Operácia vyklbeného ramena

Príspevok v téme: Operácia vyklbeného ramena
MichaelaK

Prosím poraďte,vyklbuje sa mi rameno a na MRI mi zistili že mám roztrhnutú prednú šľachu Odborne:Bankartova lézia labrum glenoidale.Parcialna lezia šľachy m.supraspinatus a dlhej hlavy m. biceps brachii. Subakromiálny impingement sy.
Sama tomu veľmi nerozumiem ale viem že musím ísť na operáciu alebo ASK zákrok.
Viem že ASK zákrok je najoptimálnejší ale neviem ako sa to cenovo pohybuje.A či na to vôbec budem mať.Ak už niekto takúto operáciu má zasebou (artroskopiu ramena)dajte mi vedieť na čo sa mám pripraviť.Ďakujem Michaela.

Evidu

Som 2 tyzdne po operacii praveho ramena...artroskopicka operacia Bankartova lezia...po operacii ziadne bolesti akurat vracanie a bolesti hlavy z narkozy tak 3 dni...este dalsie 2 tyzdne orteza potom rehabky...operacia bola nutna nakolko sa mi rameno vyklbilo uz 8 krat...dokonca som ho mala raz operovane v Martine ale tam mi len zosivali puzdro a po operacii sa mi vyklbilo este 2 krat...dufam ze tato druha operacia robena v Trencine uz pomoze lebo sa zblaznim...mam tam 2 kotvicky tak pevne verim ze mi budu uz to moje rameno drzat v stabilnom stave...samozrejme budem nadalej opatrna....ziadne sporty a zbytocne pohyby ktorymi by som si pohorsila moj stav...rada by som vedela ci niekto podstupit takuto operaciu a ci uz ma pokoj....dakujem

squatterhzh

Mne to v priebehu dvoch rokov vyskočilo 5x. Prvý krát pri uraze(pád pri vystupovani z člna) vratilo sa to asi po 5 minútach samé...
Potom bol pokoj nejaký čas a cele sa to ukludnilo a úplne som zabudol že sa niečo také stalo.... A to je najhoršie! Človek sa začne správať akoby ruka bola úplne zdravá,ale neni ! Puzdro je poskodene a šlachy potrhane.
Pred pol rokom mi to vyskocilo v spanku pri prevracani sa v postelu z boku na bok pri preneseni váhy na lakeť. A teraz asi pred tyzdnom pri pileni konara na strome.
Samé naspäť sa mi to už nikdy nevratilo a tak zakaždým musim chodiť na pohotovost. Aká je to bolesť,to asi nemusim tu nkomu opisovať....
Že sa v tej chvíli nedokazete ani obliecť ani postaviť ani sadnúť ani pohnúť.....a že každý sebemensí pohyb je utrpenim ako krízova cesta !!
Bohužiaľ asi nemam na výber a čaká ma tiež operácia.
Obdivujem ľudí,ktorí sa po týchto urazoch a naslednych operaciach ešte vracajú k akémukoľvek športu !!!!
Ľudia spamatajte sa !!! Vazte si zdravie a budte radi že sa dokazete obliecť,umyť a najesť !!!

Stano MA

Zdravím. No, mňa čaká budúci týždeň operácia Bankartova plastika, kvôli opakovanej luxácii ramena. Mám ale veľkú dilemu, či do toho ísť. Ono mi v priebehu asi 20 rokov vyskočilo rameno asi 6x. Vždy to bolo pri uraze a pod. Takže neviem, váham, či urobím dobre...

šramo

Zdravím. Ja som mal presne taký istý problém. Predvčerom som bol na operácií ramena (bankartova lézia).. bolesti mávam dosť velké hlavne večer ale verím že to prejde a bude to ako predtým. určite nelutujem že som tam šiel a vrelo odporúčam