Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priatel ako otec

Príspevok v téme: priatel ako otec
paradajka

Pisem tu, lebo mozno nie som jedina, ktora ma takyto problem a iste sa najdu aj ine holky, s ktorymi sa o tomto da pokecat. Tak teda, som jedinacik, od malicka zijem bez otca. A teraz mam priatela, ktory ma dost casto napomina takym sposobom, ako by bol moj otec a nie priatel. Dost mi to prekaza, uz som mu hovorila, ze nepotrebujem, aby ma on vychovaval, ze ja chcem priatela - rovnocenneho a nie autoritativneho! Dokonca je moj rovesnik, nepoviem, keby bol o dost starsi, ze uz ma taketo autoritativne sklony, ale rovesnik?? Co mam s nim robit? Niekedy si pri nom pripadam ako retardovana, ked ma tak stale napomina a \"vychovava\". Pre info, obaja mame 20.

paradajka

teraz ho uz uzemnim hned, ako ma zacne "vychovavat". Ale on stale hovori, ze kedze som nemala otca, tak mi chyba muzsky vzor, a preto ma musi on tak trochu viest. Povedala som mu na to, ze o to nestojim, ze chcem rovnocenneho partnera, ze on je tiez niekedy hrozne decko, a preto na toto nema pravo. Myslim si, ze nie som nijako menej cenna len kvoli tomu, ze som s otcom nevyrastala, nebola som predsa odrezana od spolocnosti, mam strykov, znamych - muzov, takze pochybujem, ze ma toto nejako hendikepovalo. Aj napriek tomu som plnohodnotny clovek a nie retard a nepotrebujem "specialneho" partnera v ulohe otecka.

moly

Tak potom si an to budes musiet zvyknut alebo mu povedat este raz dorazne, ze ti to vadi. A skus mu davat co najlmenej pricin na to, aby ta mohol komandovat.

moly

Mila paradajka, mozno to znie otrepane, ale mala by si skusit, porozpravat sa s nim otvorene. Povedat mu, co k nemu citis, ze si mlada a mladi ludia robia chyby, ale ze sa musis poucit z vlastných chyb...
AK to zaberie, to znamena, ze to robil, kvoli tomu, ze mu na tebe velmi zalezi. Ak to bude robit stale, ma podla mna nejaky, kompleex, kt. si riesi na tebe.

paradajka

no ten moj to robi asi takym stylom, ze: "najedz sa teraz a poriadne, potom budes neskor hovorit, ze si hladna..." napriklad.
alebo: "zase si sa cela ocapala!" napriklad s cokoladou, a to aj ked do "ocapanie" takmer nie je viditelne, pokial mi tvar pozorne neskuma.
Cize, typicky otcovsky pristup.
Doubledog, on taky nebol na zaciatku. Takze urcite ma k nemu "nepritiahla" tato jeho vlastnost.

moly

ja mam kamosku, ktorej na svojom priatelovi strasne zalezi a tiez mu vzdycky radi a napomina, sem-tam jej hovori ano, mamy. Nehovori mu to kvoli tomu, zeby si myslela, ze sam nevie uvazovat, dokonca si mysli, ze je velmi inteligetny, sikovny a taky zivota schopny (aj mne sa taky vidi), ale kvoli tomu, ze ho ma hrozne rada a strasne jej na nom zalezi... mozno to tak citi aj tvoj priatel.. mozno ti to lezie na nervy, ale ber to tak, ze ta ma jednoducho rad a chce, aby si sa v zivote popalila, co najmenenj krat

ShaulaThalit

aj moj priatel mi to permanentne robi... on je o 14 rokov starsi, a tiez som nemala otca... vzdy da mojej mame zapravdu, vzdy mi dava ulitimata, teda, ak sa to da tak nazvat... usmernuje ma, ale malokedy, ked ho potrebujem sa postavi na moju stranu, vzdy bohuzial prejde na tu druhu ako moj nepriatel... a tak to je... ked niekoho potrebujeme, vykasle sa na nas.

doubledog

zle sa pytas
tvoja otazka ma zniet:

preco som s muzom, ktory sa sprava ako otec?

odpoved je podla mna jasna:

svojim spravanim v nom vyvolavas tuzbu alebo potrebu byt "otcom", pripadne si si ho prave preto vybrala, ze taky je

koren problemu je v tebe, nie v nom

niky20

Ja s priateľom riešim rovnaký problém. Tiež som bola odmalička bez otca, lenže u mňa je to trošku iné pretože priateľ je o 14 rokov starší. Niekedy mám ozaj pocit akoby mi chcel nahrádzať otca. Dáva mi najavo, že on už má čo-to prežité, chce mať stále pravdu a ozaj sa cítim pri ňom niekedy ako neschopná. Snažím sa nad tým povzniesť, dirigovať sa nenechám ani poučovať. On sa potom urazí, ale viem že ho to rýchlo prejde. Starší chlapi sú už takí. Ale to sa čudujem, že aj tvoj, keďže ste na tom vekovo rovnako.

katuskajaaa

tak dolezite je ze v akych veciach ta napomina, kedy, kde ..ci ta zhadzuje pred kamaratkami tvojimi, svojimi kamaratmi,,,a akym tonom?musis blizsie rozpisat