pomoc k opatrovaniu

PP

Tak ako je vyššie napísané, no ešte dodám, že netreba zabúdať oznámiť každú zmenu písomne do 8 dní príslušnému ÚPSVaR, aby ste sa minuli sankciám či odobratiu príspevku. Potom si treba dávať pozor aj na to, aby výška príjmu zo zamestnania nepresiahla spomínaný dvojnásobok, pretože potom vám bude opatrovateľský príspevok odobratý. V tomto článku ridop.sk je to celkom fajn zhrnuté a sú tam vypísané povinnosti, na ktoré netreba zabúdať. Je dlhší, ale sú tam všetky infomácie.

L.

Dobry den,chcela by som Vas poprosit o radu,ci nahodou niekto nevie ako to je s tymto,ze keby som sa chcela starat o svoju babku,ktora potrebuje celodennu starostlivost,ci mozem poziadat o opatrovatelsky prispevok kedze ja som na invalidnom(plnom)dochodku(70%),ale som schopna fyzicky aj psychicky sa postarat o svoju babku,vopred dakujem za info

candy7

štastlivý Nový rok prajem všetkým !!! možno u mna nebude lebo babku posúdili iba na 50%všetko mi zamietli tak neviem čo teraz mám robit .uš som z nej na nervy lebo inšie nerobím iba vrtím sa okolo nej a teraz neviem čo? som bez penazí nevie čo mám robit , prosím ked možete poradte mi dakujem .

candy7

ahojte dnes boli u mna z posudkovej kontroli zdržali sa 5 minút nestačila som sa ich ani nič opýtat už sa aj spaklovali a odišli spýtali sa 4 veci či robí babka aj to ked som tam ja nebola teraz len budem čakat aký verdikt príde či mi priznajú opatrovanie alebo nie .spýtala som sa aj na kompenzáciu k mikrovlnke ,oni mi povedali nie je to pomocka ktorú úpotrebuje k životu.ale babka ju potrebuje na ohrev aj ja ked prídem ved nemožem jej dávat stále studené.a na nu jednoducho nemám

candy7

ahoj chcela by som vediet na tie kompenzácie ako to je ja ten výrobok zaplatím a oni mi vrátia peniazue ,alebo ako je to neviete?

candy7

podala som si papiere na ten opatrovatelský už teraz iba čakám čo bude .chcem sa ešte spýtat ked má babka príspevok za nevládnost 300 sk. tak mne by tolko dali dolu z príspevku?to potom by som musela babku požiadat aby mi ho dala alebo čo?

D.D

candy,opatrovatelsky prispevok sa vyplaca pri 24-hodinovej celodennej starostlivosti.Mala by si v ziadosti uviest,ze babka potrebuje celodennu starostlivost.Len ked splni podmienky--- 8-12 hodin a viac ako 12 hodin denne(v tom bodovani) len vtady ti priznaju opatrovatelsky prispevok.A dalej neviem,ci jednou z podmienok nie je aj trvaly,pripadne prechodny pobyt u opatrovanej osoby.Ak tieto podmienky nie su splnene,odkazu vas na obecny urad,kde vam obecny urad podla svojej financnej situacie moze uznat asistenciu na par hodin denne.Vtedy ste akoby zamestnana obecnym uradom.

candy7

Ešte raz dakujem za rady pozrela som si stránky vyšlo mi 2-4 hod.ale ja som tam každé 3 .hod lebo babka si tak praje ona musí 5 krát za den jest pravidelne ked prídem neskor už je nervozna ,a žundre na všetko ale čo už je to asi moj osud . ešte raz dakujem.

D.D

Tiez vyska opatrovatelskeho prispevku zalezi od toho,ci je ZTP osoba dochodca a pobera napr inv.dochodok,alebo ci nema ziaden prijem.
A este jedna rada-ked budes vypisovat na spodku tlaciva,ake ukony treba s osobou vykonavat,pripadne keby sa ta posudkovy lekar pytal,pozri si na stranke www.csz.sk na bocnej liste si klikni na PENAZNE PRISPEVKY a potom ked sa ti to nacita,klikni na OPATROVATELSKY PRISPEVOK ,na spodku tohoto calnku je bodovanie po novom,tak si to pozri,cim by si mala argumentovat.Dalej si mozes nejake informacie vycitat aj na www.radost.sk v diskusnom fore ti aj poradia.