materské znamienka

Príspevok v téme: materské znamienka
znamienko

21.12.06 som si dala odstrániť materské znamienka. 02.01.2007 som mala vyberať stehy. Avšak stehy po znamienku na ruke mi nevedeli vybrať, skúšali to na silu, ťahali a strašne to bolelo.Vraj sa vrástli. Nakoniec mi povedali, že si tam mám dávať slaný teplý obklad a stehy vyhnisajú a vídu na povrch.Ďalší problém je, že stehy po vyberaní znamienka na chrbte sú zapálené, tak ich nevybrali vôbec a povedali, že mám prísť o ďalšie 2 týždne.Je to normálne? Keby som tušila takéto komplikácie, tak si tie znamienka radšej nechám.

women

Dobry chcem sa len spytat ci mi nemozete poradit. Bola som pred mesiacom u kožnej pozrela mi vsetky znamienka a povedala ze su v poriadku. Nad perou mam taku hnedu skvrnu myslela som si ze je to znamienko ale ona len povedala ze je to len pigment. Mam problem ze sa mi na tvari robia take velke cervene kopceky vyzeraju ako vyrazky ale ovela vadcsie aj na to mi dala mast a dnes som si vsimla ze sa mi urobila taka vyrazka na tom pigmente.Je to problem? Nechcem ist k nej znova aby si nemyslela ze som cvok. Aky je rozdiel medzi znamienkom a pigmentom. Vdaka za radu.

aninkaaa

Dobrý deň, chcela by som sa s Vami poradiť ohľadom znamienka, je na ľavej strane čela. Má tmavo hnedú farbu (je na všetkých miestach rovnaká( a vyrastajú z neho nenápadné chlpky. Má rozmery 2 krát 1 centimeter. Je pravidelného oválneho tvaru a a z kože asi milimeter vyčnieva. Keď som sa narodila mala som tam iba červený malý fľak. Myslím si, že je dedičné pretože aj môj brat má na tom mieste malinké znamienko a viem aj o tom že moja prababka mala niečo podobné nad okom. Navštívila som pani kožnú doktorku v Martine. Povedala že to vyzerá v poriadku a či uvažujem o zákroku. Ja som tam šla hlavne kvôli tomu aby ma poslali na zákrok, ale keďže nie som plnoletá, mám 14 a moja mama s tým nesúhlasí, nemôžem. Moja mama s tým súhlasila kým jej pani doktorka nerozprávala o rizikách.
Moju mamu veľmi vystrašilo napr. že by mi to navrelo alebo by som tam mala veľkú jazvu. Možno by ma to aj trápilo, lenže ja z neho mám komplexy, nieže by som nemala kamarátky a tak ale veľmi mi to vadí . Chcela by som Vás poprosiť o to aby ste ma trocha oboznámili o rizikách , vzhľadom na to, že pani doktorka ich iba vymenovala a o zoznam najlepších plastickích chirurgií na Slovensku.

Ďakujem

lopaz

mam otazku ak si chcem dat odstranit znamienko na strede od prs aky je tam postup najprv asi k obvodnemu a ten ma posle na chirurgiu?robia to v kazdej nemocnici alebo v specialnych zariadeniach? a je taky zakrok bolestivy? asi mi ho vyrezu kedze je vypukle som taky bojko a navyse hambliva da sa to prezit v pohode?

sharika

Ahojte, aj ja mam ako vela z Vas znamienka vsade na tele, no najviac na chrbte a ramenach, no na chrbte mam vystupene znamienka, asi 6 alebo aj viac, niesu nejakeho zvlastneho tvaru gulate alebo ovalne, ani farbou niesu nejak zaujimave, su tmavohnede ale nie az do cierna a ani cierne.Nezijem na slovensku uz 2 roky a v pondelok 23.03.2009 mam termin u kozneho v Nemecku tam kde byvam, no bojim sa ze mi nieco najde, nakolko mam tych znamienok velmi vela a navyse ma sem tam aj bolia, napr. ked mam podprsenku tak jedno mam presne pod ramienkom a ked sa pohybujem tak zacne to znamienko boliet, alebo na chrbte ma tiez bolievaju. Myslite si ze to bude vazne???? Dakujem za odpoved a este chcem poradit vsetkym ktory vahaju ist k lekarovi alebo vahaju si dat znamienko vybrat...nevahajte a chodte do toho, ja mam 24 rokov a vsetky znamienka mam od mala ale niektore sa pocas zivota zvacsili a narastli aj ked niesu velmi velke, ale su tam a nikdy nebudem mat pokoj na dusi pokym nebudem vediet ze to nieje nic vazne a urcite si dam vsetky ktore mi zavadzaju alebo bolia vybrat....takze drzim palce a drzte aj vy mne v pondelok...diky a pekny den

vsevedka

Renka, krémy s ktorými sa potierajú čerstvé jazvičky sú rôzne. Ja som sa stretla s tým, že na plast.chirurgii odporúčajú prvé dni Heparoidom jemnučko masírovať 2-3 x denne na umytú pokožku.A nečuduj sa, áno je to ten istý Heparoid, čo sa používa aj po úrazoch /podvrtnutie,.../Treba to natierať niekoľko dní. Potom by som doporučila Contratubex, alebo A-dermu /podporuje epitelizáciu pokožky/, tie sú možno trošku drahšie, lacnejší je calciový krém. Najlepšie urobíš, ak máš kontakt, aby ti doporučili ošetrovanie tam, kde ti znamienko vyberali.

xennia

Teraz to tu asi napíšem odveci, ale keď som si prečítala tvoj príspevok renka som sa pousmiala lebo akurát dnes mi kamarátka povedala že keď jej doktor vyberal znamienko z pod prsu, tak hej ho držal nadvihnuté a že sa jej opýtal: "nevadí vám že vám ho držím".

renka

weronqa. Odporucila by som ti navstivit kozneho aby sa ti na to pozrel. Ale neboj podla mna by to nemalo byt nic vazne. Drz sa

renka

ahojte. ja som mala pod prsnikom tiez jedno vacsie znamienko a minuly tyzden som si ho dala vybrat. Mam 6 stehov. Dost ale bolo naozaj velke takze i napriek tomu ta jazva vypada celkom pekne. Mozte mi odporucit nejaky dobry krem na hojenie jaziev po vybrati stehov? dakujem

karla506

ja mam znamienka od narodenia na tvári, ale bola som si dat odstranit voskom chlpky a ona mi ten vosk dala aj na znamienka a vytrhla odvtedy myslím, ze to mam také napuchnuté a dlhsie, tiez by som si ich mala dat odstránit? a este z tých znamienok rastu chlpky vzdy si ich musím zastrihnut. Najradsej by som tam tie nemala.

weronqa

ahojte,cela som sa opytat mne sa urobila na znamienku ta biela tukova vyrazka..co mam robit? bojim sa ze to moze byt neco vazne..dakujem