zápcha, ako ju odstranit tipy

Príspevok v téme: zápcha, ako ju odstranit tipy
EliskaH

obcas zvyknem mavat zapchu,alebo tvrdu stolicu, problemy s travenim. Niekde na nete som citala,ako si domoct j pravidelnej stolici. Na ranajky si davam hustu kyslu smotanu /RAJO napriklad/,do nej trochu mletej skorice,lyzicku medu,dve lyzice orechov,hrozienka. Po pol hodine si spravim silny CIERNY caj do velkej salky, asi pol litra vody s troma sackami cierneho caju. Hned po vypiti tohto caju bezim na zachod (:. Tiez je dolezite dodrziavat zdravu zivotospravu,nejest vela masa a naopak, jest vela vlakniny. Takisto na zapchu je dobry GRAPEFRUIT, zjest ho cely s bielou supkou, velmi dobry na creva. Vyborne je tiez robit si ´jarnu´ a ´jesennu´ocistu klistirom,ktory si zavedieme do konecnika, a vyplachujeme creva s vodou /jeden a pol litra vody prevarime,nechame vychladnut na ludsku teplotu a pridame malu lyzicku citronovej stavy alebo jablcneho octu/. Dufam,ze moje rady pomozu vsetkym ktori to potrebuju, pekny den!

Brigi

Ano vlákniny su velmi doležitou zložkou zdravej výživy. Presne to som našla Colonix vlákninu. Má niekto skusenosti s tím?

AdamKrt

Jedzte, aby boli creva plne a ono to pojde von aj samo, ked toho bude dost :)

Ked je v jedle vela vlakniny, neni problem. Problemom moze byt, ak je tej vlakniny malo, alebo vela masa.

Brigi

pohar vlažnej vody u mna nezabralo, ja som našla jednu stranku ktora sa mi dosť páči a po prečítaní celého článku si to objednám a vyskušam. A potom Vám dám vediet...

jajkafr

Mne zabral nácvik vyprázdňovacieho reflexu: ráno nalačno vypiť pohár vlažnej vody, potom sa naraňajkovať a skúsiť ísť na wc. Toto opakovať každé ráno. Časom pôjdete na wc každé ráno bez problémov. U každého to trvá rozličný čas. Mne sa to podarilo asi za týždeň.

Brigi

ahoj, robiť si očistu to sa mi páči, ale nie klistirom, to by som nikdy nerobila. počula som o jednom programe na odstranenie zápchy.

mirka 23

pomlete ľanove semienka su super. Ja ich jem na raňajky aj s jogurtom (kvalitným, min. 7,5%)Je to vlaknina, takže je to super.

EliskaH

keby kazdy takto riesil problem so zapchou tabakove spolocnosti by si akurat tak pekne nabilili vrecka (:... toto je, myslim, zdravsi sposob ako sa zbavit tohto problemu (: