Zelam vsetkym stastny novy rok. Chcem sa opytat na novorocne predsavzatia. Davate si ich? Ake?
Novorocne predsavzatia
No tak to je neskutočné s tebou slusny_muz.Tak ty musíš robiť v zdravotníctve-lekár?
No co sa tyka medu. Tak med NIKDY nepridavat do horuceho caju. Ucinne latky v medu aj proteiny, ktore pri vyssej teplote denaturuju a tym stracaju strukturu, ktora ich predurcuje k aktivite. Med ma antimirkobialne vlastnosti (vdaka peptidom) a imunostimulacne na bunky imunitneho systemu (vdaka proteinom).
ajka,ja toho až tak vela neviem ako slusny muz.O propolise napríklad vôbec-len že je dobrý.A slusny muz-teba sa aj chcem opýtať,že či medík neznehodnocuje keď si ho dáme do teplého niečoho.
No vidim ze ethel so slusnym muzom ....mate rovnake skusenosti...steffi skusala som aj harmancek aj medovku...a nic...To preto ze mam obcas vela energie nie a nie sa zastavit...Mna by obcas mohli vyuzivat ako elektraren...
asi skor ten caj s lubovnika....dakujem...no hovorim v stredoveku by ta upalili ale si zlata...
na nespavosdt je dobry aj harmancek s medom aspon malemu pomaha tiez je kludnejsi a medovka:)
Caj z lubovnika bdkovaneho je dobry na spanok. Ale postaci aj mlieko s medikom...
Kurkuma-to ti je také žlté korenie-popražíš ho na troške masla až začne akoby červenať a zaleješ dva deci mlieka.Necháš zovrieť a asi minutku na malom plameni varíš.Odstavíš dochutíš medíkom, večer vypiješ tepé a možno zaspíš.Skús čaj z lubovníka.
ahooj...ethelka ma celkom slusne vedomosti s bylinkami...Porad nieco na nespavost s vycerpania...
napis do Forum-pravidla a sa mu podakuj...