ako nedostat mykozu pri antibiotikach

RNG

farmaceutka1, na to clovek nemusi byt ani lekar, ani farmaceut, aby si precital o rychlosti absorbcie a hladinach roznych liekov a latok v krvi.
A taka logika, ze ked je atb vstrebane v krvi, nemoze byt zaroven v crevach, na to netreba ani vysokoskolske vzdelanie

Nerob z toho vedu len pre "privilegovanych" s titulmi, na to staci zakladne porozumenie citaneho a schopnost citat.

Inac do farmacie prispievaju aj rozni ludia, bez farmaceutickych alebo lekarskych titulov, ako organicki chemici, mikrobiologovia a podobne.
Vacsina farmaceutik a ich ucinkov bola vlastne vyvinuta organickymi chemikmi.

A ja sa snazim sustredit len na doplnky, len ked tu niekto napise ocividnu loz na pomylenie ludi, samozrejme zareagujem. Nakoniec jednalo sa o ucinnost a ulohu probiotik a to rozhodne spada pod moju expertizu ako "doplnkara"

usiko

vyhnut sa sladkym jedal, kym beries antibiotika, a kupit si dobre probioticke kapsule a brat ich dve-tri hodiny po antibiotiku, aby ti nezabilo antibiotikum aj probiotika...

SOFFA

ahojky cajik.ja nie som doktor,ani farmaceut,ale poradim ti ako laik co mne pomaha.daj si raz denne acidko a niejake probiotika ktore kupis v lekarni.to je moj recept a zabera.....

farmaceutka1

RNG, farmakokinetika Azitromycinu je natolko specificka, ze udaj o maximalne plazmatickej koncentracii nie je vo vztahu k ucinku, konkretne jeho dlzke, relevantny! Najprv si zozen a nastuduj KOMPLETNY mechanizmus ucinku a potom lepsie by bolo asi, keby si sa venoval svojim doplnkom.
Po odbornej stranke sa v SR, kde funguje toto forum, venuje LIEKOM len odborna verejnost, co su zo zakona lekari a farmaceuti.

karioll2

rng
skusim este raz a dufam,ze konecne pochopis
velmi dobre vies,ze som sa ucil po rusky ako ty,a neodisiel som prec zo sr,tak nemachruj s anglictinou a toto je slovenske forum tak skus po slovensky ak to ide.
jasne som napisal,ze n e v i e m ako to je s atb co sa beru 4xdenne,ale ze napr.sumamed ss berie iba raz denne a ostava dlhodobo ucinny.ked si uz citoval pfizer,mohol si si precitat,ze terapeuticka davka v tkanivach pretrvava 5-7 dni po poslednej peroralnej davke,a ze polcas rozpadu je 2-4dni,co je podla mna dolezite,a nie ze maximalna plazmaticka koncentracia je 2.1-3.2 hodiny ako ty uvadzas.
okrem toho,ze som zasa porusil slub na teba nereagovat,ja podla mna nezmysel dodavat telu nieco,co atb hned zabije,ale aj tak si kazdy urobi podla seba,bez ohladu na teba alebo mna

RNG

kariol 2, preco by mal clovek brat prave ten typ antibiotika, ked je plno inych. Inac Sumamed je azitromycin a podla dat z Phizeru:
"Unlike erythromycin, azithromycin is acid-stable and can therefore be taken orally with no need of protection from gastric acids. It is readily absorbed, but its absorption is greater on an empty stomach. Time to peak concentration in adults is 2.1 to 3.2 hours for oral dosage forms and 1 to 2 hours for intravenous (IV) forms.
TYakze sa zrejme mylis, alebo Phiser dava o svojom produkte zle informacie???
Vyber si.

akinom007

no vraj by si mala brat probitoika pocas uzivanai antibiotika a nejake cipky na obnovenie vag. flory napr. Floragyn. zial men ani to nepomaha ja ju VZDY dostanem

majama

...ak beries atb pravidelne kazdy rok,tak snad je vhodne aj nejake probiotikum.ja mam atb mozno raz za 5 rokov,nemam ziadnu mykozu ani nic podobne,probiotika neberiem,kazdy den mam v strave nejaky kyslomliecny produkt. probiotika vedu v dnesnej dobe preto,lebo ludia su na atb aj pri obyc.chripke,a stravuju sa tak ako sa stravuju.