Lumbalna punkcia

Príspevok v téme: Lumbalna punkcia
sydney

Zajtra ma caka lumbalna punckia, trochu sa bojim a uz som si co-to nasla na internete. Viem ze sa z toho neda ochrnut,lebo sa to berie z miesta,kde uz miecha nesiaha.Ale chcem sa spytat, kto s tymto vysetrenim mate skusenosti? Hlavne po vysetreni,viem ze z zoho boli hlava a tak...ale nieco viac...ci vas vobec okrem toho lezania pustia aspon von z izby:)

Kika1982

Otec absolvoval lumbalnu punkciu 3x v priebehu 3 mesiacov. Tento cca 7 minutovy zakrok je takmer bezbolestny, nevyhnutne je dodrzať lezanie ihned po zakroku, aby hlava s chrbticou bola v jednej rovine, a pit vela tekutin. Zakrok mu robila MUDr. Ballová, NOÚ Bratislava, Klenova ul. Vsetkym odkazuje, ze strach je neopodstatneny, nicoho sa nemusite bat!!!

milko1106

Mne robili lumbalku 1.6. teda pred siestimi dnami. DOst som sa toho obaval lebo som aj co to precital ale ani zdaleka to nebolo take hrozne. Doktori mali podozrenie na zapal nervov tak preto mi to robili. vysetenie trvalo asi minutu a bolo dost neprijemne (nie bolestive) potom stacilo ked som hodinu lezal a naosteli a potom som mohol aj chodit ale len malo aby mi nebolo zle. robili mi to asi o tretej poobede a az na druhy den asi o dvanastej na obed ma zacala dost boliet hlava. trvalo to najviac dva dni potom to ustupilo a dnes som uplne v pohodicke. pocas tych dvoch dni som mal aj take trpnutie v celom chrbte ale dalo sa to vydrzat. neni to nic strasne len treba vela lezat a pit vela tekutin aby sa obnovil likvor. najhorsia bola tak dvojdnova bolest hlavy ale z vlastnej skusenosti mozem povedat ze sa to skutocne da vydrzat. A zistili mi ze ten likvor mam zdravy tak som rad :)

lucicka525

Mne robyli lumbalku uz dvarazy a to bez umrtvenia a dalo sa to vydrzat najhorsie bolo to lezanie 1. krat som nevydrzala tak dlho lezat a preto ma tyzden bolela hlava ale neskutocne. 2.raz som ties nevydrzala ale ked som sa postavila ostala som v predklone a tak som sa pohybovala so zohnutou hlavou a vôbec ma hlava nebolela. Preto odkazujem vsetkym ktorych to caka NEBOJTE SA da sa to uple v pohodicke zvladnut :)

lexik

Aj mne robili lumbálku a nikdy viac!!mala som veľké bolesti hlavy a taktiež som zvracala.Týžden ma bolela hlava a teraz už aj chrbát,miesto vpichu....neodporúčam to nikomu!!hoci nie každého to tak bolí práve ako mňa

jedna

inava mohla si sa vratit hned ked sa hlava rozbolela. ide o komplikaciu lumbalky. da sa to riesit tzv. blokom. zoberu krv a strieknu do miesta vpichu, aby ho upchali. bolest po tomt vykone ustane.

inava

Bola som na lumbálnej punkcii minulý týžden.Musim poveď, že už nikdy viac v život!!!!!!!!!!! Robili mi ju aj vlani bolo to v pohode hlava nebolela. Ale minulý týžden katastrofa. Pri odchode z nemocnice som bola v pohode, ale keď som došla domov - hrôza.Prišla som z nemocnice a hlavu mi išlo roztrnúť, neuveriteľná bolesť. Styri dni som ležala a stale krcala, úplne dehydrovaná som bola. Potom som išla do nemocnice dali mi super veľkú infúziu a hlava prestala boliet.Včera na prepustili z nemocnice, ale este aj teraz som unavená a nemôžem sa zohnúť, lebo začne bolieť hlava.

Ale nechcem zase od toho nikoho odhovárať dá sa to zvládnuť.
Personál v nemocnici bol Super, ochotní lekári, sestričky.

Držím palce všetkým, ktorích to čaká.

sydney

no tak uz mam po a uplne v pohode! robili mi to inou ihloi,vola sa atraumaticka alebo traumaticka,ma tupy koniec,takze nedrazdi tie nervy vo vnutri - najrpv mi to umrtvili, potom zacal ten likvor odkvapkavat. vpich bol dist neprijemny,ale vyhodou tejto ihly je,ze ona si sama vnutri najde ten likvor a uz tri hodiny po som sa mohla v pohode hybat - druhy den ma pustili,hlava vobec nebolela.len v chrbte mam tupy tlak,ale radsej lezim a setrim sa. tuto ihlu vsak vrelo odporucam,lebo je to velmi setrne

amelie227

Robili mi ju dvakrát. Prvý krát ma ten vpich nebolel, ale týždeň mi bolo neskutočne zle. Ale naozaj veľmi zle, keď som sa troška postavila tak pocit na vracanie. Trvalo to dlho kým mi to prešlo, lebo som dosť nepila a personál sa moc nestaral. Na záchod som nemohla a ledva mi priniesli ten - no neviem čo, do čoho sa ciká v posteli. Druhý krát ma to bolelo pri vpichu, ale nebolo mi zle aj preto, lebo mi doniesli vodu s takou hadičkou, cez ktorú som mohla piť stále aj poležiačky. Ale potom som sa skoro počúrala, lebo mi nemal kto priniesť ten podnos na cikanie. Ale neboj, prežiješ a neboj sa pýtať si vodu, infúzie a na záchod a určite ti to rýchlo prejde :-) Držím palce

femka

neboj sa prežiješ to mojej malej to robili ked mala 7 rokov ...dokonca dokašlali to a museli jej to robiť na 3-krát lebo naši úžasní lekari nebrali ohľad na to že dieťa je dehydrvané po vys. horúčkach a zvracaní!! Po odbere budeš musieť ležať den tak ako to spomenul karioll a trošku ťa možno bude bolieť hlava a chrbát a šetri sa aj po dalšie dni...prajem veľa šťastia a držím palce

karioll2

mne to robili,zvykne sa davat predtym injekcia mesocainu na umrtvenie,musis tak sedit,aby si vedela spravit "macaci"chrbat,treba po tom lezat 24 hodin