Vysmievaju sa mi, terorizuju ma

Príspevok v téme: Vysmievaju sa mi, terorizuju ma
leene

Zacalo sa to v materskej skole, ked sa so mnou nikto nechcel hravat, deti sa mi vysmievali (dodnes netusim preco).

Ked som isla na zakladnu skolu, vsetko sa to opakovalo, lebo v triede som bola s vela detmi zo skolky a ti sa mi neprestali smiat.

V zmenu som dufala, ked som isla na osemrocne gymnazium. Celych 8 rokov som sedela v lavici sama (aj ked nas bol parny pocet). Zacala som nosit okuliare, co stav len zhorsilo - bola som pre vsetkych skulana. Strasne to bolelo. Na stuzkovej ma vysmiali kvoli jednoduchym satam (nemohli sme si ine dovolit), vobec som neucinkovala v programe.

Podarilo sa mi zmaturovat na vynikajuce znamky a ja som odisla na vysoku skolu. Nastali posmesky zo strany rodiny (lebo enchodim do skoly do BA), novi spoluziaci ma tiez neprijali. Dochadzajuci vytvorili jednu skupinku a pre internatnych bola VS o diskotekach, chodboviciach, alkohole... Napriek dobrym vysledkom ma odbor nebavil, a tak som isla na inu skolu. Odbor ma neskutocne bavi. Avsak aj tu su hrozni spoluziaci. Vysmievaju sa mi, ohovaraju ma (ANO, VRAJ INTELIGENTNI VYSOKOSKOLACI!!!) kvoli postave (som nizka), okuliarom, vynikajucim vysledkom a oblubenosti u vyucujucich, kvoli tomu, ze si nemozem dovolit znackove oblecenie, ze nechodim vonku (radsej ako sa ist \"ozrat\", idem niekde do prirody)... Dokonca ani spolubyvajuce na internate ma neprijali.

Uz viac nevladzem, niekolkokrat som rozmyslala nad samovrazdou, ale viem, ze ta nie je riesenim.

Nema tu niekto podobny problem? Ako ste to riesili? Citim sa strasne opustena.

babenka1

leene, je mi veľmi ľúto, čo prežívaš, ale tak trochu musím súhlasiť aj s názormi, že chyba asi nebude len v tých ľuďoch. Sama píšeš, že takto sa k tebe správali odjakživa, od škôlky až po vysokú. Ja chápem tvoje argumenty, lenže sa mi nechce veriť, že za celý svoj život sa takto bezdôvodne zle správal k tebe každý bez výnimky. Píšeš veľmi negatívne veci a je to smutné, že si objektom výsmechu a ohovárania. Ale ľudia sú naozaj rôzni, každý je iný a ak sa ti doteraz nepodarilo nikde zapadnúť, tak problém asi nebude len v tvojom okolí. A ak to tak je, tak je zbytočné utešovať ťa, že školu skončíš s červeným diplomom a všetko bude fajn. Naopak, ja si myslím, že sa to môže ešte zhoršiť, budeš mať problém zaradiť sa do akéhokoľvek pracovného kolektívu.

jajkafr

leene
ako si písala zachvíľu budeš štátnicovať a to je super. Ty vyjdeš s červeným diplomom a super vedmosťami ľavou zadnou a zvládneš to bez stresov a tí ostatní čo sa ti celé tie roky vysmievali, urážali ťa, nebavili sa s tebou a navyše sa neučili tak ty budú neskutočne vynervovaný a možno budú štátnice opakovať. Ber to tak ako sa písalo už v predošlých príspevkoch vysoká je len časť tvojho života. Je to pár rokov a potom sa s ľuďmi zo školy už ani nestretneš a na niektorých si už ani nespomenieš.
Ako som písala v predošlom príspevku okuliare sú krásnym doplnkom sama ich nosím a nevymenila by som ich za šošovky aj keď občas mi vadia, ale to je detail. Čo sa týka oblečenia neverila by si, ale aj v sekáči sa dá super obliecť a stojí to len pár korún. Do väčšiny sekáčov vozia veci zo zahraničia a väčšinou sú to značkové kúsky.
Takže hore hlavu povedz si že na to máš že to zvládneš a všetko bude fajn
Držím pršteky

leene

ako som uz povedala, lepsie oblecenie si nemozem dovolit a teda ani sosovky neprichadzaju z tohto dovodu do uvahy
(ani zo zdravotnych dovodov). zacala som popri skole pracovat, ale to mi ledva staci na zaplatenie internetu

dufam, ze jedneho dna to skonci.
dakujem vam vsetkym za vase prispevky

sunie

ludska zavist nema hranic, dnes su schopni zavidiet vsetko - dokonca aj to negativne. ja sa s tym stretavam tiez cely zivot. v skole som sa dobre ucila, vystudovala, nasla si dobre zamestnanie, mam super vztah, nevyzeram zle...vela ludi to nevedelo prezit a tiez som sa stretla so vselicim, ale netreba si to vsimat, nedat sa zlomit a ist svojou cestou.
mozno by stacilo keby si sa trosku zmenila, byt ukecanejsia, spolocenskejsia, nebrat sa tak vazne, oblecenie tiez mozes mat pekne a nemusi byt zrovna drahe znackove, okuliare kupit moderne alebo cocky...

ellie

leene ak mas ozajstnych kamaratov, ktori ta dokazu podrzat mimo skoly, nemusi ta to tak trapit, ved skola nebude predsa trvat naveky.. skus vsak pouvazovat, ci predsa len aj ty niekde nerobis chybu.. napriklad na skole sa vzdy najdu aj ludia, ktorym zalezi na vzdelani, tak sa skus dat do reci s takymi.. a ak by sa ani nikto taky nenasiel, mysli na to, ze cloveku sa v zivote vzdy vsetko vrati - ci uz zle alebo dobre.. :)

egresko

No kedze to bolo rovnake v skolke, na zakaldnej, strednej aj vysokej skole tak asi nieco nie je v poriadku s tebou.Mozno siris nejaku negativnu auru, mas nedostatok sebavedomia, malu charizmu etc.. Vela ludi preslo vacsim ci mensim terorizovanim ak sa to da tak nazvat, najam pcoas detskych cias a puberty je kazda odchylka od normy vytanym topicom debat a posmeskov. Ja som vzdy taketo veci riesil verejnym konfliktom bud na fyzickej alebo psychickej urovni...t.j. niekomu som nakopal zadok alebo verejne poukazal na jeho nedostatky. Nik nie je dokonaly. Ale samozrejme musis mat dost sebavedomia, lebo ak budes utiahnuta v kute niakm to nepovedie. Tam je aj rozdiel medzi proaktivnymi a reaktivnymi ludmi takze na tom popracuj.

karioll2

je to iba prestupna stanica v tvojom zivote,sa ti cudujem,ze sa tym vobec zaoberas,ved si evidentne lepsia ako oni

leene

dakujem za reakcie. problem urcite nebude v tom, ze by som posobila nepriatelsky alebo co... snazim sa s ludmi vychadzat co najlepsie. a s tymi, co su mimo skoly aj vychadzam, ibaze s nimi travim ovela menej casu ako s tymi, s ktorymi som viac menej nutena sediet v skole.

mam pred sebou bakalarske statnice, potom uz len 2 roky a hadam to uz bude OK