Tichí ľudia/Samotári

Príspevok v téme: Tichí ľudia/Samotári
KoralínaK

Vždy som bola taká tichšia, hanblivá, radšej niekoho počúvam ako rozprávam a mám problém zapojiť sa do rozhovoru. Hlavne pri ľuďoch, ktorých nepoznám alebo ktorí mi veľmi nesedia. Neviem ani nič vybaviť, niekam zatelefonovať, opýtať sa...keď už fakt musím, tak to urobím, ale radšej to prenechávam iným. Aj v škole sa cítim dosť hlúpo, keď som stále ticho. S niektorými spolužiakmi si fakt nemám čo povedať, lebo oni kecajú len o diskotékach a alkohole. Mňa také veci nebavia, radšej si doma prečítam dobrú knihu alebo pozriem film. Vlastne som rada sama, nevadí mi to až tak veľmi, ale niekedy mi chýbajú ľudia, s ktorými by som sa mohla porozprávať aj o hlbších témach. V škole ma majú celkom radi, aj keď asi len preto, že sa s nikým nehádam, neohováram a každému pomôžem. Nie až tak extrémne tichá, normálne sa bavím so spolužiakmi, len sa pritom cítim nesvoja a nervózna. Keď som s niekým koho nepoznám tak je to ťažšie. Pokiaľ je to len jeden človek, tak v pohode, ale baviť sa s úplne neznámou skupinkou je moja nočná mora. Aj keď asi to závisí aj od tých ľudí.

Čo s tým? Veľa energie vynakladám na to, aby som nebola stále ticho, snažím sa zapájať do rozhovorov, prídem ku skupinke spolužiačok a počúvam ich, pôjdem aj na kofolu alebo na kávu. Len sa pri tom necítim dobre, lebo s tými ľuďmi si nemám čo povedať...

Možno trochu zamotané, ale neviem čo s tým. Nájde sa niekto podobný, kto je radšej sám ako v spoločnosti? Inak mám 19.

Orihime

lost, aj ja by som chcela žiť v minulosti, mám pocit, že nepatrím do súčasného sveta, ako keby ma nechcel. Nie je tu miesto pre mňa...

max2

cau dionee, no ja som volal, potom som isiel behat po obchodoch - kupovat postel a este som znamich stretol, tak som sa teraz vratil dom. Ale chcel som povedat, ze si mudra, ked poznas Prasku, mam od neho 2 knihy a fakt stoja za to. Treba podla nich makat na sebe a hlavne mat na to cas, co ja moc nemam ako vidis (keby som velmi chcel, nasiel by som si) ale su skvele tie knihy. Takze podla toho som usudil, ze si mudra a dokonca sa aj zhodujeme v nazore na prsia myslim

lost

Ked som pozeral Tie roky sedemdesiate, strasne som chcel mat 3-4 kamosov takych ako v tej show :D (vernych/stalych/doverihodnych kamosov)
Ale rychlo ma to preslo ked som si uvedomil ze nikto taky v mojom okoli nie je.
Aj ked boli v minulosti, ludia sa menia, premiestnuju, proste vztahy koncia pre rozne dovody a to mi potom dava take negativne myslienky ze naco vobec nieco zacinat, ked to aj tak skonci :D

Dalej nechapem ako je mozne ze ked mam nieco vybavit napriklad cez telefon tak to dokazem len ked som relativne sam, teda bez toho aby ma rodicia, alebo taky "starsi" poculi. Doslova nenavidim ak ma niekto pocuje co rozpravam do telefonu, ale tak isto telefonujem ked som sam, len stale mam mysliekny ze si nieco domyslaju. Ale vybavit takmer vsetko.
Napriklad: Ak idem s kamoskou po ceste domov, hned si rodicia robia srandu ze "aaa uz mas frajerku?".. Maju milion otazok, kto to je, ako sme sa spoznali, o com sme rozpravali, preco ideme spolu. Akoze, sukromie im asi nic nehovori, alebo som snad na vyshluchu ?! Chapem ze maju zaujem o svoje dieta, co robi a podobne, ale niekedy sa mi to zda ze to je az priliz vela... Mozno len nechcem pocut "aaa ty vies aj vbavovat?"... Nerad dviham mobil doma, ak su doma zas petoze sa budu pytat "kto to bol, co chcel?"
Zaujimave je to, ze ak su moji rodicia s ich rodicmi tak pozorujem nieco podobne, taktiez sa moji rodicia spravaju inak ked su s ich rodicmi, ako ked su sami, pred nimi sa snazia spravat slusnejsie. (To iste u mna, tak neviem ako mozu oni odomna ocakavat ze budem iny).

