vedel by mi niekto poradit ked ma 5 rocne dieta oslabenu imunitu casto je chore a ma problemy s nosnymi dutinami...problemy so soplami..akej stravy sa vyvarovat aby sa netvorili hlieny..mozu mliecne vyrobky ,nejake sladkosti skodit ?..comu sa vyhybat..co papat ?...dakujem
nosne dutiny
nuz napriek vsetkym clankom o skodlivosti mlieka ja veru jem mliecne vyrobky. Samozrejme nie vsetky a s mierou, kupujem len organicke mlieko, kde maju kravy volnu pasu a nepouzivaju na nich ziadne hormony ani antibiotika a sam si kvasim podla moznosti jogurty, ale obcas veru zjem aj vyrobok mliekarskeho priemyslu. Cast problemov s mliekom sa da odstranit bratim enzymov, a na odhlienovaje je NAC a oreganovy olej, samozrejme hlieny nie su len z mlieka, ale hlavne z nakaz, ktore treba potlacit.
Teda nie hlieny, ale nakazy. Hlieny su prirodzena obrana tela, kde telo sa snazi odtlacit nakazy od sliznic.
Ked sa nakazy potlacia, aj vyroba hlienu znacne poklesne.
tu su napr. aj recepty, ako si rastlinne mlieko doma vyrobit
www.biospotrebitel.sk
tyjamy, aspon mlieko je mozne nahradit roznymi rastlinnymi mliekami (mandlove, ryzove, z konopnych semienok, orechove, ovsene atd.), da sa z nich varit, napr. puding, pridavat do jedal...
syry to uz tazsie, my sa snazime od nich odvykat, kedze ich niet velmi cim nahradit (sojovu nejeme).
jogurt, ked je kvalitny, biely, najlepsie tie obycajne, nie light a ochutene su v poriadku. popripade nech jej do toho prida orechy, kokosovu mucku...
dakujem pekne za rady...dam ich precitat svojej dcere...je to pre moju vnucku...sme tiez zastancovia zdravej vyzivy a doplnkov...a podla moznosti prirodnej liecby....vela sme uz vyskusali..aj z tohoto co tu pisete..myslim..ze sa trocha viac zamerame na stravovanie..zial nasa mala velmi lubi mliecne vyrobky..ktore jej sice nedavame pocas choroby..ale jej velmi chybaju..tiez obmedzujeme sladkosti..bola som zvedava hlavne co mi napisete ohladom tych mliecnych vyrobkov..lebo som niekde citala ze to je mylna info..ze sposobuju hlieny..lenze dcera citala opak..dakujem
Treba si zasadne uvedomit, ze bojovat proti roznym chorobam sa da velmi vela sposobmi.
V prvom rade posilnenim travenia a spravnou volbou potravin , presne podla potrieb tela, co je casto dost individualne.
Nuz a pritom niekedy treba pouzit aj rozne doplnky, ked z potravy nevieme dostat, alebo sa v nej nenachadzaju vsetky pre telo potrebne ziviny(je ich vyse 900!!!!! a nedostatok kazdej sa nakoniec nejako prejavi na zdravi).
Na nase velke stastie sme este prirodu a prirodne produkty natolko neznicili, aby sme vacsinu z nich nedostali zo spravnej skladby jedla a pri dobrom traveni.
Pouzivanie niektorych specialnych doplnkov na posilnenie imunity,
cistenie tela,
boj proti infekciam,
zlepsenie regeneracneho procesu a podobne je coraz lepsie preskumana oblast a prostriedkov pribuda na tyzdennej baze.
Samozrejme s tym rastie aj priemysel na tieto doplnky, ktoreho zaujmom nie je zdravie ludi, ako nie je ani medickeho priemyslu, zialbohu, ale ekonomicka prosperita jednotlivych podnikov.
Preto treba pozorne citat obsahy doplnkov, aby clovek v tej hroznej kope nasiel tych mozno 5% naozaj ucinnych.Tych 5% je v USA vyrobkoch, v Europe je toho este menej percentualne, lebo tam su doplnky novsia vec a je tam menej konkurencie a vedomosti mas, takze vyrobcovia mozu klamat este viac.
Ale casom sa to zlepsuje, dobrych vyrobkov pribuda, slabych ubuda, tak ako pribuda lekarov, ktori aspon naznacia pacientom, ze pripadne by mohli brat aj nieco prirodne, nielen dnes prakticky vsetky patentovane a umele predpisove chemikalie zvane "lieky".
vdaka, RNG, som sa zlakla, ze som blbost napisala.
inac, aj moja neter (11rocna) uziva detske betaglukany, askorbat vapenaty, aj detske probiotika. a mozem len potvrdit, ze rozne chripky, nadchy atd. zvlada ovela lepsie a v kratsom case ako jej spoluziacky. aj travenie sa zlepsilo. obmedzili sme sladke, vyrobky z bielej muky nahradili celozrnnymi a mlieko nepije vobec, nastastie jej nechuti.
citricidal uzivame zas my (okrem ineho), od nasej mamy az po moje kamaratky, mozem len doporucit, naozaj pomaha.
kaciatko, mas pravdu s oboma tvrdeniami. Vlastnu telesnu imunitu nezvysujes branim ani koloidneho striebra ani citricidalu, ani oreganoveho oleja.To su len latky potlacajuce rozne mikroby.Ale je to vlastne aj sposob docasneho zvysenia obranyschopnosti(tj pokial ich beries.as mensiu sancu nieco chytit)
Na podporu imunity su ine prostriedky, ako baza, aloe vera, collostrum, vitamin D-3, vitamin C a E, zinok, selen, probiotika atd.A napravenie travenia,spravna vyziva ...
pardon, doplietla som sa, svojim sposobom imunitu zvysuje
na vyplachy je citricidal dobry, takisto pit roztok, aj oregan. olej, kedze su antimikrobialne, antibakterialne atd., ale imunitu ako taku nezvysuju. myslim, ze sa mozu podavat aj detom, samozrejme v mensom davkovani. alebo koloidne striebro na vyplachy, popripade roztok z morskej soli.