Ako si vybudovat vztah so psikom

Príspevok v téme: Ako si vybudovat vztah so psikom
havko

Ahojte, mame doma male steniatko psika ktory je "priatelsky a potrebuje neustaly kontakt s clovekom". Nikdy sme pred tym psika nemali a neviem ako sa k nemu chovat, ako si s nim vybudovat vztah. Ako dava psik najavo svoju lasku? Taktiez neviem ci sa mu mam neustale venovat, ked za mnou beha po celom byte, co mam robit ked sa chce stale hrat? Nezvykne si na to potom prilis?

Dakujem za vsetky rady

Petuska B

povel Pusť sa cvičí tak- vyzerá to trošku drsne ale psíkovi sa pri tom nestane nič, že ho chytíš za obojok a rázne ho vytiahneš hore s ráznym povelom Pusť a vec odkopni nohou, nikdy nechytaj do ruky pokiaľ nechceš byť uhryznutá.

Petuska B

Ešte jedna dobrá rada, nikdy neutekaj za psom, vždy utekaj opačným smerom ako uteká pes!!! On sa musí začať báť o teba, keď budeš za ním utekať, nikdy ho nechytíš. Samozrejme je to prirodzený reflex začať za ním bežať, aj keď ujde, no utekaj opačným smerom a pes začne utekať za tebou- vráti sa.

Petuska B

daskaa so psíkom treba cvičiť Aport- privolávačku. Najlepšie na piškótku ktorú držíš v ruke a pri tom povel Ku mne resp. Dones. No keď si s ním na prechádzke musíš ho sledovať a keď vidíš na ňom že si nejakú vec ide vziať(nie, ak si ju už vezme, musíš pri psovi predpokladať čo ide spraviť skôr ako to spraví), rázne povel Nesmieš! Kým sa to psík naučí dobre je to cvičiť, resp. ho mať na vodítku a nepúšťať ho z vodítka( máš ho pod dozorom, s tým, že pri vydaní povelu Nesmieš trhneš vodítkom). Ja so svojím psíkom sa môžme na seba navzájom kedykoľvek spoľahnúť, pred tým než chce niečo urobiť, vziať si niečo alebo niekam ísť sa na mňa pozrie, či smie. To docieliš aj ty, no musíš robiť veci stále rovnako, vydávať povely stále rovnako, nemôžeš mu niečo raz dovoliť a raz zakázať, ak má niečo zakázané tak to má zakázané.

Gerbil

Havko,
psíky, zvieratá všeobecne sú tiež živé bytosti so svojou osobnosťou. Tak ako bábätko neradno zahrňovať prehnanou pozornosťou, tak treba nájsť zlatú strednú cestu i so psíkom.
A ako vieš, že ťa ľúbi. Také veci netreba nikomu vysvetľovať, to sama spoznáš, či ťa ľúbi alebo nie.

daskaa

ahojte mam problem so psikom . Keby mi tu niekto vedel poradit prosim odpiste . Ked chodim so psom vonku poslucha ma ale ked najde nieco odhodene napr. nejaku kost nemozem ho chytit, nechce ju pustit a nechce prist ku mne. Nereaguje na ziadne povely a bojim sa aby sa mu nieco nestalo alebo aby niekomu neublizil. ...CO MAM ROBIT? ZA KAZDU RADU I VYCITKU VOPRED DAKUJEM

havko

Dakujem vsetkym za prispevky :). Mam pocit ze nas psik je dost inteligentny,akoby uz zacal aj chapat ze nesmie kusat, proste po tych 3 dnoch prestava kusat tolko prsty a papuce. Taktiez s chodenim von sa to zlepsuje. Necakam ze sa za tyzden vsetko nauci ale pripada mi dost mudry aj ked je to este "babo" .:)

