Ahojte..
Tak začnem tým, minulý týždeň v piatok ráno som sa zobudila s menším kašlom. Ja že, šak to prejde. Cez deň mi z ničoho nič len tak zabehlo a akoby som sa dusila. hneď som sa musela napiť. Víkend som preležala lebo som nevládala ani sedieť. V pondelok som zašla k mojej obvodnej, že kašlem. A ona že mám trošku čerevné hrdlo, a tak mi predpísala nejaké antibiotiká - KLABAX. No nepomáhali a stále sa mi to iba zhoršovalo. V stredu som si k nim dokúpila Bromhexin, ktorý začal účinne pomáhať. V stredu a štvrtok mi bolo dobre, no dnes mi je zase nejak blbo, takže mama sa mi chystá kúpiť Musocolvan Sirup.
Problém však je, že ja neviem či je ten kašel problém. Spávať už poriadne nespávam, zväčša posediačky, nakoľko keď ležím, akokoľvek, totálne sa začnem dusiť a škriabe ma v hrdle. To isté, napr. nemôžem sa ani nadýchnuť ústami lebo ma začne úplne dusiť.A chodiť a dýchať ústami už nedokážem vôbec. Akoby mi nešiel dostatok kyslíka do pľúc.
Je sobota a môj stav je len možno o minimum zlepšený :( V pondelok idem na kontrolu, no myslím že ma pošle na rtg.
Stretol sa s tým niekto?
Nedostatok dychu - pľúca?
nakazu v nose a prinosnych dutinach treba vynicit(kvapky do nosa, roztok citricidalu a koloidna strieborna voda, mnohokrat denne)
Tam je zdroj hlienov, ktore sa dostanu do priedusiek a pluc a tam doslova hniju, lebo ich rozkladaju kyltury ako aspergilus pneumoniae a podobne. Pri tom sa vytvaraju rozne toxiny, ktore drazdia pluca a priedusky ku kaslu az sa zapalia priedusky niekedy aj pluca. Ked sa to neadresuje, vedie to k astme a COPD
Aspergily sa daju potlacit oreganovym olejom ktory je zaroven decongestant=odhlienovac. Pomocny je tiez NAC(na Slovensku acc)
Tema uz bezala mnohokrat ako kasel, zaduch, astma....
Ahojky. Tak, dnes som bola teda u doktorky :)
Hneď ako som vošla hovorila, že no počujem, že sa to nezmenilo :D Vysvetlila som jej čo mi je, že cítim strašný tlak na hrudi, a keď som jej to povedala, hneď ma poslala na rtg pľúc. RTG bol v poriadku, vraj to je len zápal priedušiek. predpísala mi amoksiklav, solmucol a ešte nutrolin-b aby mi nebolo z tých antibiotík zle. O týždeň mám ísť na kontrolu. No uvidíme, dúfam že sa mi to zlepší lebo sa asi obesím :D
Pá
Milly
u mňa astma tiež prišla zo dňa na deň dá sa povedať. Uvidíš čo ti povie lekárka. Mňa poslala do nemocnice a v nemocnici si myslely že mám čierny kašeľ. Po prepustení som šla do Tatier na vyšetrenie k pneumológovi a ten mi povedal, že mám astmu.
Inak aj ja som bola obézna a preto som to, že nevládzem behať na telesnej pripisovala svojej hmotnosti. Nakoniec z toho vyplynulo, že to bola astma a keby som to povedala lekárke skôr nemusela som mať také záchvaty aké som mala.
Držím palčeky.
Ten istý pocit mám aj ja, akoby mi na hrudníku niekto sedel. Najmä keď ležím. U mňa často ten kašel príde do stavu, že až začnem vracať. Prvé dni boli také že som v pohode vracala aj 10x za deň,. Z toho neprestávajúceho kašlu. Dneska som si kúpila Ambrobene, zatiaľ mi pomáha, no s tým dýchaním to je ťažko. Nos mám voľný, takže s ním dýcham. Ale ja trpím obezitou, takže s takými ľuďmi je to tak, že čo nadýchajú nosom, to akokeby nemali nič, a preto potrebujem dýchať ústami. No vtedy ma to strašne dusí. Ako som už uviedla, a aj ty, akokeby ma niekto tlačil na hrudník, alebo mi na ňom sedel.
Tiež som rozmýšlala nad astmou, no prišlo to zo dňa na deň. Vo štvrtok mi ešte nič nebolo, v piatok som trošku kašlala a v sobotu už som bola grogy. Myslela som že astma prichádza pomalšie :) No uvidíme, ak ešte niekto má nejaké skúsenosti alebo niečo, kľudne píšte. Rada si prečítam :)
pá
Milly
ahoj pred pár rokmi som mala podobný stav. No u mňa to bolo oveľa horšie. Mala som upchatý nos takže som mohla dýchať len ústami. Nikdy nemávam teploty vtedy som mala 37,5 °C čo je u mňa akokeby som mala min. 38 a viac. Dusila som sa stále. Lekárka mi predpísala antibiotiká ktoré mi nezabrali a ešte sa to zhoršilo. Pri zmene teploty, vône či polohy som sa strašne rozkašľala a nemohla som dýchať. V noci keď som ležala strašne som sa dusila. Kašeľ u mňa prichádzal v záchvatoch a vždy končil tým, že som nemohla dýchať. Už som ani neležala. Spala som po sediačky ak sa tomu vôbec dá povedať spánok. Celú noc som presedela na posteli a vyčkávala kedy príde ráno. Nakoniec som skončila v nemocnici tuším som mala zápal priedušiek a zistili mi bronchiálnu astmu. To že som dostávala kašeľ v záchvatoch a nemohla som dýchať boli astmatické záchvaty. Taktiež sa mi strašne ťažko dýchalo a cítila som obrovský tlak na hrudníku akokeby mi na ňom niekto sedel.
Držím palčeky ak to nebude prechádzať alebo sa to bude zhoršovať zájdi na pohotovosť s týmto nieje sranda.
Napíš ako si dopadla