. Meningitída (zápal mozgových blán) 26. Očné krvácanie, zápal oka
5. Progresívna paralýza 16. Obličkové kamene 27. Nepravidelná menštruácia
6. Obezita 17. Urogenitálne choroby 28. Leukémia
7. Artérioskleróza (vápenatie tepien) 18. Prekyslenie, kyslosť (acidita) 29. Rakovina maternice
8. Zápal vedľajších nosných dutín 19. Gastroenteritída 30. Rakovina prsníka
9. Tachykardia (zrýchlenie srdcovej činnosti 20. Úplavica 31. Zápal hrdla
10. Závrat 21. Rectal Piodapes
11. Kašeľ 22. Zápcha

Ako pomáha voda?

Pitie obyčajnej pitnej vody správnym spôsobom čistí ľudské telo. Účinnejšie prečisťuje hrubé črevo, aby vytváralo novú čerstvú krv, čo je známe z lekárskych termínov ako Haemotopaises. Je nepopierateľný fakt, že slizotvorné záhyby hrubého a tenkého čreva sú touto metódou aktivované práve tak ako teória, že nová čerstvá krv sa tvorí pomocou slizotvorných záhybov. Ak je hrubé črevo vyčistené, potom sa výživa z potravy prijímanej niekoľko krát denne absorbuje a činnosťou slizotvorných záhybov sa premení na čerstvú krv. Krv je najdôležitejšia pri liečbe chorôb a obnove zdravia a preto by sa táto voda mala piť v pravidelných intervaloch. Vážne vás žiadame, aby hore opísaná metóda bola starostlivo prečítaná a vyskúšaná. Prosíme vás, rozšírte túto správu medzi ostatných jogínov, priateľov, známych a blízkych - je to veľká služba ľudstvu.

Všetko najlepšie a pevné zdravie Niranjan Kumar Šarma, CSc.
Ústav pre výskum plazmy

V Japonsku je bežné piť vodu každé ráno a to hneď po prebudení sa. Vedecké
výskumy dávno potvrdili blahodárny vplyv tohoto zvyku na zdravie a tvrdia,
že voda je u Japoncov veľmi účinným liekom pre známe vážne ochorenia ako
bolesti hlavy, migrény, srdcové ochorenia, tachykardia (zrýchlené srdce),
epilepsiu, obezitu, bronchiálnu astmu, zápaly klbov (artritidy),
tuberkulózu, meningitídu, ochorenia močových ciest (vrátane obličiek),
zápchu, zrakové problémy, maternicu, nádory, menštruačné ťažkosti, zápaly
horných a dolných dýchacích ciest, duševné ochorenia a iné.

RNG

fallo, ja som nikdy nehovoril, ze pitna voda je v zasade skodliva. Uz samotny nazov-pitna-znamena, ze je cistena a schvalena.
Len zialbohu to neplati kazdy den, kazdu hodinu. A tie "uniky" z tej cistoty a pitnosti su dost caste, hoci sa o nich zasadne nepise. Vodari a ludia co robia rozbory o tom ale dobre vedia..
NUz co sa tyka toho maleho zamorenie, ktore sa toleruje, to je coraz vacsie, dnes mozno sposobuje len 5% zamorenia celkoveho, ale ani tych 5% extra nepotrebujeme. A ked ich (teda tie zamorujuce latky) povolia vo vode, tak ich povolia aj inde, v mase, v zelenine, v ovoci.
Niekde ten cistiaci proces, tj opak stupajuceho zamorenia musi zacat a nevidim ziadny dovod preco nie prave na vode, ktoru cistit je celkom jednoducho a lacno.

Ta teoria "otuzovania" to zialbohu vobec neprijmem, lebo otuzovanie je spojene s obetami, tymi, ktori sa "neotuzia"
Zvyknut si na nejake umeliny, ktore sa v prirode nenachadzaju a ziadny zivy organizmus sa dosial s nimi nemal moznost stretnut predpoklada evoluciu, tj mozno aj statisice rokov zmien, a vyhynutia tych co sa nevedia prosposobit a podobne.Mozno by to znamenalo aj vyhynutie celych druhov zvierat (a my sme tiez v tej kategorii) a zachoval by sa napr hmyz, ktory ma kratsi vyvojovy cyklus a lepsiu schopnost sa prisposobit.

