Fortuna vita

Príspevok v téme: Fortuna vita
evica444

Dočítala som sa na nete, že Dr. Turjanec objavil akýsi "zázrak" na choroby štítnej žľazy - tekvicový olej s viazaným organickým jódom, ktorý po kúre dokáže vyliečiť ochorenia ŠŽ. Chcela som sa opýtať, či už má niekto s tým skúsenosti, či ho užíval a aký mal účinok. Dík za vaše názory

ella2017

S velkou radosti jsem zacala brat olej lzici denne a snizovala davky eutyroxu, ale po 2 mesicich jsem bohuzel zjistila vypadavani vlasu a zpomaleni metabolismu a taktez veskere priznaky - tsh z 1,1 po 2 mesich na 25,5, t3 a t4 se vychylilil a cely obraz stitne zlazy se abslutne rozhodil. Bohuzel ja mam spatnou zkusenost.
Problem nevidim v oleji, ale kdo ma autoimunni problem stitne zlazy, olej ho nespasi. Je zrejme potreba resit v prvni rade autoimunni poblem (coz je velky orisek)a po te dodavani jodu jako druhotne. Budu pokracovat v hledani lecby autoimunniho vyreseni bud v klas. lecbe nebo ala kineziologie nebo jinych moznosti. Po te je mozne zrejme resit dodavani jodu treba i v oleji, ale neni to reseni pro osoby s problemy autoimunniho problemu stitne zlazy.
Bohuzel nechci kritizovat Fortuna vitae (nekomu muze pomoci), ale taktez chci vsechny upozornit, ze lecba nespociva pouze v oleji. Utratila jsem 280 eur - bohuzel bez vysledku.

jamajka

Olej Fortuna Vitae odporúčam pre všetkých, ale hlavne pre ľudí s poruchou štítnej žľazy. Prof. Turianica je vysoko uznávaný odborník v oblasti výživy ľudí. Je dôležité kupovať len originál olej cecz stránku -odkaz odstránený-

RNG

Nuz znova upozornujem na svoj prispevok z 11. 07. 12.
kde je jasne napisane, ze jodidovanie olejov sa robi uz vyse 100 rokov na zistenie stavu nasytenosti olejov pri hydrogenizovani a teda nemoze byt vynalez daneho profesora.
A doplnky jodu odporucaju rozni lekari, co sa s tym zaoberaju uz od rokov 1980-tych, tj tiez nic noveho.
A davky, co odporucaju su radove vyssie, ako prof Turianica, ktory sa drzi starych a mylne urcenych odporucenych dennych davok z roku 1948, ktorych sa organizovana medicina tak krcovite a spiatocnicky drzi, napriek mnozstvu vyskumov a praxe, ktora dokazuje ich neplatnost.

plata

Diplomy prof. Turianicu nie su diplomy z University of Cambridge, nie su to ocenenia za jeho pracu, su to PLATENE cestne ocenenia- t.j. prof. zaplatil medzinarodnemu biografical centru aby dostal tie certifikaty.
\\\"The International Biographical Centre creates \\\"awards\\\" and offers them widely. In the mid-2000s, awards cost the recipient between US$375 and $495 each,[1][2][3] but as of 2010 the cost can be as high as $395 for a Commemorative Medal or US$440 for a laminated certificate. It has no relationship to Cambridge University.\\\"

Tym nehovorim, ze olej nemoze byt dobry, ale nepaci sa mi ze na jeho stranke prezentuje diplomy ako super ocenenia od Cambridge Unversity.

RNG

Nic na svete nie je perfektne, ani e-shopy, ani posta ani colne urady. Z casu na cas sa aj nieco uplne strati,nemyslim, ze iherb by bol horsi, ako ine e-shopy.

sikkka

RNG, prosim vas, vy mate prehlad ohladne internetovych shopov s doplnkami, nestretli ste sa nahodou, alebo nespominal Vam niekto problemy s eshopom iHerb.com? Objednavala som si totiz 8.septembra, teda v tento den mi prisiel mail ze moja objednavka je odoslana a dodnes mi nic neprislo. Pritom objednavka bola len na $21.88 takze mi to ani colnica nemala preco stopnut.

RNG

Antibiotika su navrhnute len na bakterie, a aj to nie vsetky. Dychacie problemy mozu byt aj z virusov, mykoplaziem, plesni a podobne
Casto tam pomoze brat NAC(2 x 600 mg), GSE(60 kvapiek do litra vody, pit postupne cely den) a
oreganovy olej(3 x 200 mg carvacrolu, tj treba si vybrat napr kapsule so zarucenym obsahom carvacrolu, ako napr z firmy NOW foods, ktorych 180 mg kapsule maju zarucene 100 mg carvacrolu, a vtedy beries 3 x 2 kapsule)
Na virusy pozri cez Google.sk pod rng herpes. Pridam este dalsie ako monolaurin, citral, berberine a Sangre de Grado, co je zaroven protizapalove
Ja osobne si drzim domna stale koloidnu striebornu vodu, chaparal Sangre de Grado a samozrejme GSE, oreganove kapsule z NOW, a extrakt z olivovych listov, kde na ucinnost musis brat 3 x 300 mg carvacrolu.

Pripisovat skodlive ucinky tej miniaturnej nedostatocnej davke jodu, 150 mikrogramov alebo lyzicke tekvicoveho oleja je na smiech.
Japonci maju priemernu dennu spotrebu z kelpu 13.5 miligramu, nie mikrogramy.
Inac ja som si prave natrel jodom pod pazuchami, shruba 20 kvapiek=60 miligramov jodu, to je asi tyzdena davka pre mna a naviac zajtra idem do spolocnosti(Moravsky den, na ktorom tancuje moja vnucka a stretneme sa s mnohymi starymi priatelmi)
a takyto jod mi vyborne funguje aj 2 dni ako dezodor/deodorant, lebo vytlcie rozne mikroby pod pazuchou.
Mne ten flak zmizne do 6 hodin, tj telo ten jod este stale hodne potrebuje.