dobre ranko. tak moj problem:
minuly piatok ma chytila horucka (38,5), bolest hrdla (mandle vybrate), bolest hlavy a vlastne celeho tela. typicka chripka. cely vikend som prelezala, pchala do seba paralen a ibalgin a pila vela caju. horucka klesla, boleesti presli az nejako v stredu, no teraz prisiel zas kasel a stale mam sople a akoby zahlienene vsetko a dnes rano ma hrozne zacalo boliet ucho. taka hnusna bolest v intervaloch, co bije az do hlavy a oka.
u dr som nebola, v nadeji, ze mi to prejde a bohuzial, nemam ani cas, musim pracovat a nema ma kto tieto dva tyzdne zastupit.
co mi na to pomoze? nejake lieky, volnopredajne. alebo mam predsa zajst k dr? dik
chora:(
tak troska to za ten vikend ustupilo. ale stale mam vsetko zahlienene, kaslem a mam sople. sem tam ma hlava boli a trhne v uchu,ale uz je to ovela lepsie
dnes som bola v lekarni, nechala som tam 18€, takze som zvedava, ci mi to vsetko pomoze.
kupila som- solmucol, vitamin c, sirup proti kaslu-sinecod, muconasal a neoangin.takze som zvedava.
AdamKrt- este k tym jedlam- cesnak a cibulu jest nemozem, znizuje mi to hrozne tlak, boli ma hlava, je mi z toho zle. to nejem vobec. a stiplave absolutne neznesiem, bleeee :)
Este by som do jedalnicka pridal aj chilli.
Ma tiez velmi dobre ucinky na likvidaciu roznych bakterii i virov.
Likvidacia tolkymi prostriedkami na tolkych frontoch jednoducho musi zabrat :)
daj si poldeci :-D
Oprava - tie 4L caju som do seba dostaval tak 4-6 hodin. Curat som chodil kazdu chvilu. Ale po par hodinach uz bolo citit ulavu. Na druhy den mi uz stacilo toho davat menej.
Samozrejme chce to jest ovocie, zeleninu - doplnat si ziviny, lebo takym mnozstvom tekutiny sa to z tela vyplavuje...
Vitamin C v zvysenom mnozstve nebude tiez na skodu. Avsak je otazne, ako clovek bude reagovat na take mnozstvo, co sa bezne predava v lekarna, co na to povie zaludok... Osobne by som si radsej dal 6x 500mg denne a radsej to uz neprekracoval. Poznam ludi, co im 600mg urobi zle na zaludok a pritom nemavaju zaludocne problemy...
alternantka- no ja mam povolanie, kde vacsiou len sedim a pisem :) takze pohoda, da sa to zniest, aj ked mam zachripnuty hlas :)
mirka 23- vies, prva pomoc, ked nic ine po ruke nebolo. a najprv len paralen a neskor ibalgin. tak ale horucka klesla a nevratila sa. to teraflu som pisala, ze som uzivala inokedy, nie teraz, ked som bola chora a len negativne vysledky.
AdamKrt- dakujem velmi pekne :)
Vsak ja ziadny ibalgin, coldrex ani teraflu neodporucam... V minulosti som raz zobral Coldrex a NIKDY VIAC. Som zasadne proti takymto oblbovakom tela a imunity...
-----------------
Ale ten caj v tom mnozstve, co som popisoval, pomahal pekne. To som chlipal kazdu chvilku.
Bezne predavane akoze prieduskove caje su slabe. To mi nikdy nezaberalo.
marianita:
iba rajcina nestaci. Cvikla, kalerab, kel maju obrovske mnozstva zivin, vitaminov. Cesnak posobi dobre proti hlienom, cibula ma mierne radiacne ucinky, likviduje tiez bakterie ako cesnak.
Kurkuma sa pouziva aj ako prirodne "antibiotikum". Odporucam ju pridavat do jedal.
Jablka, ananas su plne enzymov + vitaminy. Jahody su uplna vitaminova bomba. Pripadne velmi dobre cernice, cucoriedky.
Chce to jednoducho pestru stravu, aby malo telo ako bojovat s chorobou.
JOX je velmi dobre dezinfekcne kloktadlo, pomaha sa tym zastavit sirenie dalej.
Repik + nechtik + rumancek maju hojace a rozne protivirove a protizapalove ucinky. Urobim si take 4L caju vlazneho a srkam to do seba povedzme pol dna. Po par hodinach uz citim, ze to zacina ucinkovat.
Ked sa clovek napcha liekmi - tak vydrzi chvilku sice, ale ono to na neho dolahne a vrati sa mu to este horsie ako bumerang.
Takym sposobom, ako som popisoval /plus to kloktanie JOXom/ si telo vcelku prirodzene lieci chorobu samo. Inak TEPLOTA je dobra, netreba ju liekmi umelo znizovat, az ked to neni dlhodobo vysoka horucka...
marianita, nechce sa mi čítať vešetky príspevky, ale išla si na to dosť zle...tým že si dala do tela ibalginy a paraleny, tak si si dala riadne svinstvo do tela (sorry za výraz) a to akože vďaka ibalginu si sa chcela akože vyliečiť? Ibalgin nelieči, len tlmi bolesti, čiže si len necitila bolesť. Teraflu je to iste ako paralen, podla mňa vyhodene peniaze.
Ja by som na tvojom mieste zobrala hlavne doplnky, ktore ti pomôžu aj sa vyliečiť, pri chrípke je dobre brať, ale to už hned od začiatku 1g vit. C každu pol hodinu, denne môžeš zobrať 15g. Adam v tomto prípade jej C ovela menej uškodi ako tie ibalginy čo vzala.
Na škodu nie je aj selen zinok, vit. E, Aloe Vera...