Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Osobná asistentka

Príspevok v téme: Osobná asistentka
candy7

ahoj prosím vás mohol by mi niekto povedat čo je lebšie si vybavit opatrovanie staršej osoby alebo osobná asistentka.starám sa o svoju svokru bývame v jednom dome ale každá má svoju domovú jednotku .všetko robím čo potrebuje varím periem ,nakupujem chodím snou po lekároch ,kúpem ju upratujem jej starám sa aby jedla pila lieky mažem ju pri bolestiach ,ai.som s nou každý den aj v sobotu ,nedelu som momentálne nezamestnaná bez prímu.dakujem popredu za radu.

-pani-

Prosím o radu.Mám susedu 76-ročnú,ktorá sa presúva centimeter po centimetri pomocou dvoch francúzskych barlí.Nemôžem sa už pozerať ako sa rodina nestará čo s ňou bude,ja jej pomáham ako sa len dá.Veľmi by chcela opatrovateľku,som na invalidnom dôchodku mám 45%,mohla by som a o ňu starať ja?

baletka

Hľadam osobnú asistenku som na vozíčku, môže byť aj slobodná mamičba smalým dieťaťom Košice,Trebišov,Prešov okres odpíš čakám baletka,,,,,,,,,,,,,,

malaanka

Teraz je osob.asistencia 2,64 eura.A už sa nemusí vypisovať rozsah prác.Sú nové výkazy od júla toho roku a už sa píše len počet odpracovaných hodín v mesiaci.

nikoleta1975

PROSIM VAS KTO BY MI VEDEL PORADIT ZE CI SA DA A AK HEJ TAK KDE A AKO ZOHNAT KU DIETATKU OSOBNY ASISTENT KED JE PO MENINGOENFALITIDE A MA SEKUNDARNU EPILEPSIU PO6ROKOCH POBYTU LEN V DOMACOM PROSTREDI NASTUPILA DO SKOLKY NAPOLDENKU A JE VELMI POZADU NAPRIKLAD V SPOZNAVAINI FARIEB KRESLENI NECHCE SA HRAVAT S ROVESNIKMI LEN SAMA JE HIPERAKTIVNA A MA ADAH JEDEN DEN MALA TAM JEDNU OSOBNU ASISTENTKU ALE TA TAM BOLA LEN NA PRAXI A ZE TO BOLO PRENU UZASNE VRAVELA TO JEJ PANI UCITELKA VDASKA ZA ODPOVEDE OD NIEKOHO KTO SPODONYM NIECIM MA SKUSENOSTI SOM ROZVEDENA A OKREM MALEJ MAM DVE STARSIE DETICKY NASTATSIE SU ZDRAVE

demetermaco1

Čau candy ešte je jedna alternatýva, opatrovanie sa dé vybavyť aj na obecnom urade ale teraz po novom musí mať človek k tomu kurz ktorý sa dá urobiť na čerbenpm kríží ale stojí to okolo 33O eur ale pozor musí tobyť kurz nad 22Ohodín a tak by si mohla robiť opatrovateľku profesionalne na obecnpm urade kede by ťa mohli zamestnať pri viacerých občanoch potrebujúcich opatrovanie skú sa informovať tam a čí skôr je to lukratývne. Kurz by si si mohla spreviť cez urad práce ako rekvalifikáciu ale npozor na tie hodiny ,informuj sa na urade by ti mali to vysvetliť a poradiť,vela zadru .

candy7

toho sa aj ja bojím že dostanem možno 60-70eur a čo dalej ved z toho sa neuživím nie ešte ked babku stravujem,ona mi tiež nedá lebo by jej neostalo na zaplatenie plynu, elektriky a telefonu preto som uvažovala aj nad robotou aspon na 4 hod. ale kde?

demetermaco1

candy7chod na OUSVR a tan si vyžiadajn papiere ale to už určite vieš, platiť sa nemusí nič ak maš vyšerenia pd odborných lekárov nie starších ako tri mesiace závysí od posudkového na socialke ináč každý odborný odborný berie ináč .jedna rada z vlastvej skúsenosťi :moja mama na invalidnom vozíku, ischemická choroda srdca, a mnohé iné dastala 60% teda 11o eur a alkoholik ktorí sa prepil a bol na psychiatrii tak dosal 1oo%tada200eur teraz je to možno viac? neviem to je spravodlivosť v našom štáte!!!

radana

Peňažný príspevok na osobnú asistenciu možno poskytovať najskôr od 6. roku veku do dovŕšenia 65. roku veku fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Po dovŕšení 65. roku veku možno tento príspevok poskytovať, len ak bol fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím poskytovaný pred dovŕšením 65 rokov veku.

Presne najnovsie znenie zakona o osobnej asistencii si pozri na stranke www,csz.sk na bocnej ikone si klikni na OSOBNA ASISTENCIA a potom si klikni na OA V ZAKONOCH.