Chcela by som vas poprosit o radu, ako pouzivat mandlovy olej. Kolegyna mi poradila, ze treba po sprche este na mokre telo ponatierat male mnozstvo oleja a potom normalne utriet uterakom. Tak to tak robim, je to fajn, ale je to nelogicke pre mna, lebo olej sa s vodou nezmiesa a tym padom sa vodu nedokaze vstreba do pokozky. Na druhej strane si myslim, ze ak by som si ho natierala na utretu pokozku, tak budem velmi mastna a moja plet aj tak produkuje dost mazu. Viete mi poradit ako mandlovy olej spravne pouzivat na pokozku, ci sa da pouzivat aj na tvar a na vlasy? Dakujem.
Mandlovy olej na plet
Denz a v čom sa odlišuje od mandľového?
Viem, že teraz sa dosť o tom píše .
Marika17- skor si robit vlasovu kuru a potom to zmyt.
A na to je dobry aj konopny olej.
Ahoj Petka, to isté som sa pýtala v tejto diskusií, ale nikto sa neozval :-(. Z toho asi vyplýva, že nikto s používaním mandľového oleja na vlasy nemá. Je určený hlavne na ošetrovanie veľmi suchej a dehydrovanej pleti. Na vlasy sa používa asi nie čistý ale ako súčasť šampónov na suché vlasy. z vlastnej skúsenosti viem, že keď si ho natieram na tvár - čelo a dostane sa do kontaktu s vlasmi, tak mám ofinu veľmi mastnú. Ale počkáme možno nám niekto poradí či ho používať na vlasy alebo nie :-)
neskusali ste mandlovy olej na vlasy?
malamama - je to firma OBRA.sk, tak sa skus popytat v lekarniach u vas v okoli. maju aj internetovy obchod, ale tam je nejaka prirazka za dopravu (ja som si zo zaciatku chodila kupovat priamo k nim a bolo to lacnejsie, ale teraz som to objavila v lekarni pri tescu, tak to kupujem tam).
na nete som to teraz nasla aj tu, aby si mala predstavu:
-odkaz odstránený-
ahoj,
ja tiez pouzivam mandlovy olej na plet namiesto kremu a zatial mi to vyhovuje. vlastne uz asi 2 roky som nepouzila vobec ziadny krem, iba oleje.
kupujem v lekarni od nasho slovenskeho vyrobcu, zlozenie: 100% olej, to sa mi paci, ziadne chemicke latky.
Mala flasticka stoji sice okolo 6€, ale vydrzi velmi dlho!, nakolko staci par kvapiek - na mokre dlane a tak roztriet na este mokru tvar.
za par minut sa to vstrebe a je :)
inak striedam mandlovy, sipkovy a jojobovy a niekedy aj kokosovy - ale ten iba ked si kupim do kuchyne :)
o olivaku som citala, ze nie je vhodny namiesto kremu/oleja, lebo po nejakom case plet vysusuje. (ja si z neho 1-2x tyzdenne robim piling: cukor + od oka olivovy olej = jemna, hladka pokozka :D)
Máte nové skúsenosti s používaním mandľového oleja?
kokosový olej má hlavne antibakteriálne účinky,olivový je výživným olejom a mandľový olej je jeden z najvzácnejších olejov používaných v kozmetika hlavne pre svoje hydratačné účinky, tuky v ňom obsiahnuté sú veľmi podobné tukom pokožky a okrem toho pôsobí upokojujúco a prinavracia pokožke pružnosť.kokosový a mandľový určite neupchávajú póry o olivovom oleji nie som si istá. ale mandový je výborný na masáž pleti aj okolia očí. Mám to vyskúšané!
Ma podobne ucinky aj olivovy a kokosovy olej??? Mozem vsetky 3 pouzivat aj na tvar a okolie oci??? Neupchavaju pory???