Tichí ľudia/Samotári

Príspevok v téme: Tichí ľudia/Samotári
KoralínaK

Vždy som bola taká tichšia, hanblivá, radšej niekoho počúvam ako rozprávam a mám problém zapojiť sa do rozhovoru. Hlavne pri ľuďoch, ktorých nepoznám alebo ktorí mi veľmi nesedia. Neviem ani nič vybaviť, niekam zatelefonovať, opýtať sa...keď už fakt musím, tak to urobím, ale radšej to prenechávam iným. Aj v škole sa cítim dosť hlúpo, keď som stále ticho. S niektorými spolužiakmi si fakt nemám čo povedať, lebo oni kecajú len o diskotékach a alkohole. Mňa také veci nebavia, radšej si doma prečítam dobrú knihu alebo pozriem film. Vlastne som rada sama, nevadí mi to až tak veľmi, ale niekedy mi chýbajú ľudia, s ktorými by som sa mohla porozprávať aj o hlbších témach. V škole ma majú celkom radi, aj keď asi len preto, že sa s nikým nehádam, neohováram a každému pomôžem. Nie až tak extrémne tichá, normálne sa bavím so spolužiakmi, len sa pritom cítim nesvoja a nervózna. Keď som s niekým koho nepoznám tak je to ťažšie. Pokiaľ je to len jeden človek, tak v pohode, ale baviť sa s úplne neznámou skupinkou je moja nočná mora. Aj keď asi to závisí aj od tých ľudí.

Čo s tým? Veľa energie vynakladám na to, aby som nebola stále ticho, snažím sa zapájať do rozhovorov, prídem ku skupinke spolužiačok a počúvam ich, pôjdem aj na kofolu alebo na kávu. Len sa pri tom necítim dobre, lebo s tými ľuďmi si nemám čo povedať...

Možno trochu zamotané, ale neviem čo s tým. Nájde sa niekto podobný, kto je radšej sám ako v spoločnosti? Inak mám 19.

Airiana

no ja cez net,viem ze to nieje prave najlepsia cesta a mnohi to odsudzuju ako kedysi ja,ale mala som asi stastie :)

Airiana

no ja mam aspon priatela s ktorym si rozumiem a s nim si mam najviac co povedat, strasne vela spolu prekecame,kazdy den aj hodiny a to uz viac ako tri roky a stale si je co povedat,kecame o sto sest a usta sa mi nezavru :D ale v skole je to uplne ine az na par kamosiek

abc123

o mna velmi chalani nemaju zaujem lebo si myslia ticha=namyslena...ale chcel ma jeden chalan lenze ten je este hanblivejsi ako ja takze to by bol taky vztah:)

somticha

to iste mam aj ja, trochu sa to sice vylepsilo, a uz nemam az taky problem, ale obcas mi ludia vedia tak zakerne podpichnut, ze co som taka ticha, ved nam nieco teraz povedz ty, cely cas si bola ticho ides! no jasne a vtedy prave neviem uz vobec nic, ale uz som sa naucila, trochu, ked mi to povedia, ja im poviem, lebo sa mi nechce, alebo ked je to niekto kto aj v minulosti do mna takto rypal poviem mu, nemam s tebou o com, a je po probleme, ale to iba fakt obcas, ked sa citim "bezpecne", ci ako to nazvat.a inak nemam rada tie extremne ukecane zeny, ktorym ide huba ako kacke rit, hlavne, ze trepe aj o hovne, ale zase, takych maju radi..

alis_

caute kocky no takze ja sa pripajam do klubu :) som tiez taky tichy vlk samotar, som presne ten isty pripad ako Karolina, mozno az na to, ze mi nerobia problem vybavovacky... aspon nieco.. ale inak sa tiez absolutne neviem zapojit do rozhovorov, pretoze dost malo ludi mi skratka sadne, nie ze by som nenavidela cely svet, ale malokto je na "mojej vlne" :) a tiez to ozieranie a diskoteky, to ani nemam snahu sa do nejakeho rozhovoru zapajat... takisto milujem knihy :) mam zopar velmi dobrych kamaratok, s ktorymi si rozumiem, az na to, ze ta najlepsia zije na druhom konci SR :( ale tak co uz... aspon ked sa vidime raz za rok, nie je problem, ze by sme si nemali co povedat :D

Paine

Ahoj. Pripajam sa do klubu :)
Som uplne rovnaka a tiez niekedy chytam depresie, ze niesom moc spolocenska v pritomnosti cudzich ludi.

Mam iba jednu najlepsiu kamosku z detstva a priatela, ani ziadny vztah som este nemala.

Mam 27

smutnucka18

viem presne ake to je- lebo je to aj o mne.
chcem sa vas spytat mate nejaku naj kamosku? alebo niekoho blizkeho?(ale nemam na mysli nikoho z rodiny)
mate priatela?- ja nie a neviem ani o com by sme sa bavili keby sme boli spolu.
:-(

karioll

koralinak
stale plati mlcat je zlato a hovorit striebro.netyka sa to samozrejme dementov a pod.lepsie byt ticho ako blbost povedat.na oblubenost v kolektive sa mozes vykaslat.ide predsa o to,aby si bola spokojna sama zo sebou