Nedostatok dychu - pľúca?

Príspevok v téme: Nedostatok dychu - pľúca?
Milly

Ahojte..
Tak začnem tým, minulý týždeň v piatok ráno som sa zobudila s menším kašlom. Ja že, šak to prejde. Cez deň mi z ničoho nič len tak zabehlo a akoby som sa dusila. hneď som sa musela napiť. Víkend som preležala lebo som nevládala ani sedieť. V pondelok som zašla k mojej obvodnej, že kašlem. A ona že mám trošku čerevné hrdlo, a tak mi predpísala nejaké antibiotiká - KLABAX. No nepomáhali a stále sa mi to iba zhoršovalo. V stredu som si k nim dokúpila Bromhexin, ktorý začal účinne pomáhať. V stredu a štvrtok mi bolo dobre, no dnes mi je zase nejak blbo, takže mama sa mi chystá kúpiť Musocolvan Sirup.
Problém však je, že ja neviem či je ten kašel problém. Spávať už poriadne nespávam, zväčša posediačky, nakoľko keď ležím, akokoľvek, totálne sa začnem dusiť a škriabe ma v hrdle. To isté, napr. nemôžem sa ani nadýchnuť ústami lebo ma začne úplne dusiť.A chodiť a dýchať ústami už nedokážem vôbec. Akoby mi nešiel dostatok kyslíka do pľúc.
Je sobota a môj stav je len možno o minimum zlepšený :( V pondelok idem na kontrolu, no myslím že ma pošle na rtg.
Stretol sa s tým niekto?

jajkafr

RNG
ďakujem skúsim to. Od soboty mám nádchu, v nedeľu sa pridal aj kašel a nepomáha mi nič. Dnes som dobrala posledné tabletky ATB a nič.

RNG

jakafr, ked je nadcha sposobena mikrobialnou infekciou(teda nie alergenom), treba kvapkat 2 kvapky koloidnej striebornej vody do kazdej nosnej dierky kazde 2-3 hodiny.

jajkafr

RNG
dobre keď sme už pri tom ako by si potom odporučil užívať to koloidné striebro? Pri akútnej nádche keď sa jej chcem zbaviť čím skôr.

RNG

jkajkafr, koloidna strieborna voda sa moze riedit len velmi cistou destilovanou alebo este lepsie, demineralizovanou vodou.
Soli pritomne v normalnej pitnej vode ju znicia(rekombinacia ionov, koagulacia ciastociek) za niekolko minut.
Pri pridani napr kvapky citricidalu vidno reakciu v sekunde, ciry roztok sa premeni na sedy s velkymi neucinnymi ciastockami striebra.
Vyrobcovia a predajne nemaju vzdy dobre popisy na doplnkoch, zialbohu. A koloidna strieborna voda je extra hakliva na primesy.
Na svetlo nie je velmi hakliva, ako mylne mnohi vyrobcovia pisu, ja som si to osobne overil viackrat a flasa z priesvitneho plastiku(vodova) bola na priecinku pri okne mesiace a koncentracia(TDS) sa zmenila len nepatrne(z 4.8 ppm na 4.6 ppm). Teda aspon mojho vlastneho vyrobku.
A chut bola rovnako kovova ako predtym a voda kristalovocista.

jajkafr

RNG
dobre, ale to tu nebolo nikde napísané ani v tom letáčiku. Navyše tam je napísané že sa môže dať 20ml do vody a použiť na preplach

jajkafr

RNG
všetko záleží aj na organizme človeka. Ja bohužiaľ mám takú oslabenú imunitu, že som pracovala 2 dni na detskej ambulancii v piatok mi bolo super. Večer som sa šla ešte na bicykli previesť a z piatku na sobotu ráno okolo 3 som vstala na strašnú bolesť hrdla trpela som to do 4:30 nechcelo sa mi vstávať z postele, ale potom som to už nevydržala a šla som si zohriať čaj do hrdla som si nastriekala Florsalmin aby mi to trošku ukľudnilo. Ráno som sa zobudila s neskutočnou nádchou, upchatým nosom, takou bolesťou hrdla, že som musela užiť analgetiká a ani tie nezabrali nikdy nemávam teploty a teraz som mala 37,5 čo je u mňa akokeby som mala 39. Večer som šla na pohotovosť pretože som chcela ísť v pondelok do školy záver znel zapálené hrdlo. Do rána som začala sucho kašlať. Dostala som nato antibiotiká, ktoré som začala brať v nedeľu, ale aj napriek liečbe to podľa mňa prešlo prinajmenšom do zápalu priedušiek. Samozrejme v pondelok som šla do školy s teplotami. Dnes je streda ja mám strašný kašeľ, plný nos a nič mi nepomáha. Inak v sobotu som si hneď spravila roztok slanej vody, do ktorej som si dala aj koloidné striebro a s tým som kloktala a vyplachovala nos od rána až do večera a nepomohlo to. Nakoniec som aj tak musela ísť po antibiotiká. Takže nemôžeš písať, že každému zaberú bylinky a výživové doplnky lebo každý je iný. Môjmu otcovi napr. stačí keď si večer prevarí víno a ľahne do potele a vypotí sa. Ja keby som nešla hneď po antibiotiká skončím v nemocnici so zápalom pľúc a astmatickými záchvatmi.

RNG

tlak na hrudi je zapal, Zapal je sposobeny toxinami alebo priamo mikrobialnou cinnostou(teda ked to nie je vec alergie, co je vlastne tiez zamorenie)
Zapal sa da potlacit protizapalovymi, hlieny odstranit decongestantom(odhlienovac) a mikrobialne nakazy sa daju potlacit antimikrobialnymi patkami(citricidal, oreganovy olej, extrakt z oreganovych listov, collostrum, betaglukany, velke davky vitaminu C...)
Ja to tak robim rutinne uz dlhe roky a necakam az sa to zmeni na problem. Pri prvych priznakoch tecenia nosa, skrabania v hrdle alebo len napuchnutych uzlin zautocim niekolkymi prostriedkami a vyhram boj za den- dva, bez horuciek, bez atb, bez navstevy lekarov a to za plnej neprerusenej pracovnej cinnosti.
Oreganovy olej a betaglukany pokracujem brat este niekolko dni pre istotu, aby sa mi to nahodou nevratilo alebo aby som nedostal,nejaku sekundarnu infekciu.

Milly

Chlapci, ďakujem za rady, no asi to nie je to čo som chcela počuť. Nechcela som počuť odborné názvy, choroby atď, chcela som počuť vlastné skúsenosti.

Mnohokrát rozoberaná téma? Ja som nemala problém so soplom ani s tým že kašlem. chcela som iba vedieť prečo cítim ten tlak na hrudi a či to už niekto zažil. Vaše správy (okrem jajky) mi nijak nepomohli, ale ďakujem ;)