Zdravim,chcem sa spytat: Som s priatelkou uz 2.5 roka..a 5 rokov ju uz velmi chcem..chcel by som s nou byt stale,stale aby sme mohli spolu vsetko robit..ci mi ona pomoze alebo ja jej..nevadi mi ked nieco robim,len chcem byt pri nej. Chcel by som s nou uz aj byvat, lenze este nemozeme,pretoze ona konci az tento rok v skole. Ale ja som stastny,ked som s nou co i len 5 minut. A takto to je uz 5 rokov..velmi ju lubim a mam taky pocit,ze kazdym dnom to je viac a viac...nechcem aby ste si mysleli,ze ju obmedzujem,to nie..ale chcel by som s nou uz zit, chcel by som aby sme vsetko robili spolocne. Ja nie som ten typ, ze beham s chalanmi na akcie, po chatach a obzeram ine baby...som stastny to co mam a u mna je na prvom mieste ona. Chcem mat spolocne byvanie, byt s nou, ist do prace, pobede sa zase stretnut, najest sa spolu, vyvalovat sa, starat sa o zahradu a ona o dom...myslite ze to je zavislost? Chcem tak moc od zivota,ze chcem byt s nou stastny?
Dokaze byt clovek na niekom tak zavisli?
podľa mna to nieje zavislosť ale prava laska..v dnešnej dobe ľudia nechapu čo laska je,beru to ako ze som s tym partnerom a je mi jedno kedy ako často, alee ked je laska prava tak si človek planuje aj buducnost a toto co popisujes je,ale bacha na prehananie..aj manzelia potrebuju niekedy volnost a robit veci s niekym inym :)jasne ked to je prehnane tak to uz je zavislosť ale to sa prejavuje uz kusok inak :)je pekne po 5 rokoch citit to čo cítiš..ja mam tiez 5 rokov priatela a to co si pisal je to iste aj umna, lenže s tym rozdielom ze si uvedomujem ze nie všade sa da spolu chodit..ked mame volny čas travime ho spolu,ale ked nieje chybame si a o to je to potom krajsie ked sme zas spolu..
jurik petrik ..
hm,myslím,že robíš niečo ako môj priateľ ...a ja mám pocit,že sa dusím v tom vzťahu,samozrjeme nie vždy...môj si už plánuje rodinku ,dieťa,má už aj meno pren dokonca,plánuje si ako budeme bývať,plánuje si so mnou všetko,ja sa idem z toho zblázniť,lebo ja proste ešte nechcem toto riesiť ...
ale aj ine veci samozrejme ..citim sa ohrozena akoby v tom vztahu,ze raz sa zmeni na psychopata ,si myslim..ak uz nie je ..a aj vdaka tomu ..
ako moj subjektivny nazor je,ze toto je chore...a ked este uz si s nou nejaky ten rok...ako neviem,ci to take ma byt,vazne ako neviem,ale podla mna nie,lebo clovek ma pravo na vlastnu slobodu a na zivot,ona tiez ma ..a ty ju budes casom zvazovat ..ako je krasne,ako ju lubis velmi ..ja tiez mam takeho partnera,co stale kazdy den by chcel byt sio mnou ,ekd nie je so mnou je smutny,depresivny a tak :(:(:( ..a potom to prenasa na mna samozrjeme ..a ja som praveze rada,ked som sama ..aspon mam cas venovat sa studiu ,rodine ,kamoskam a sebe ..:) ..ale na zaciatku vztahu som tiez bola taka ako ty asi...ale no normalne som to brala ..proste som s nim na rpechadzke,som..nie nie ..proste ..ked sme nemohli tak NIC ..chybal mi velmi,ale nic viac ..a nic menej ...proste chybal,..tak som mu sms peknu napisala,ale nic viac...neodvazujem sa tvrdit,ze je to chore,co citis,aku zavislost na nej mas...ale ...neviem,ani co je normalne :) ..som nestranna ...ale ja by som sa takeho proatela asi bala,ze casom mi tu moju slobodu bude chceit ukradnut ..aj ked teraz tvrdi ,ze nie..to tvrdí aj moj ....len tolko
davaj si pozor,ked ju tak milujes...tak aby si ju nezniesol zo sveta
jurikpetrik
úprimne závidim tvojej priateľke:) je to nádherné a obdivujem ťa pre tvoje hodnoty a postoje k vzťahu a voči partnerke!:) nie je to závislosť si myslím, len silný cit zvaný skutočná láska:)
je fakt krásne že niečo také existuje aj v dnešnej dobe a tajne dúfam že si to raz tvoja priateľka tu niekde prečíta a zistí čo má:)ale verím že ona to už vie:)
Ale veď rozmýšľaj..ak by si ty bola muž a mala takú priateľku, čo je naozaj dokonalá, chcela by si ju vymeniť??? :o))
Pokiaľ áno, bola by si inteligentný muž?? Nebola...a kto by stál ďalej o debila??
