dobry den....chcela by som si zaobstarat macku domacu,ale do bytu.....len,je tu problem..eti su alergici,ale nie macku...syn je alergicky na psa...aj na ine rastliny,a dcera podobne,len ona ma toho menej..co by ste mi pradili....ano,alebo nie macku do bytu?..dakujem
Macka v byte
Nieco mozno na tom bude, ze pri kontakte s alergenom si clovek na to zvykne a potom mu to uz nic nerobi. Ved aj vakciny napr. na pelovu alergiu obsahuju tie alergeny, aby si organizmus zvykol.
A ak su v kontake s mackami inde a nemaju problemy, nevidim dovod nemat jednu aj v byte.
Ale porad sa s alergologom.
ja som mala volakedy strasnu alergiu na macky-ked som sa s nimi hrala, asi po 5minutach som zacala strasne kychat-asi 20-30x za minutu, napuchli mi oci o 200% a vsade, kde som sa macky dotkla, ma strasne svrbela koza, az kym som si nedala liek...
ale aj tak som sa hravala s mackou u rodicov a vzdy som si sla kvalitne poumyvat ruky..
potom macka mala male maciatka, rodicia ich mali v pracovni, tak som sa s nimi hravala, najprv som bola alergicka, potom menej, niekedy som si pri nich zdriemla a uz vobec nekycham, nepuchnu mi oci, neuzivam lieky a hlavne si po kazdom kontakte umyjem velmi kvalitne ruky... Takze verim, ze sa da imunita vybudovat
napisem este nazor za seba ako alergika. som alergicka na mnoho veci, na psa a macku zatial nie. aj napriek tomu, ze som podla lekarky stabilizovana (skutocne som celu jar a leto nemala problemy), ked som u priatela, ktory ma macku, tak si tam dost pokycham a citim mierne zapchaty nos.
18hvizd na vasom mieste by som sa poradila s lekarom, pretoze to, ze to druhe dieta zatial nie je alergicke na psov a macky neznamena, ze v buducnosti nebude. kazdy pripad je individualny, urcite by som to riesila s lekarom.
Ahoj, zapojím sa trošku aj ja, ako dlhoročný chovateľ týchto šelmičiek. Alergia - toto slovo sa skloňuje v súvislosti s mačkami rovnako často ako slovo toxoplazmóza a v oboch prípadoch koluje množstvo nezmyslov, s ktorými sa ľudia automaticky stotožňujú. Treba si uvedomiť, že alergia na chlpy nie je v skutočnosť alergia na chlpy ako také, ale na sliny. Mačka je veľmi čistotné zviera a veľa svojho voľného času trávi úpravou kožúška. Práve sliny, ktoré nanáša na chlpy, ktoré potom hladkáme, zametáme, vysávame a pod. spôsobujú alergie. Nepoznám presný názo chem. látky, ktorá sa v slinách nachádza a ona za to všetko môže. Preto nepomôže ani zaobstaranie si rexa (bezsrstej) mačky, pretože aj ona sa olizuje, rovnako ako jej chlpaté kamošky. Všetko treba zvážiť, možno vyskúšať, v prípade výraznej alergie určite ďalej nechovať a darovať niekomu známemu.
Tak moment vážení. Mne zistila lekárka stredne silnú alergiu na mačku a viac v príspevku "prejavy alergie na mačku", nechce sa mi to opisovať ani kopírovať znova.
ok
karioll.....dakujem,ja si to vazim....samozrejme,ze si to poriadne rozmyslim...este raz dakujem
pokladal som si za normalne ti pomoct,stale nieco hladas proti mojim vedomostiam,je to tvoja vec ako sa zariadis.
mne lekarka povedala,ze ak je dieta alergicke napr,na psa,to neznamena,ze je alergicke na jeho chlpi..
severanka
ak si pozries vsetky moje prispevky tak lahko zistis,ze ja sa vyjadrujem iba k veciam,ktorym rozumiem.a ak je niekto alergicky na srst,nemoze mat macku,lebo riskuje fatalny astmaticky zachvat.aby pochopili aj menej inteligentni,tak s m r t e l n y.a ak si naozaj myslis,ze imunita sa zvysuje kontaktom s alergenom zmen portal.
ja tebe ani nikomu neberiem pravo na nazor,len mi je luto ludi,ktrori svojou neznalostou si osvoja tvoj nazor a tebe podobnich a mozu na to skaredo doplatit.tu ide o zdravie a zivot,nie o farbu na vlasy,cistotu penisu,opustenie frajerom a pod