Ako je to vlastne s narokom na zlavu pri kupe cestovneho listka na vlak v septembri? Niekto tvrdi ze od prveho septembra si musim kupovat cely listok, az kym si ISIC nepojdem dat aktivovat (plus dalsia nalepka) a niekto tvrdi ze do konca sept. mi plati normalne. ISIC mam aktivovany do 31.aug. (ako student vs) a nalepku mam september/09...Zajtra cestujem na zapis do skoly- neviem aky mam kupit listok... :(
ISIC a studenstky listok na vlak - september -plati zlava?
ja mam uz kupeny polovicny listok, vynimka plati a urcite sa s revizorom nebudem hadat ako "male decko"
Ja som minuly rok dostala vo vlaku pokutu za neplatny ISIC a polovicny listok (doplacla som do celeho plus 40 korun pokuta), teda nic hrozne, bolo 1. septembra... aj ked je to chore podla mna, ked je to raz platne do 09/2009, tak by to malo byt do septembra vratane... ved preto je to do septembra, lebo az vtedy je zapis a moznost zaplatit dalsiu rocnu platnost... Je to na hlavu.
ja zajtra tiez cestujem na zapis a presne tuto istu dilemu riesim aky listok mam kupit...ale asi si kupim normalny lebo nestoji mi za to sa s revizorom hadat ako male decko...
...ja myslim, ze plati.. podla vynimky:
Výnimka počas mesiaca september 2009:
Študentom vyšších ročníkov VŠ, ktorí už vlastnia BČK, ale na BČK ešte nie je aktivovaná dopravná časť na termináli školy a BČK je bez holografickej známky na akademický rok 2009/2010 (tj. BČK je aktivovaná do 31.08.2009) bude ZSSK poskytovať zľavnené cestovné neobmedzene, od 01.09.2009 max. však do 30.09.2009.
Z ekonomickej :) preklep
my s ekonomickej v blave mame narok na zlavu..ZSR ju nasej skole poskytuje do konca septembra, tak to je jesne na nasej stranke napisane.. ale ci to plati aj pre ostatne vysoke skoly, to neviem
ja by som si na vasom mieste kupila polovicny
a ked bude revizor neustupcivy, tak tu polku mozno doplatit aj vo vlaku ked uz.. ale nemyslim si ze by robili estra problemy
ano plati ti to...keby ze nieco tak povies ze ides na zapis a to ti musia zhltnut..teraz uz vacsinou neprikladaju k tej masinke rpetoze vedia co je vo veci..nekupuj cely nema to vyznam..
cize v podstate nemam narok na zlavu (podla clanku nizsie) :( jooj.... ked som tomu dobre pochopila...
teraz som nasla na nete clanok platny na rok 09/10 kde to je vysvetlene: tu vam ho skopirujem, tu je cast:
Ak študent nemá aktivovanú dopravnú časť na BČK alebo na BČK nemá umiestnenú aktuálnu holografickú známku (známka sa kontroluje v prípade, kedy nie je možné prečítať údaje z BČK elektronicky), vo vlaku sa mu BČK neuzná a považuje sa v zmysle PP ZSSK za cestujúceho bez platného cestovného lístka.
----------------------------------------
tu je cely clanok:
Poskytovanie zľavneného cestovného pre študentov vysokých škôl
v akademickom roku 2009/2010
V súvislosti so začiatkom nového akademického roka Vám Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ďalej len „ZSSK“) zasiela informáciu o poskytovaní zľavneného cestovného pre študentov vysokých škôl v akademickom roku 2009/2010. Zľavnené cestovné sa poskytuje v zmysle Prepravného poriadku Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. (ďalej len „PP ZSSK“) platného od 01.01.2009.
Zľavnené cestovné sa poskytuje:
študentom vysokých škôl a fakúlt podľa osobitného predpisu (Zákon č. 131/2002 Z.z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) v dennej forme štúdia do získania vysokoškolského vzdelania druhého stupňa,
študentom študujúcim v zahraničí, ktorých štúdium sa považuje za ekvivalent štúdia na školách zriadených v Slovenskej republike,
počas akademického roka najdlhšie do dovŕšenia 26. roku veku.
Zľavnené cestovné sa priznáva maximálne do získania vysokoškolského vzdelania druhého stupňa, alebo najdlhšie do veku 26 rokov.