Take scenare "vyvoja" sa snazime podla moznosti obist

AdamKrt

RNG:

suhlasim s tym, co hovoris, ale musis sa na to trochu pozriet z odstupu, zo sirsieho hladiska.

a/ zalezi na lokalite, kde clovek byva a aku tam ma vodu,
b/ zalezi na jeho metabolizme a otuzovani sa. Iste, niecomu mozes pomoct, ale zas na skodu neni nechat telo otuzovat
c/ denne vypije clovek povedzme tak 2 litre vody. Niekto viac, niekto menej. Lenze - na obed si davam polievku a v nej je klasicka nefiltrovana vodovodna voda. Jogur, syry - vsetko latky, ktore obsahuju vodu. Tak isto aj pecivo obsahuje vodu, maso, zemiaky, varena ryza atd atd. Chcem tym povedat, ze Ty sice hovoris o odmorovani, ale poriesis tym tak 5 percent z toho, co sa Ti dostava do tela vsakovakymi sposobmi.

A to este nehovorim o tom, ze rozne latky sa dostavaju do pody a tak do zeleniny, ovocia, zvierat a ich vyrobkov ako syry, mlieko, maso atd. Taktiez, co dychame ? Smog, splodiny z elektrarni, fabrik atd.

Cize efekt z prefiltrovania par litrov vody je minimalny, ak skodliviny dostavas z 95 percent do tela za inych zdrojov... Ak chces byt objektivny tak ukaz vzorku 1000 ludi, co cely zivot pili prevarenu filtrovanu vodu a neprijmali ju ani v potrave, ktora prisla takto do styku, cize uzavrety ekosystem s filtrovanou vodu, nieco ako projekt NASA na osidlovanie Marsu. No a potom ukaz 1000 ludi, co cely zivot pili normalnu vodu.

Inak, destilacia a filtre - mozno mas nejake dobre vybavenie, ale neni zariadenie ako zariadenie a filter ako filter. Ak sa to necisti, alebo nevymiena casto, byvaju tieto rozne filtre podla zisteni velkym zamorovacom prave pre mnozstvo bakterii a spor. Tak isto, sa Ti nachytava na tie zariadenia usadeniny, spina atd.

Takze ano, to co popisujes, ono by to TEORETICKY efekt malo, ale PRAKTICKY je to dost zanedbatelne, pokial niekto nema ozaj priserne znecistenu vodu.

Nejak stale zabudas na ludi, co zili X rokov v roznom nezdravom prostredi, pili vodu z vodovodov, zo studni a su tu, ziju, alebo dozili sa vysokeho veku.

Ty prakticky poukazujes na to, ze teoreticky neni vhodne tu vodu pit. Ale to mas tak, ze neni zdrave jest to, hento, tamto, pit to, vystavovat sa slnku, dychat vzduch z miest, nechat sa ozarovat ozonovou dierou atd.

Cize percentualne vyjadrene, ucinok filtrovania, pokial neni voda nejak extremne znecistena, tak je ta vodovodna v pohode. Alebo si snad robil rozbor kazdeho pramena vody na svete, kazdeho pitneho zdroja ?

Ukaz nejake FAKTY na statistickej vzorke /t.j. minmalne 1000 ludi/, pocas dlheho obdobia, aky to malo vplyv na ich zdravie a potom si rob zavery. Vies, ono sa dobre teoretizuje, ale Ty si chemik a mozno mas preskumane zlozenie vody, lenze priroda je priroda a ludske telo je dodnes velkou zahadou.

S filtrami na vodu je to ako s ventilaciou. Tiez to musi mat pravidelne prehliadky a cistenie, vymeny filtrov, lebo inac sa to lahko moze stat skor prostriedkom zamorenia...