Hovorieva sa ze ludia nemaju radi ludi co zacinaju vetu so slovom "Ja", ale zaujimave je ze v praxi pozorujem presny opak, kazdy sa len vychvaluje ze s kym a kde bol. Kamos napriklad tancoval na koncerte istej mladej popularnej spevacky z Barbadosu a tym sa chvali (uz 2 roky), alebo dalsi sa chvali s tym ako zobral otcovi audinu a isiel po dialnici 200km/h, iny zase ze bol som v Chorvatsku 2 tyzdne (ale nie tak ze by sa pochvalil, ale az machroval). Mozno je to tym ze sa nerad chvalim a tak nemam vetu co by zacala "Ja som bol/robil" a ktora by zaroven patricne ohurila tych ludi. ;o(

lost

chlan515, ako keby si pisal moje myslienky...
k teme:
Neviem ci ti ludia co stale spustaju len "no povedz nieco" to robia naschval, alebo co. Ak by tak strasne chceli pomoct, tak by povedali alebo navrhli nejaku temu. A kedze zacinaju miernym podpichovanim, tak mam pochybnosti ci to za to stoji byt s nimi.

Mam velky problem sa s niekym dat do reci v realnom svete, online to nie je problem. Zalezi to od situacie, s istymi ludmi viem kecat 24/7 takmer bez prestavky, no s inym ledva 5 minut v autobuse (ale stale kamos/spoluziak).

Ktovie od coho to zavisi, ked stretnem niekeho online, tak s tym clovekom prekecam 4 hodiny bez toho aby som si uvedomil cas, ale nikedy to skonci po 4 minutach, lebo nie je tema..

Proste neviem ako sa da bavit o chlaste, chate (chlast+baby), a podobnych temach cele hodiny/dni... Bud som divny ja alebo je divne 80% mojho okolia. Hlavne to, ak poviem ze nepijem, nechodim na chaty/disko a podobne, tak uz som velmi divny :D
Taketo veci proste povazujem za minusove do zivota (neekonomicke, nic mi to neda, zabavit sa da aj inak). Rad robim veci co sa mi daju nieco do buducnosti, ako nemam nic proti zabave, ale mam svoje limity.

Najhorsie je to v skole, som tam s ludmi stale ale neviem najst spolocnu rec, tak tam len ako divny clovek sedim a pozeram sa do blba (notebooku, kde zijam ako keby paralelny zivot)...

Mozno som sa mal narodit tak v roku 1900 :)

chlan515

karolinak - Nesnaž sa zmeniť na úkor iných. Aj keď ťa budú všetci predsviedčať, že si iná, ale to nie je pravda ! Oni sú iní ! Poznám to keď sa v škole všetci bavia, že kde boli a čo robili, že ako sa opili a, že kde pôjdu na diskotéku a všetci sa rozprávajú len ja nie. Trápi ma to, že nemám žiadnu priateľku a žiadnych kamarátov. Mám iba jedného jediného kamoša a je mi ako rodina. Nechcem falošné kamarátstvo, nechcem robiť to čo mi je proti srsti. Všetci v triede fajčia, len ja nie. Už si o mne myslia, že som gay a šíria o mne drby. Chcel by som si nájsť frajerku a pár kamarátov s ktorými by som si rozumel. A takto musím trpieť, lebo ma nebaví to čo baví všetkých a nie sú v tom také dôvody, že by som vyzeral zle, alebo bol hrubý, alebo hocičo negatívne.

chlan515

karolinak - Nesnaž sa zmeniť na úkor iných. Aj keď ťa budú všetci predsviedčať, že si iná, ale to nie je pravda ! Oni sú iní ! Poznám to keď sa v škole všetci bavia, že kde boli a čo robili, že ako sa opili a, že kde pôjdu na diskotéku a všetci sa rozprávajú len ja nie. Trápi ma to, že nemám žiadnu priateľku a žiadnych kamarátov. Mám iba jedného jediného kamoša a je mi ako rodina. Nechcem falošné kamarátstvo, nechcem robiť to čo mi je proti srsti. Všetci v triede fajčia, len ja nie. Už si o mne myslia, že som gay a šíria o mne drby. Chcel by som si nájsť frajerku a pár kamarátov s ktorými by som si rozumel. A takto musím trpieť, lebo ma nebaví to čo baví všetkých a nie sú v tom také dôvody, že by som vyzeral zle, alebo bol hrubý, alebo hocičo negatívne.

chlan515

theoleander

Tiez je problem s takym typmi to ze si myslia ze nechapes alebo nemas nazor, lebo sa ti nechce hadat a ti vadi krik tak si radsej ticho a ked otovris usta tak su z toho hotovo.Tak nepritakaj a sa prejav, potom si zmenia nazor o tebe, preco druhy povie co si mysli a bez hanby sa strapni a ty co mozno dobre vidis do veci si ticho a zle ta ohodnotia.Raz zijeme.Proste nie si zamerana na ludi a zle ta hodnotia ze si hanbliva, ja napr ani tak nie som len nemam potrebu hned komonetovat, ze som prisla domov , potom si si umyla ruky potom si sla na toaletu,proste to su typy.Ale neskosr tiez budes hrat, lebo ak budes pracovat v spolocnosti, proste som podala brilantne herecke vykony si myslim, aj ty ich podas ak si introvert.