Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako nedostat mykozu pri antibiotikach

jajkafr

karioll
zásady podávania antibiotík bola jedna z podotázok na mojej ústnej maturite z odborných predmetov. Na probiotiká som takmer zabudla a MUDr., ktorá ma skúšala sa ma opýtala: "Čo podávame počas liečby ATB?" A narážala na probiotiká. A aj teraz počas štúdia na VŠ nám to stále prízvukujú dokonca aj v nemocnici pacientom pri užívaní ATB podávame tiež probiotiká. Pretože ATB ničia črevnú flóru tak ju musíš doplniť.

karioll2

to hovorila mojej dcere jej lekarka,tak ja iba opakujem,kedze ja som chory naposledy ked bol gorbacov pri moci takze vlastnu skusenost nemam
a myslim,ze zalezi na druhu antibiotika,ci je take co sa berie 4x za den ,alebo nejake makrolidove co ucinkuje 24 hodin,ako napriklad sumamed

RNG

ked beries antibiotika, po niekolkych hodinach sa ti vstrebaju a mozes si dat spat probiotika. Dolezite je to najma na noc, ked maju dlhy cas sa rozmnozovat.
A samozrejme doplnok, co obsahuje masivne davky(desiatky miliard=billions v USA, roznych kultur) je ucinnejsi, ako te co obsahuju menej
Spomenul som produkt NSI probiotic 15-35 a produkt Swansonviramins.com pod menom Ultimate probiotics
Aj za tych 8 hodin spanku sa rozmnozia v crevach dostatocne na to, aby dodali pre telo urcite mnozstvo protiplesnovych a inych obrannych latok

Inac antibiotika nie su jedine antimikrobialne latky, ktorymi sa daju potlacit bakterialne infekcie, ja som tu spomenul hromadu prirodnych doplnkov s velmi silnymi a sirokospektralnymi antimikrobialnymi vlastnostami, ktore su casto ucinne aj tam, kde klasicke atb zlyhaju(MRSA, VRE, mykoplazmy,sezonne "prech;adnutia", ktore su obvykle kombinacia roznych mikrobov)

jajkafr

karioll
prepáč, ale musím ťa opraviť. Praveže užívanie probiotík má zmysel nielen počas liečby, ale tiež je dobré ak sa aj po skončení liečby ešte v užívaní probiotík pokračuje.
Nie je však dobre ak sa užívajú probiotiká naraz s antibiotikami. Je dobré spraviť aspoň hodinu dva odstup.
Ja však stále užívam probiotikum spolu s antibiotikom lebo inak by som na to zabudla a zatiaľ som našťastie nemala žiadne problémy :)
Je pravda, že probiotiká obnovujú črevnú flóru, ale keď som ich užívala tak som nedostala ani mykózu, s ktorou som už mala v minulosti problém kvôli antibiotikám.

karioll2

nema vyznam uzivat teraz,kedze atb zabiju vsetko,ale hned po dobrati treba zacat,a nejde len o mykozu,ale aj o imnunitny system v creve

jajkafr

počas užívania antibiotík vždy užívaj aj probiotika. V lekárni ti navrhnú nejaké. Je ich veľké množstvo. ja osobne používam Probion 9, ale sú aj iné.