stres a zaludocne tazkosti

Príspevok v téme: stres a zaludocne tazkosti
anyka

Je na tom niekto podobne?

Vzdy ked sa v mojom zivote objavi nejaka vacsia zmena,nieco nove, najma co sa pracovnej oblasti tyka, spanikarim a trebars rano v prvy den mi strasne zviera zaludok, je mi nevolno, zvraciam....tento scenar sa objavuje aj po ostatne dni kym je pre mna vsetko nove a je toho vela na zaciatok...Namyslam si scenare, ci to vobec zvladnem, ci je to praca pre mna (pritom mi ludia vravia, ze som sikovna atd.), lenze sama sebe neverim....a tie hlavne rána su pre mna pohromou...Od malicka prezivam stres so zaludocnymi tazkostami...

Neviem ako sa toho zbavit a vsetko podobneho charakteru riesit s kludom a brat to tak: "co bude, to bude" ... jednoducho si to neviem rozkazat...

Mate niekto podobny problem? Ako ho riesite? Potrebujem psychologa? =(

tati

anyka ja mam to iste.hovori sa tomu 'somatizacia stresu' a poriadne mi to zneprijemnuje zivot.ja osobne sa to snazim vzdy prekonat bez chemie. pijem vtedy vela caju na ukludnenie,davam si magneb6 (poradili mi to na fore uzkost a myslim,ze to fakt pomaha),cvicim jogu a bola som aj u psychologa,aj u psychoterapeuta a dokonca aj na regresnej terapii,ale zatial najvacsi uspech mala homeopatia. odkedy uzivam homeopatika uz 4mesiace mi nic nebolo a to mam za sebou stahovanie a 3 dovolenky (pre mna dovolenka vzdy bola najvacsim problemom a pred odletom mi to vacsinou vzdy zacalo).drzim paste,mne to uz trva takmer styri roky :-(

slavena

Ahoj Anyka, ja zazivam nieco podobne od malicka. Neustaly stres, psychicke tyranie.
Aa vsetko co som v poslednom obdobi zazila, stale cititim strach, stres, ale je to uz trocha lepsie. Clovek sa s tym musi nejako vyrovnat a verit ze sa z toho dostane. Mne velmi pomohli babenky tu na fore. Zacla som vela sportovat a pomaha to. Nepi kavu ano kofolu, je to vraj zle na nervy. Najlepsie je cista voda a cierny caj a pocula som aj o caji dracie srdce, len je doost drahy. Pocuvaj hudbu, chod vela medzi ludi a hlavne
ver sis.

Makaveli

Riskujes tvorbu zaludocnych vredov, odporucam zajst za tvojim lekarom a on ta uz posle kde bude treba, skus sa uvolnit a robit co ta bavi, napr. nejaky sport. Znizi to stres, troska vypnes a bude ti lepsie.

karioll

bud chod na pokec so psychologom,alebo ku psychiatrovi,dobry je napriklad lexaurin si davat par tyzdnov na preladenie mozgu

delphia

si na najlepsej ceste vyrobit sa ochorenie na fyzickej urovni. osobna skusenost-vysledkom mojich 5 rocnych stresov bol zaludocny reflux a zlcnikovy kamen.
este skor nez zacnes mat problemy si najdi nejaku relaxacnu techniku, teda metodu, ktorou svoje napatie ukocirujes.