:o))))))))
jurikpetrik: toto je len tvoja zidealizovaná predstava o živote, ktorá ale bohužiaľ nemá s dlhodobým reálnym fungovaním nič spoločné... je to síce pekné, môže to za istých podmienok fungovať, ale neskôr s tým budeš mať problémy...aj ja som taká bola. a padla som z toho idealistického ružového obláčika na hubu
Anjelik, dakujem ti za skvele rady. Vidno, ze si zena s velkym Z. :)
Nestretla si sa ale s tym, ze po case muzov prestali "bavit" pritulne, mile, inteligentne zenske?
Nuž milý to chlapec, že sa posnaží..:o))) Tak vidíš, o tomto to celé je. Ak budeš náladová, protivná a urazená, nedocieliš nič. Proste to tak je. Ale milé, krásne, prítulné cicušky..a HLAVNE rozumné a inteligentné, ktoré vedia o čom to celé je, tak tie dosiahnu všetko. A po takých túži každý chlap. :o))) Tak ešte raz, držím ti palce, aby sa ti darilo ovládať seba. A malé tajomstvo...ak dokážeš ovládať seba, tak dokážeš ovládať aj druhých...Pretože ty sa im staneš príkladom a na tvoj obraz nabehnú...:o)))
Ano, ano anjelik, v tomto mas pravdu. Budem sa snazit popracovat najprv na sebe a uvidim co to urobi aj so vztahom. Partner mi slubil, ze ak moje nalady nebudu take vrtosive, tak aj on sa posnazi byt iny ku mne, aj napriek problemom, ktore ma v praci...Dakujem ti krasne za odpovede!
Tak vidíš, skús si spomenúť ako si sa vtedy cítila...či to aj náhodou nebolo príjemnejšie, ako je to teraz???? Ver mi, že ja veľmi dobre viem, o čom píšeš..my sme v prirodzenosti strašné husi...ružičky a volániky a hlavne veľa cukru k tomu ..:o)))
Ale cesta tadiaľ nevedie..naozaj je to celé len a len o nás..aká si ty sama..samu seba zlepšuješ. A partnera miluješ z vlastného slobodného rozhodnutia. ;o))
Ach anjelik, toto som uz samozrejme skusala. Minuly rok mi to slo dokonale. Ale bolo to aj preto, ze som z jeho strany nemala absolutne ziadne pochybnosti. Absolutne mi nedaval dovod na to, aby som o niecom pochybovala, absolutne sme neriesili nieco taketo, absolutne by ma v tom case nenapadlo, ze budem vobec niekedy nieco taketo riesit. Ja si o sebe myslim, ze dokazem byt velmi stastna aj sama so sebou, sama v sebe, ale o tomto vztahu som si myslela, ze je nieco viac ako len "obchadzanie okolo seba" a "prezivanie stastia samostatne". Nuz ale...vyskusam sa opat dostat do tejto pohody, do toho, aby som bola stastna sama v sebe...uvidim, ci sa to nejakym sposobom odrazi aj od partnera :)