ShaulaThalit

Nas havo ma uz rok aj par mesiacov a zatial sme ho naucili na povel daj labku, sadni, fuj... ale niekedy to robi len vtedy, ked sam chce... v podstate sme si ho rozmaznali a mozeme si sami za to, ze je neposlusny. Ked sa tesi, tak ako keby az plakal, skace, vyskakuje, beha z jednej izby do druhej... Spi so mnou v posteli, alebo spi na gauci, ktory je uz akoby jeho... Hracky ma plysakov, ktorym poodtrhal oci a vypytval im vnutro, tak to stale zasivame a potom ma gumenne piskacie hracky, alebo lopticky... ma aj taku futbalovu velku loptu, ktoru mu na dvore kopem daleko, a on mi nufakom prihrava... aj ked ma velky vybeh a stale beha, potrebuje ist aj na vychadzku, napr. hodinu alebo polhodinu denne, ked nejde nikto, ze nema cas, sadne si pred vodzku a skuvina, place, zavija, alebo pride za mnou, a taha ma za nohy k vodzke... ked mu poviem, ze: ideme vonka, bobinko, tak sa tesi, az zavija, kuse ma, vyskakuje... blazni sa... a ako prejavuje city? vztah s nim som si asi vybudovala tym, ze ho krmim, chodim s nim najcastejsie na vychadzky, hladkam ho, hram sa s nim, atd...a on vlastne prejavuje city tym, ze chodi stale za mnou, ked mam zavrete dvere do izby, tak mi na ne nufakom bucha, alebo labkami az doslova trieska, kym mu neotvorim... rano ma vzdy budi tak, ze ma poolizuje.... niekedy spi aj dlhsie ako ja... v perinach samozrejme... viete, chyba je v tom, ze sme si ho naucili takto, ze je rozmaznany... a niekedy nema respekt, pretoze vie zneuzit dobrotu... napr. pred babkou, pred svagrom ma respekt, lebo su na neho prisny, ale ked havino uz vie, ma zafixovane, kto je na neho aky, tak sa podla toho aj sprava.

Petuska B

Jasné, môže si to tu prečítať kto chce, myslím, že každý si nájde čosi čo mu pomôže. No vidíš, som sa dozvedela čosi o Staffordovi. I keď mne sa páči každý pes :-)
Psy žerú trávu z dvoch dôvodov, za prvé, že zožrali čosi čo im zaškodilo a tráva u nich vyvolá zvracanie, tým pádom sa toho čo im zaškodilo zbavia a po druhé psy si vyberajú iba kvalitnú trávu, kvôli vláknine- ako si spomínala pre lepšie trávenie. Neboj, moji to robia tiež a dosť ma to hnedá :-) Pre trávenie jej žerú podstatne menšie porcie ako keď sa chcú čohosi zbaviť, to zbadáš voľným okom. Je dobré vtedy psikovi utiahnúť kohútik, čo sa týka stravy- dať mu menšiu dietu, ja im vtedy kúpim čistý biely jogurt alebo tvaroh- je to veľmi dobré na trávenie i keď je to ľudská strava, občas je to potrebné zaradiť do ich jedálnička a výborné sú tiež jablká- kvôli vláknine, naši si sami zbierajú v záhrade popadané a papajú ich. Ak čosi kľudne sa opýtaj, ak budem vedieť, poradím a niečo nové sa možno dozviem aj ja. Ja mám dvoch psíkov, 8 ročného kokršpaniela a pol ročného vlčiaka- ten druhý je veľmi aktívny a šikovný, baví nás cvičák a robíme aj obranu- to je na ten rukáv.

darika

Ja som mu tu flasu hned zobrala.Tak,on si to zozral nazad.
Petuska a este jedna otazka.Vlastne sa toto vsetko moze citat aj zakladatelka temy.Viem,ze psy zeru travu kvoli traveniu ale mne sa zda,ze ten moj,ked ideme von,sa chodi viac past ako vybehat.Chyba mu nieco,alebo si fakt pomaha len pri traveni a mam ho nechat?
Inak stafford je bojove plemeno.Je to terier.Povedali,ze je ale krizeny,len mne sa nechce verit.Kedysi co som sa starala o tuto rasu,bol taky isty.Mne to len pripada,ze ho radsej kryli klamstvom,ze je krizeny,aby sme si ho zobrali.Tu totiz to kde sme,tieto plemena davaju skor utratit ked ich najdu.Pre nich su nebezpecne.Ako je to ale s tou travou prosim ta?

Petuska B

To je v pohode, keď to žerie naspäť, pes je z vlka a vlci takto prežívali, nažrali sa keď mali možnosť do prasknutia a potom to vyvracali. Len treba prezrieť zvratky, či tam nie je krv atď. ale vtedy si to pes nezožerie naspäť, pes je múdry, on sa vo väčšine prípadov postará o seba sám, ale plast by som mu nedala žrať, je to dosť nebezpečné, náš mal z toho dosť vážne žalúdočne problémy. Všetko prírodné bezpečné je, ale umelé materiály ako plast, kov, sklo sú nebezpečné. Drevo a papier neurobí nič.