Vyskočené jabĺčko

Príspevok v téme: Vyskočené jabĺčko
milanh

Dobry den. Asi pred 10 rokmi mi vyskocilo jablcko v lavom kolene. Po cca minute a uvolneni svalu sa mi dostalo do povodnej polohy. Potom sa to este zopakovalo v priebehu 3 rokov cca 3 X. Stale som dostal dlahu. Vcera sa mi to po 7 rokoch zas zopakovalo. Bol som na pohotovosti, kde mi to zosnimkovali a odisiel som s bandazou a s radou vyhybat sa rotacii. Doma som si dal na to octan, neskor fastum gel. Ked si prevazujem nohu a mam ju nezabandazovanu, mam pocit, ze mi jablcko chce zas vyskocit na lavu stranu, ked doslapim na uvolnenu nohu. Myslite, ze na tento stav sa zmeni bez dlahy ci inej terpie? alebo mam vyhladat ineho lekara? dakujem

Kaly99

Zdravim pred 2 týždňami mi viskocilo jabĺčko na ľavej nohe 2x mi vytiahli s kolená krv a stále je opuchnuté poraďte mi niečo dakujem

mishelka

Tiez som mala vyskocene jablcko pred dvoma mesiacmi a stale ma tendenciu pri blbom pohybe vyskakovat.

Bola som dnes na ortopedii. Problemom je, ze svaly na kolene sa oslabuju aj aplikaciou gelu aj pouzivanim bandazi a ortez. Tieto svaly treba opat posilnit aby boli schopne drzat jablcko na mieste.

Teda ak vas uz koleno prilis neboli a je odpuchnute, cim skor sa zbavte bandazi a ortez a zacnite s posilnovanim. Toto tvrdenie podporuje aj nasledujuci clanok, kde mozete najst vyborne cviky na posilnenie kolennych svalov:

www.vladozlatos.com

Este doplnujuca informacia, ak mate problem pri ohnuti kolena "na doraz", napriklad pri drepe, potom mate v kolene vodu. Treba na to brat dvakrat denne ibalgin po dobu niekolko dni, max dva tyzdne.

Ak vam jablcko znova vyskoci a je to napuchnute, ibalgin gel netreba, hlavne treba chladit ladom. Pozor ale treba pouzit suchy lad, teda zabalit do uteraka alebo utierky a tak prikladat.

Ak mate koleno privelmi bolestive, potom samozrejme pouzite ibalgin gel, ale ked prestane boliet a odpuchne, tak okamzite prestat s aplikaciou gelu.

Ak sportujete, radsej noste pocas sportovania bandaz, ale inac ju vylucte uplne. Pri naslapovani na schody zatazujte menej zdrave koleno a viac to, kde ste mali vyskocene jablcko.

bolimanoha

Ahojte, takže posledne 3 mesiace som si vyvrtla členok trikrát. Nikdy predtým sa mi to nestávalo.Tak isto aj kolená. Chystám sa ku doktorke čo mi nato povie. No minule som išla a neviem z akeho dôvodu ma seklo v kolene a spadla som na zem. Niekedy mám hroznú bolesť. Potom sa postavím a idem ďalej ale keď chodim po schodoch, tak citim ako sa mi tam tie kosti hybu. Šlaktrafi ma. No ale stalo sa mi to už asi 4 krat takže by som poprosila o radu vás, že či mám ísť s tým ku doktorke. Ďakujem

lenulik6

Ahojte, tak po dvoch rokoch cca mi opat to jablcko vyskocilo. Pri beznech chodzi z nicoho nic. Coho som sa bala, ze sa to bude opakovat.

Tentokrat som s tym nebola u doktora. Ostala mi orteza odminula, tak ju pouzivam a natieram si to. Po piatich dnoch to mam este stale bolestive dost, opuchnute a chodim ako de pejrak.

Mima991

Mne vyskočilo jablčko teraz v piatok....a mám to v dlahe a zo spodu v sádre tancovala som a zrazu som spadla a bolo potom pekne sanitkou a do pol 12 v nemocnici. Myslíte že budem môcť ešte niekedy tancovať?

lenulik6

Ahojte, mne sa dnes stal mensi uraz posmykla som sa v kupelni na dlazke a vyvrtla som si koleno. Jablcko bolo uplne vyskocene. A bolelo to ako slak. nejak som si tu nohu vyrovnala a ono opat zapadlo na miesto. Myslela som si ze uz to je v pohode. Tak som sa postavila a ked som zatazila tu nohu, tak mi opat vyskocilo to jablcko a zas som spadla ako hruska na zem. Nevedela som co s tym mam. Tak sme isli na chirurgiu. Bala som sa. Aj ked uz ma to tak nebolelo. Doktor povedal ze sa to stava najma mladym ludom ze vyskoci ale ze to nemam ani zlomene a je to v poriadku. Tak mi odlahlo. Uz na nu v pohode stupam, dali mi aj ortezu. Tak som si istejsia ze mi nevyskoci opat. Lebo je to velmi neprijemne. Mavam inak problem aj s clenkami ... kedykolvek sa mi vyvrtne.. a vraj to je nejaky syndrom - skusal mi ohybat prsty ... a vraj ich mam ako z gumy. tak nejak to s tym suvisi. neviem ja sa do toho nevyznam. .... no v kazdom pripade sa bojim ze teraz mi to jablcko moze kedykolvek vyskocit tak ako tie problemy s clenkami co mam....... ked to tu tak citam....

ERICEN

ahojte mne vyskocilo koleno 6.6 2007..bolo to strasne tancovala som asi 5 rokov spolocneske tance stalo sa mi to asi tyzden pred sutazov..:(...je tomu asi rok aj pol a jablcko mi viac nevyskocilo ale ked su zmeny pocasia dost to boli..neviem co mam robit

milanh

Lekari mi nic zatial nepovedali. Bol som dnes na chirurgii zas, lebo som mal pocit, ze sa to moze kazdu chvilu rozsypat, kedze mi na to v nedelu, (ked sa to stalo) dali len elasticky obvaz. Dnes mi predpisali ortezu. Pockam par dni a pojdem na ortopediu. Uvidim co mi tam povedia. Aj mne predtym povedali, ze je to zrejme vrodene..ale nic viac.. ziadne dalsie objednanie, ani rada ani operaciu nikto nespominal, tak neviem.
Dnes idem k lekarke, co robi aj akupunkturu..opytam sa jej na to.
Dakujem vsetkym, ak nieco zistim, dam vediet.

zdenulka

aj ja to mam ze mam slaby sval teda laxny klb,ze uvidime ale asi operacie,to strasne boli ked "vyskoci" jablko ze