Ahojte, chcem sa opýtať na váš názor a vaše skúsenosti pri nakupovaní, či uprednostňujete škaredšie predavačky, alebo krajšie? Je to trochu detinská otázka, ale je to môj prieskum:)
škaredé alebo pekné predavačky?
ano, je to naozaj o stasti a nahode - na koho natrafis. neoplati sa diskutovat o tom kde a aki predavaci su. pretoze vsade su aj taki, aj taki.
v Rakusku su mily? Kde konkretne, lebo ja som tam ochotu a milost snad nikdy nezazila. Wien-MHStrasse-hruuza, aj ked v tych uplne najdrahsich obchodoch som nebola, tak mozno tam. Dalej Parndorf-tam sa neobtazuju ani len odzdravit, Hainburg-detto, Salzburg...
Co sa tyka toho Chorvatska, v supermarketoch pohoda, ako bolo pisane, zazila som, ze mi aj zabalili nakup.
No a u nas? Viem, co je to robit s ludmi a usmievat sa, aj ked vam do smiechu nieje, nechat sa urazat a nevediet si pomoct. Takisto ako existuju neprijemne predavacky, predavaci, existuju aj neprijemni zakazici. Ja mam rada, ked sa ma na nic nevypytuju, ved ked chcem, spytam sa sama. A skareda, ci pekna-sto ludi, sto chuti, ja osobne si ich vobec nevsimam, chcem co najrychlejsie zaplatit a zmiznut:-)
ja som tiez bola v chorvátsku niekolko krát a takisto nie na rovnakom mieste a ja sa priklanam k nazoru barbinky, ja osobne som sa tam stretla s veľmi dobrym pristupom ci uz v obchodoch, ale aj vseobecne v sluzbach. samozrejme kazdy moze mat inu skusenost.
k teme: pri vybere predavaciek tiez vyberam skor podla sympatii a intuicie. Vacsinou nie su tie skusenosti nic extra, velmi spokojna som bola naposledy v klenotnictve ked brat kupoval priatelke darcek na narodeniny, skvela predavacka ochotna poukazovala nechala vyskusat zhodnotila a snazila sa poradit, a bolo to velmi profesionalne.
barbinka, s castou tvojho prispevku absolutne nesuhlasim. v Chorvatsku travim kazde jedno leto (obcas sa zadari aj 2X do roka), takze myslim, ze mozem prehlasit, ze Chorvatsko ako krajinu uz velmi dobre poznam. jedna, jedina vec, ktora mi na Chorvatoch vadi je ich pristup k nam - dovolenkarom. nemyslim tym ludi ako takych, ale prave predavacky v obchodoch! ja som doposial nenatrafila ani na jedneho ustretoveho alebo mileho predavaca. vsetci su tam len oduti, absolutna neochota, ani len neodzdravia. a to nie len v jednej casti HR, to celkovo, pretoze ja oblasti Chorvatska striedam a nevraciam sa vzdy na to iste miesto. pritom by mali byt aspon trocha vdacni, lebo prave my, dovolenkujuci, sme pre nich taki doleziti a z nas tam ziju. takze ja len tolko k nim. a ano, v Rakusku a v inych statoch byvaju velmi mili predavaai, s tym suhlasim. ale vsade sa najdu aj taki, aj taki, nemozno ich vsetkych zaskatulkovat. aj u nas najdes velmi mile predavacky, ale aj naopak - neprijemne. a to plati vsade. zavisi ake mas na nich stastie.
Ja tiez naberam pecivo sackom a vyberam si ho zo zadu, lebo Slovaci su vazne humusaci a ked si predstavim ze sa aj zltackou mozem od nejakeho humusaka nakazit, tak ma az pretriasa :(
Takyto vyskum uz robeny bol, samozrejme, ze jeho vysledok je nasledovny- krajsi ludia viac pritajuju okolie, dostava sa im viac usmevov, viac pomoci a ludia maju napocudovanie aj viac dovery v pekneho cloveka. Ja zijem roky v zahranici, tu ma ani nenapadne, zeby predavacka mohla byt ina ako usmievava a usluzna. Samozrejmostou je, ze tovar ti do tasiek bali predavacka. Este ti ho aj nalozia do kosia. Co ma zaraza na slovenskych obchodoch je to, ze predavacka kladie chlieb do policiek bez rukavic a este som okrem svojich rodicov nevidela Slovakov, ktori by pecivo naberali inak ako holymi rukami. po navsteve rodicov a konzumacii obchytaneho peciva som sa 8 dni liecila z bolestiveho aftu.
kiki,
do takeho obchodu by som asi nechodil. AK da za jeden pult dve predavacky a staci tam jedna, tak bude mat vyrobky urcite predrazene.
Suhlasim s nazorom , ze v tescu su najprisernejsie predavacky pod slnkom.
Vacsinou mam skusenost s takymi vystresovanymi predavackami... hej, ale si to zoberte, takisto nie je ziadna vyhra byt povolanim za pokladnou a vykladat tovar... to je jasne snad kazdemu....ale aby som sa vyjadrila k teme, tak absolutne nezalezi ci predavacka vyzera ako miss tesco, alebo ako kysely pomagany vystaveny citron... ide o to, co ma v sebe... tu energiu, ktoru vyzarujete navzajom... a ide o to, ci su vase energie navzajom kompatibilne
k tej sympatickejsej
inak dost nerealna situacia, este sa mi to nestalo :) ze by sa bili o zakaznika?