vedel by mi niekto poradit ked ma 5 rocne dieta oslabenu imunitu casto je chore a ma problemy s nosnymi dutinami...problemy so soplami..akej stravy sa vyvarovat aby sa netvorili hlieny..mozu mliecne vyrobky ,nejake sladkosti skodit ?..comu sa vyhybat..co papat ?...dakujem
nosne dutiny
inac, existuju aj betaglukany na podporu imunity pre deti, takisto probiotika, aby sa vytvorila spravna crevna flora, zdrave crevo je zaklad zdravia a velmi ovplyvnuje imunitu, kedze cez crevnu stenu sa do organizmu dostavaju aj latky pre telo prospesne, takisto rozne toxiny a latky pre telo neziaduce.
k tym potravinam, co zahlienuju...okrem zahlienenia sposobuju aj deficit urcitych inych latok (vitaminy, mineraly atd), tym padom zdraviu naozaj neprospievaju.
mliecne vyrobky, biela muka a vyrobky z nej, sladkosti atd. zahlienuju a sposobuju aj problemy s travenim, nicia crevnu floru a tym padom aj znizuju imunitu. takisto by som obmedzila aj sladke ovocie, aspon na cas, kym sa zahlienenie da do poriadku. trochu bieleho prirodneho jogurtu denne je v poriadku. zvysila by som prijem zeleniny, cistej nebublinkovej vody, orechy, semiacka...
tyjamy,
napíš mi na môj mail marika9999@zoznam.sk