Osobná asistentka

Príspevok v téme: Osobná asistentka
candy7

ahoj prosím vás mohol by mi niekto povedat čo je lebšie si vybavit opatrovanie staršej osoby alebo osobná asistentka.starám sa o svoju svokru bývame v jednom dome ale každá má svoju domovú jednotku .všetko robím čo potrebuje varím periem ,nakupujem chodím snou po lekároch ,kúpem ju upratujem jej starám sa aby jedla pila lieky mažem ju pri bolestiach ,ai.som s nou každý den aj v sobotu ,nedelu som momentálne nezamestnaná bez prímu.dakujem popredu za radu.

bon

candy,osobna asistencia je priznana osobe len pokial funguje este normalne v zivote, cize skola alebo praca a tak, sluzi na integrovanie cloveka do zivota....., a zavisi to od poctu hodin ake ma priznane a podla toho as ti oplati viac jedno alebo druhe.....skus si to prezriet na upsvar.sk, tak ako ti to pisali, je tam o tom vsetko popisane, kedy a ako sa to priznava za co a komu......

darika

Candy,aj ked si v pribuzenskom vztahu,mas pravo na financnu pomoc,ktora ti bude vyplacana mesacne.Deti to beru na rodicov,alebo matky na deti.Urcite si to vybav.

upsvar

kedze pises, ze si nezamestnana, tak chod na socialku, tam, kde sa chodis hlasit na urad prace. NIE na socialnu poistovnu!!! oni ti povedia, ako mas postupovat. ja som robila osobnu asistentku, lenze ja som nebola v pribuzenskom vztahu s tou osobou.