Zľavnené cestovné pre študentov vysokých škôl (ďalej len „VŠ“) sa poskytuje na báze bezkontaktnej čipovej karty (ďalej len „BČK“), ktorú študentom vydala VŠ v SR a musí mať aktivovanú dopravnú časť na termináli školy. Výnimkou je Akadémia ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši, ktorá svojim študentom nevydáva BČK. Študentom tejto VŠ bude ZSSK aj naďalej vydávať Žiacke preukazy (ďalej len „ŽP“) v papierovej forme. Zoznam VŠ, ktoré v akademickom roku 2009/2010 budú pre svojich študentov vydávať BČK, ako aj zoznam VŠ, ktoré nevydávajú študentom BČK je uvedený na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
Zľavnené cestovné pre študentov, ktorým škola vydáva BČK
Študenti prvého ročníka 1. a 2. stupňa VŠ
Študenti prvého ročníka 1. a 2. stupňa VŠ môžu využiť zľavnené cestovné na základe BČK s aktivovanou dopravnou časťou na termináli školy a holografickou známkou platnosti BČK (prípadne predtlačenou platnosťou) na akademický rok 2009/2010.
Študentom prvého ročníka 1. stupňa VŠ, ktorým VŠ z technických dôvodov nemôže zabezpečiť vydanie BČK pri zápise, ZSSK bude overovať ŽP v papierovej forme na základe Žiadanky overenej VŠ. ŽP sa vystavuje s platnosťou max. do 31.10.2009.
Študentom prvého ročníka 1. a 2. stupňa VŠ, ktorí už vlastnia BČK, ale VŠ z technických dôvodov nevie zabezpečiť aktiváciu dopravnej časti, bude ZSSK poskytovať zľavnené cestovné neobmedzene, bez aktivovanej dopravnej časti na termináli školy, avšak za podmienky holografickej známky platnosti BČK (prípadne predtlačenej platnosti) na akademický rok 2009/2010, max. však do 30.09.2009.
Študenti vyšších ročníkov VŠ
Študentom vyšších ročníkov VŠ, ktorí už vlastnia BČK, ale na BČK ešte nie je aktivovaná dopravná časť na termináli školy a BČK je bez holografickej známky na akademický rok 2009/2010 (tj. BČK je aktivovaná do 31.08.2009) bude ZSSK poskytovať zľavnené cestovné neobmedzene, od 01.09.2009 max. však do 30.09.2009.
Od 01.10.2009 platia všetky BČK VŠ len s aktivovanou dopravnou časťou a holografickou známkou platnosti BČK (prípadne predtlačenou platnosťou) na akademický rok 2009/2010.
Zľavnené cestovné pre študentov, ktorým škola nevydáva BČK
Študentom Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši bude ZSSK vydávať ŽP na akademický rok 2009/2010 v papierovej forme. Platnosť týchto ŽP ZSSK potvrdzuje odchylne od PP ZSSK do 30.09.2010.
Študentom tejto VŠ, ktorým v akademickom roku 2008/2009 sa nevydávali BČK, tj. majú len ŽP platný na akademický rok 2008/2009, bude ZSSK poskytovať zľavnené cestovné neobmedzene, max. však do 30.09.2009.
Študenti študujúci v zahraničí
Študentom VŠ študujúcim v zahraničí (vrátane Českej republiky) ZSSK vydáva ŽP na akademický rok 2009/2010 s platnosťou podľa údajov uvedených na Žiadanke alebo Potvrdení o návšteve školy, max. však do 30.09.2010. Za správne potvrdzovanie trvania školského roku zodpovedá škola.
Kontrola BČK vo vlaku
Kontrola BČK vo vlaku sa vykonáva elektronicky, pomocou čítacieho zariadenia BČK. Pri kontrole vo vlaku sa predkladá k zľavnenému cestovnému lístku BČK a aj preukaz totožnosti. Na elektronickom zariadení zamestnanec ZSSK skontroluje platnosť BČK (tj. či na BČK je aktivovaná dopravná časť).
Pri zakupovaní žiackych časových lístkov sa kontroluje, či je nahraná správna základná trať zodpovedajúca zakúpenému zľavnenému cestovnému lístku. Z dôvodu kontroly platnosti BČK sa aj vizuálne porovnávajú elektronické údaje vyčítané z displeja elektronického zariadenia s vytlačenými údajmi na BČK.
Ak študent nemá aktivovanú dopravnú časť na BČK alebo na BČK nemá umiestnenú aktuálnu holografickú známku (známka sa kontroluje v prípade, kedy nie je možné prečítať údaje z BČK elektronicky), vo vlaku sa mu BČK neuzná a považuje sa v zmysle PP ZSSK za cestujúceho bez platného cestovného lístka.
Upozornenie:
Počas akademického roka 2009/2010, okrem mesiaca september 2009, ak študent nemá aktivovanú dopravnú časť na BČK, vo vlaku sa mu BČK neuzná a považuje sa za cestujúceho bez platného cestovného lístka.